Ce înseamnă când visezi că moare cineva apropiat? Interpretarea visului în ...

Miercuri, 25.Mai.2016 17:01 Dictionar de vise Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ce reprezintă moartea în vis?

Moartea în accepţiunea onirică este o etapă de trecere însoţită de un ritual sau de nişte fenomene, în urma căreia ceva urmează să se schimbe, sau mai bine zis, să se transforme în viaţa noastră.  Moartea presupune o trecere în altă etapă şi o schimbare de direcţie. Astfel, moartea în vis nu este neapărat un semn rău, ci mai degrabă unul bun. În popor se zice că atunci când visezi că îţi moare cineva apropiat de fapt îi moare moartea, iar în viaţă reală urmează să i se întâmple ceva benefic persoanei respective.

Semnificaţiile acestui vis ţin foarte mult şi de contextul în  care apare un astfel de scenariu. Un vis în care apare moarte tinde să ne sperie şi să ne inducă o stare de groază, crezând că ceva rău urmează să se întâmple, însă nu este mereu cazul să fie aşa. Moartea poate fi şi un rău necesar sau o întâmplare negativă, o lecţie dură, în urma căreia învăţăm ceva.

Ce înseamnă când visezi că moare cineva drag şi nu poţi face nimic?

Interpretarea visului în care mor diverse persoane din jurul nostru se face în funcţie de ceea ce înseamnă persoana respectivă pentru noi.

Atunci când te visezi neputincios în faţa morţii cuiva drag este semn că vei avea parte de nişte evenimente care vor schimba ceva în personalitatea ta şi în adâncul tău nu vei mai fi aceeaşi persoană. Este posibil ca în viaţa reală să te confrunţi cu nişte întâmplări care să-ţi schimbe viziunea despre viaţă şi modul în care priveşti lucrurile, astfel moartea din visul tău reprezintă o trecere de la o etapă la o altă etapă – mai bună, mai frumoasă. 

Ce înseamnă când visezi că moare cineva şi plângi?

Dacă la moartea celui din visul tău plângi asta înseamnă că vei suferi din cauza schimbărilor care se produc în viaţa ta şi că te afectează modul în care acestea au loc. Este posibil să moară o parte bună din tine, să ai parte de nişte întâmplări care să te facă să fii mai dur/ă atât cu tine însuţi cât şi cu cei din jur. Vei trece prin nişte situaţii marcante care să înlăture inocenţa şi latura ta emoţională, transformându-te într-o persoană ceva mai rece şi mai calculată.

Acest scenariu are legătură cel mai mult cu universul tău lăuntric aşa că atunci când visezi că moare cineva şi nu poţi face nimic, te simţi neputincios în faţa morţii şi plângi este semn că în sinea ta te consumi pentru faptul că nu ai putut oferi un punct de sprijin şi o stare de stabilitate persoanei respective.

Ce înseamnă când visezi că moare cineva din familie?

Dacă visezi că îţi moare mama este semn că în realitate ai şansa să îţi schimbi personalitatea în mod pozitiv şi să te comporţi într-un fel mult mai benefic faţă de ceilalţi. Este posibil ca în viaţa reală să ai parte de nişte evenimente care te vor schimba destul de mult la nivel interior şi să realizezi că este necesar să te comporţi altfel, să fii mai blând, mai înţelegător şi mai bun cu cei din jurul tău.

Dacă visezi că moare tatăl tău este semn că în viaţa reală nu te poţi descurca prea bine într-o situaţie în care este necesar să iei atitudine, să fii în conducerea unei anumite situaţii şi să iei decizii importante.

Pe de altă parte dacă visezi că moare cineva de care nu eşti aşa de apropiat este semn că sunt mari şanse să câştigi o sumă mare de bani sau să ai şansa să primeşti o moştenire.

Dacă visezi că îţi moare un prieten este semn că vei trece printr-o întâmplare destul de dificilă în care simţi lipsa unui sprijin şi a unui suport moral.

Ce înseamnă când visezi că îţi moare iubitul/iubita?Ce înseamnă când visezi că moare cineva apropiat? Interpretarea visului în care îţi moare cineva drag

Acest vis indică o destrămare a relaţiei voastre la nivel de subconştient şi că în sinea ta simţi că lucrurile nu mai merg chiar ca la început, chiar dacă nu poţi accepta acest lucru cu adevărat. Moartea persoanei dragi în vis reflectă de fapt stingerea iubirii şi  a sentimentelor frumoase dintre voi, ci nu trecerea ei în nefiinţă.

Vedem astfel cum moartea poate fi un simbol pozitiv în visele noastre, ci nu neapărat unul negativ. Fiecare dintre noi avem un astfel de vis, măcar o dată în viaţă şi el este mult mai puţin de temut decât visele în car apar alte tipuri de simboluri. De asemenea, trebuie să ţinem cont de frecvenţa cu care acest vis se repetă şi de starea din timpul acestuia.


16 comentarii

 • Ana says:

  Si daca visez ca iubitul moare in accident rutier?

  • Cerasela says:

   eu am visat ca mia murit iubitul apoi mam trezit plangand si cand lam vazut langa mine mam linistit desi ,dupa un timp nush sigur cat a murit in accident de masina :((

 • M r says:

  Eu de exemplu am visat ca iubitul meu mergem impreuna la rudele mele si din anumite cauze ne intoarcem la noi acasa si motiv care el incearca sa se sinucida si reuseste intru-un final dar mult efort .se arunca de la o inaltime on apa,se loveste fe beton,iasa,incearca iar dar cade beton in curte undeva, final care iasa cu ce vroia el dar din greseala moare si ceva paznic, atat am mai realuzat ca ajungeau urgentele si m.am trezit .cam langa el. Nu am avut asa vis niciodata. Exact la fel temeria aceea din vis.da fiori.si tulbura noaptea. Ca nu am putut sa mai dorm deloc.

 • Caramete says:

  Eu am visat ca mi-a murit mama și am plâns în somn. Ma ajutat foarte mult acest articol sa înțeleg ce înseamnă asta, va mulțumesc mult.

 • Marya says:

  Eu am visat ca imi moare cea mai buna prietena impuscata , dar la câteva zile dupa relatia dintre noi s.a răcit si nu mai vrea sa mai vb cu mine ! Ce pot sa fac ?

  • Zenivers says:

   Buna ziua,

   In ceea ce priveste visul, acesta ne arata ca sunteti receptiva la mediul inconjurator si va folositi de capacitatile dumneavoastra de precognitie pentru a va pregati sufleteste pentru anumite evenimente.
   Referitor la situatia prezentata, legat de relatia cu prietena dumneavoastra, putem raspunde la aceasta intrebare in urma studiului de harta astrala pe care o puteti solicita de aici:>>>https://www.zenivers.ro/astrograme-zen/
   Va multumim si va uram o zi cat mai frumoasa!

 • Gabytza says:

  Eu am visat ca mia.murit sotul si ca il vedeam ca pe un duh il puteam atinge vorbi cu el si il vedeam doar eu ce poate sa insemne asta ?

 • Andrei dantis says:

  Eu am visat ca mi.a murit 2 prieteni dar imi parea rau si plângeam doar de unul.Eram panicat cand mi.a spus cineva ca au murit 2 dintre prietenii mei.Ciudat este ca am putut sa vb cu cel care mi.a parut mai mult rau de el prin sms..l.am întrebat ce face si mi.a spus ca este la capătul unui curcubeu așteaptă și eu citeam foarte greu..zici ca nu stiam sa citesc..asta am visat..Ce poate însemna?

 • Oltean denisa says:

  Eu am visat ca a murit bunicul și ca pe jos era apa și porumb

 • Anca says:

  Azi-noapte am visat că mi-a murit copilul ? era într-o mașină cu o femeie și un bărbat mașina a căzut de pe un pod și s-a făcut praf mașina, culmea e că asistam cumva la eveniment, deci a fost groaznic încă sunt terifiată, am inceput sa plâng în hohote in vis ulterior în realitate, cred că o durere mai mare provocată de pierderea propriului copil nu există 🙁 ce înseamnă de fapt visul știți să îmi spuneți?

  • Zenivers says:

   Bună ziua,
   În mod normal pentru a elucida acest vis sunt necesare mai multe amănunte. în principiu, răspunsul este la dumneavoastră. Vă mulțumim!

 • Bianca says:

  Eu am visat ca sora mea mai mică trebuia să moară . Gen era obligatoriu, și numai eu plângeam. Mama spunea că o sa moara după botez. Și eu plangeam non stop..

  • Zenivers says:

   Bună ziua,
   În popor când visezi moartea cuiva se zice că „i-a murit moartea” și dacă visezi că plângi este de bine.Visele de cele mai multe ori, au o explicație psihologică. În funcție de vis, de contextul familial, dumneavoastră sunteți singura care poate descoperi semnificația acestuia.

 • Adriana says:

  Buna, am visat ca un copil de vreo 4anisori s a bagat intr un pat de apa si s a inecat era albastru si nu respira, L am resucitat si a luat-o la fuga.. Ce o fi insemnand?

 • MIHA says:

  La mine din nefericire la o saptamana dupa ce am visat ca mama a murit exact asa s a intamplat in viata reala,chiar dupa o saptamana.Mi-a fost frica sa i impartasesc visul,poate daca ii spuneam nu se intampla!!!Toate au o randuiala in viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *