arleto.ro

Un cristal nu vindecă, ci amplifică puterea noastră de vindecare

Joi, 28.Ian.2016 15:19 Pietre si cristale Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ce aşteptări avem de la cristale?

Indiferent că suntem pasionaţi de cristale sau nu, vedem în jurul nostru oameni deosebit de entuziaşti în achiziţionarea acestora. Nu este nimic rău în a avea în casă astfel de obiecte, deoarece sporesc de zeci de ori  cantitatea de lumină a acelei case, în funcţie de  dimensiuni şi de claritate. Mulţi, din păcate, consideră că  aceste obiecte sunt un scop în sine, şi nu un mijloc. Fie  că este vorba de terapie cu ajutorul cristalelor, de  protecţie, de clarviziune sau de exerciţii psi, cei care  întrebuinţează aceste minunate obiecte îşi concentrează  mai mult atenţia asupra cristalului în sine, şi nu asupra  capacităţii lui interioare. Nu de puţine ori m-am izbit de  întrebări precum: ”cristalul acesta îmi poate vindeca  boala?” sau “piatra aceasta îmi poate purta noroc în  relaţia cu soţul?”. De observat că nimeni nu se gândeşte  la cristal ca la un instrument folosit de către noi pentru a  canaliza, a rafina şi a amplifica ceea ce deja se află în noi  înşine, mai degrabă  aşteptăm  ca acel  cristal să facă totul pentru noi.

Un cristal nu vindeca, ci amplifica puterea noastra de vindecare 2

Cristalele dau rezultate numai dacă ştim să ne folosim de ele

Cristalul este o unealtă: pusă în mâna unui om care ştie cum să îl folosească, va da rezultate excelente, însă pus în mâna unuia care, deşi  are cele mai bune intenţii, nu ştie cum să opereze, el va da rezultate mult sub aşteptări. Putem să îl echivalăm,  dacă doriţi, cu o maşină. A cumpăra un cristal frumos  faţetat şi şlefuit, care poate să nu se potrivească naturii  noastre, este la fel cu a ne cumpăra o maşină scumpă,  frumoasă. Dacă avem carnet de conducere, o putem  folosi. Dacă nu am făcut şcoala de şoferi, degeaba ştim cum arată şi la ce foloseşte acea maşină, pentru că nu  vom putea conduce. Este valabil la orice unealtă acest  principiu, iar orice instrument, indiferent care este natura sau scopul său, nu face decât să ne ajute să acţionăm cu  ceea ce avem deja în noi înşine. Cristalul poate să ne ajute în procesul de vindecare, însă nu există vreunul  care să ne vindece fără ca noi să facem ceva în această  privinţă.

Putem avea viziuni cu ajutorul cristalelor?

Cristalul ne poate ajuta să dobândim o percepţie extrasenzorială mult mai clară, chiar şi clarviziune, dacă  ne dedicăm zilnic exerciţiului concentrat, însă niciun  cristal nu ne va “da” viziuni, indiferent de cât de bun este  el. Felul în care folosim aceste unelte extraordinare  depinde de la persoană la persoană, însă toţi trebuie  să traversăm trei paşi esenţiali până vom obţine  rezultatele dorite:

  • Conştientizarea
  • Cooperarea
  • Convingere
  • Conştientizarea

Aceste concepte reprezintă de fapt acceptarea faptului că în noi se află posibilităţile pe care le căutăm. Trebuie să conştientizăm că în noi se află capacitatea  de a ne vindeca, şi nu în cristalul sau piatra semipreţioasă pe care o folosim drept  ajutor. Trebuie să conştientizăm că în noi se  află capacitatea clarviziunii, şi nu în  cristalul pe care îl folosim pentru a dobândi  această capacitate. Numai în noi, şi  nicăieri altundeva decât înăuntrul  nostru se află toate lucrurile pe care ni  le dorim şi de care avem nevoie, însă  primul pas către dobândirea lor este  exact recunoaşterea acestui lucru. 

Cum putem lucra cu energia cristalelor?

Cooperarea, în cazul lucrului cu  cristalele, înseamnă că vom  lucra sincron cu acel  obiect sau entitate, şi  ne vom potrivi  starea în aşa fel  încât să fim  compatibili.  Nu trebuie nici să îl  considerăm străin de noi înşine, dar nici să îi cerem să  facă totul în locul nostru. În acelaşi fel, nu putem  conduce o maşină decât după ce ne aflăm în interiorul ei,  după ce îi cunoaştem mecanismele şi după ce ne  potrivim comod în scaun. Cu cristalul nu trebuie să  lucrăm atunci când suntem neliniştiţi sau nervoşi,  deoarece el tinde să amplifice toate stările, fie pozitive,  fie negative. Convingerea este acea stare care permite accesul la ceea ce dorim. Dacă suntem convinşi că putem realiza un lucru, atunci calea către el este mult  mai uşoară. Dacă avem dubii şi îndoieli, ne putem  întârzia foarte mult atingerea ţintei, iar câteodată o vom  rata în întregime. Folosirea cristalului cu mult  scepticism are efecte nule, ca şi când am lua o pastilă de  răceală şi vom continua să bem rece şi să stăm în  curent…Un cristal nu vindeca, ci amplifica puterea noastra de vindecare 3

Dacă nu avem certitudinea că ceea ce facem noi  este eficient, atunci ne impunem o barieră de insucces.  Cristalul, după cum am spus, amplifică tot indiferent de  natura stării sau gândului. Atât certitudinea vindecării şi  credinţa în însănătoşire poate fi multiplicată şi folosită,  cât şi credinţa de neclintit în eşuarea şedinţei de  vindecare şi ideea că boala persistă indiferent de ceea ce  facem noi. Cristalele sunt unelte de mare fineţe şi  deosebit de receptive, chiar interactive, şi răsfrâng  asupra noastră tot ceea ce noi oferim mediului  înconjurător.

Cel mai important lucru este să realizăm că  un cristal nu vindecă, ci amplifică puterea  noastră de vindecare.

O piatră nu poartă noroc, ci  amplifică abilitatea noastră de a ne manifesta situaţiile  care ne fac mulţumiţi şi fericiţi. Dacă în noi înşine nu  există acele lucruri pentru a fi aduse la suprafaţă, putem  purta şi diamante, fără nici un folos.

Asterion


Un comentariu

  • Alexandra Dogaru says:

    Felicitari autorului acestui articol, care vine cu niste precizari necesare, de bun simt, utile pentru oricine incearca sa foloseasca – in scopuri pozitive, constructive – instrumente potentiatoare, amplificatoare, cum sunt cristalele de cuart (si nu numai)!
    Alexandra Dogaru, traducatoarea cartilor „Cristalul, aceasta fiinta vie” (reeditata cu titlul original, „Cartea cristalelor”) si „Cristale care vindeca” – de DaEl Walker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *