arleto.ro

Ce înseamnă când visezi că moare cineva apropiat? Interpretarea visului în ...

Miercuri, 25.Mai.2016 17:01 Dictionar de vise Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ce reprezintă moartea în vis?

Moartea în accepţiunea onirică este o etapă de trecere însoţită de un ritual sau de nişte fenomene, în urma căreia ceva urmează să se schimbe, sau mai bine zis, să se transforme în viaţa noastră.  Moartea presupune o trecere în altă etapă şi o schimbare de direcţie. Astfel, moartea în vis nu este neapărat un semn rău, ci mai degrabă unul bun. În popor se zice că atunci când visezi că îţi moare cineva apropiat de fapt îi moare moartea, iar în viaţă reală urmează să i se întâmple ceva benefic persoanei respective.

Semnificaţiile acestui vis ţin foarte mult şi de contextul în  care apare un astfel de scenariu. Un vis în care apare moarte tinde să ne sperie şi să ne inducă o stare de groază, crezând că ceva rău urmează să se întâmple, însă nu este mereu cazul să fie aşa. Moartea poate fi şi un rău necesar sau o întâmplare negativă, o lecţie dură, în urma căreia învăţăm ceva.

Ce înseamnă când visezi că moare cineva drag şi nu poţi face nimic?

Interpretarea visului în care mor diverse persoane din jurul nostru se face în funcţie de ceea ce înseamnă persoana respectivă pentru noi.

Atunci când te visezi neputincios în faţa morţii cuiva drag este semn că vei avea parte de nişte evenimente care vor schimba ceva în personalitatea ta şi în adâncul tău nu vei mai fi aceeaşi persoană. Este posibil ca în viaţa reală să te confrunţi cu nişte întâmplări care să-ţi schimbe viziunea despre viaţă şi modul în care priveşti lucrurile, astfel moartea din visul tău reprezintă o trecere de la o etapă la o altă etapă – mai bună, mai frumoasă. 

Ce înseamnă când visezi că moare cineva şi plângi?

Dacă la moartea celui din visul tău plângi asta înseamnă că vei suferi din cauza schimbărilor care se produc în viaţa ta şi că te afectează modul în care acestea au loc. Este posibil să moară o parte bună din tine, să ai parte de nişte întâmplări care să te facă să fii mai dur/ă atât cu tine însuţi cât şi cu cei din jur. Vei trece prin nişte situaţii marcante care să înlăture inocenţa şi latura ta emoţională, transformându-te într-o persoană ceva mai rece şi mai calculată.

Acest scenariu are legătură cel mai mult cu universul tău lăuntric aşa că atunci când visezi că moare cineva şi nu poţi face nimic, te simţi neputincios în faţa morţii şi plângi este semn că în sinea ta te consumi pentru faptul că nu ai putut oferi un punct de sprijin şi o stare de stabilitate persoanei respective.

Ce înseamnă când visezi că moare cineva din familie?

Dacă visezi că îţi moare mama este semn că în realitate ai şansa să îţi schimbi personalitatea în mod pozitiv şi să te comporţi într-un fel mult mai benefic faţă de ceilalţi. Este posibil ca în viaţa reală să ai parte de nişte evenimente care te vor schimba destul de mult la nivel interior şi să realizezi că este necesar să te comporţi altfel, să fii mai blând, mai înţelegător şi mai bun cu cei din jurul tău.

Dacă visezi că moare tatăl tău este semn că în viaţa reală nu te poţi descurca prea bine într-o situaţie în care este necesar să iei atitudine, să fii în conducerea unei anumite situaţii şi să iei decizii importante.

Pe de altă parte dacă visezi că moare cineva de care nu eşti aşa de apropiat este semn că sunt mari şanse să câştigi o sumă mare de bani sau să ai şansa să primeşti o moştenire.

Dacă visezi că îţi moare un prieten este semn că vei trece printr-o întâmplare destul de dificilă în care simţi lipsa unui sprijin şi a unui suport moral.

Ce înseamnă când visezi că îţi moare iubitul/iubita?Ce înseamnă când visezi că moare cineva apropiat? Interpretarea visului în care îţi moare cineva drag

Acest vis indică o destrămare a relaţiei voastre la nivel de subconştient şi că în sinea ta simţi că lucrurile nu mai merg chiar ca la început, chiar dacă nu poţi accepta acest lucru cu adevărat. Moartea persoanei dragi în vis reflectă de fapt stingerea iubirii şi  a sentimentelor frumoase dintre voi, ci nu trecerea ei în nefiinţă.

Vedem astfel cum moartea poate fi un simbol pozitiv în visele noastre, ci nu neapărat unul negativ. Fiecare dintre noi avem un astfel de vis, măcar o dată în viaţă şi el este mult mai puţin de temut decât visele în car apar alte tipuri de simboluri. De asemenea, trebuie să ţinem cont de frecvenţa cu care acest vis se repetă şi de starea din timpul acestuia.


49 de comentarii

 • Ana says:

  Si daca visez ca iubitul moare in accident rutier?

  • Cerasela says:

   eu am visat ca mia murit iubitul apoi mam trezit plangand si cand lam vazut langa mine mam linistit desi ,dupa un timp nush sigur cat a murit in accident de masina :((

 • M r says:

  Eu de exemplu am visat ca iubitul meu mergem impreuna la rudele mele si din anumite cauze ne intoarcem la noi acasa si motiv care el incearca sa se sinucida si reuseste intru-un final dar mult efort .se arunca de la o inaltime on apa,se loveste fe beton,iasa,incearca iar dar cade beton in curte undeva, final care iasa cu ce vroia el dar din greseala moare si ceva paznic, atat am mai realuzat ca ajungeau urgentele si m.am trezit .cam langa el. Nu am avut asa vis niciodata. Exact la fel temeria aceea din vis.da fiori.si tulbura noaptea. Ca nu am putut sa mai dorm deloc.

 • Caramete says:

  Eu am visat ca mi-a murit mama și am plâns în somn. Ma ajutat foarte mult acest articol sa înțeleg ce înseamnă asta, va mulțumesc mult.

 • Marya says:

  Eu am visat ca imi moare cea mai buna prietena impuscata , dar la câteva zile dupa relatia dintre noi s.a răcit si nu mai vrea sa mai vb cu mine ! Ce pot sa fac ?

  • Zenivers says:

   Buna ziua,

   In ceea ce priveste visul, acesta ne arata ca sunteti receptiva la mediul inconjurator si va folositi de capacitatile dumneavoastra de precognitie pentru a va pregati sufleteste pentru anumite evenimente.
   Referitor la situatia prezentata, legat de relatia cu prietena dumneavoastra, putem raspunde la aceasta intrebare in urma studiului de harta astrala pe care o puteti solicita de aici:>>>https://www.zenivers.ro/astrograme-zen/
   Va multumim si va uram o zi cat mai frumoasa!

 • Gabytza says:

  Eu am visat ca mia.murit sotul si ca il vedeam ca pe un duh il puteam atinge vorbi cu el si il vedeam doar eu ce poate sa insemne asta ?

 • Andrei dantis says:

  Eu am visat ca mi.a murit 2 prieteni dar imi parea rau si plângeam doar de unul.Eram panicat cand mi.a spus cineva ca au murit 2 dintre prietenii mei.Ciudat este ca am putut sa vb cu cel care mi.a parut mai mult rau de el prin sms..l.am întrebat ce face si mi.a spus ca este la capătul unui curcubeu așteaptă și eu citeam foarte greu..zici ca nu stiam sa citesc..asta am visat..Ce poate însemna?

 • Oltean denisa says:

  Eu am visat ca a murit bunicul și ca pe jos era apa și porumb

 • Anca says:

  Azi-noapte am visat că mi-a murit copilul ? era într-o mașină cu o femeie și un bărbat mașina a căzut de pe un pod și s-a făcut praf mașina, culmea e că asistam cumva la eveniment, deci a fost groaznic încă sunt terifiată, am inceput sa plâng în hohote in vis ulterior în realitate, cred că o durere mai mare provocată de pierderea propriului copil nu există 🙁 ce înseamnă de fapt visul știți să îmi spuneți?

  • Zenivers says:

   Bună ziua,
   În mod normal pentru a elucida acest vis sunt necesare mai multe amănunte. în principiu, răspunsul este la dumneavoastră. Vă mulțumim!

 • Bianca says:

  Eu am visat ca sora mea mai mică trebuia să moară . Gen era obligatoriu, și numai eu plângeam. Mama spunea că o sa moara după botez. Și eu plangeam non stop..

  • Zenivers says:

   Bună ziua,
   În popor când visezi moartea cuiva se zice că „i-a murit moartea” și dacă visezi că plângi este de bine.Visele de cele mai multe ori, au o explicație psihologică. În funcție de vis, de contextul familial, dumneavoastră sunteți singura care poate descoperi semnificația acestuia.

 • Adriana says:

  Buna, am visat ca un copil de vreo 4anisori s a bagat intr un pat de apa si s a inecat era albastru si nu respira, L am resucitat si a luat-o la fuga.. Ce o fi insemnand?

 • MIHA says:

  La mine din nefericire la o saptamana dupa ce am visat ca mama a murit exact asa s a intamplat in viata reala,chiar dupa o saptamana.Mi-a fost frica sa i impartasesc visul,poate daca ii spuneam nu se intampla!!!Toate au o randuiala in viata.

  • Musat Denisa says:

   Stiu, eu am visat cand eram clasa a-III-a ca am murit cea mai draga catelusa chinuita mie si asa sa întampla în aceasi zi acelasi lucru

 • Musat Denisa says:

  Eu am visat ca mi-ar fi murit bunicul si el este în viata ?

 • CVlad says:

  Salut, eu am visat ce mi-a murit tata și mama, dar eu nu i-am văzut morți, m-a chemat fratele meu și mi-a citit ceva știre și în vis pana sa ajung în zona aia pe unde se afla el, ploua, după apăruse soarele și în jur erau și multe persoane cunoscute mai mult

 • Olivia says:

  Eu am visat ca mi-am sunat iubitul iar un bărbat mi-a spus că el a murit. Eu am inceput sa plang dar nu foarte tare dar in schimb am strigat numele lui din toti plămânii. Ce ar putea însemna?

 • alexandra says:

  Buna ziua, este pentru a treia sau a ptra oara cand visez ca imi moare bunica, care este deja moarta de 3 ani. Este singura pe care o visez ca moare ea fiind deja moarta, sincer sunt fff speriata. Ce poate insemna?

 • Iuliana luiza says:

  Am visat ca imi moare un prieten foarte stat si apropiat…pentru care eu am sentimente..si am aflat deja cand era prea tarziu in vis..ce inseamna?

 • Cornelia says:

  EU visez des ca fac curatenie in casa parintii mei.In vis apare Tata si Sora care au murit.Ei sunt pasivo nu vor SA ma ajuste deloc.Eu fac totul de una singura.Si mai visez ca,cu Maine le distrug energie negative.Visul se respeta e aproape idéntico.

 • Adeee says:

  Bună,eu am visat că inițial eram cu toată familia (mama,tata şi fratele meu),iar apoi eu eram doar cu tata la țară iar mama şi cu fratele meu mergeau undeva,iar după am primit un telefon că mama şi cu fratele meu au avut un accident şi că au murit amândoi(iar după acel telefon mi au dat lacrimile şi mă gândeam că nu voi putea merge mai departe fără ei) dar după ce am ajuns la spital se dovedise că murise doar fratele meu iar mama mea era bine(dar eu o parcepeam mai mult ca pe o prezență aşa jumătate reală jumătate spirituală pt că ea deşi ca ființă era prezentă spiritual era mai mult absentă) ,iar eu plângeam foarte tare pt fratele meu iar imediat după m-am trezit şi chiar atunci am izbucnit în lacrimi. Toate astea ce înseamnă?

 • Alina says:

  Eu am visat tatal care este deja mort,că a murit din nou ,ce înseamnă ?

 • Margaaaaa says:

  Bună ziua…eu am visat că iubitul,viitorul soț,finul, și colega mea au fost înjunghiați de băiatul pe care l-am plăcut…la fel m-am speriat și m-am trezit….și tot nu mă lasă în pace gândul la acest vis

 • Catalina says:

  Buna ziua! Eu am visat ca a murit mama in camera alaturata,noaptea, si plangeam foarte tare si imi faceam griji cu ce o sa se intample pe viitor! Plus ca imi tot spuneam ca lucrurile rele se intampla la 3:30! Erau mai multi oameni in casa carora le-am vazut doar spatele! Ce poate sa insemne? Multumesc

 • Alex says:

  După o discuție dificilă care a lăsat la final o împăcare si ne-am ales prioritățile și obligațiile de acum in colo trăind o viață haotică .. am ajuns fiecare acasă si ne-am zis CU ADEVARAT că e mai bine .. am vorbit 2 ore despre lucruri amuzante si despre noi .. am visat .. Că la sfârșitul vidului un demon ma ataca si mi am ascuns iubita intr un WC luptând ma cu el de mi as fi dat ultima suflare . Ajuns aproape de iubita mea. Sărind peste usa de lemn . Am văzut o pe iubita mea indicând o bară de fier in piept . Atunci m am trezit transpirat si m am bucurat ca e doar un vis . Pe moment .. singurul lucru care mi a trecut prin cap a fost acesta .. „de ce viata este atat de grea?”

 • Daniela says:

  Buna. Am visat ca eram in fata unei biserici și era o nuntă. Mireasa s-a uitat la mine și zâmbea. Mai târziu a venit iubitul meu și mi-a spus să merg cu el undeva. Se făcea ca eram in biserica și era foarte înaltă (4 etaje) apoi el a mers spre geam și spunea că pe acolo mergem ca are probleme în familie sii i-am spus că nu putem coborâ pe acolo el s-a urcat pe fereastra și s-a sinucis. Am plâns foarte mult și am început să cobor scările și m-am trezit. Imi puteți spune va rog ce însemna îmi este tare frică ?

 • Alexandra says:

  Buna dimineața!….eu si acum plâng…am visat ca mama mea a murit,ma -m trezit in aceasta dimineață plângând dar când am văzut ca ea era in casa ma m liniștit puțin….când a plecat ma m rugat la Dumnezeu sa nu pățească nimic apoi nu am mai putut rezista si am inceput sa plâng foarte, foarte tare!…Este îngrozitor sa ti moara mama in vis dar si in realitate…va povestesc visul meu;
  Vis;
  Eu,mama si tata stăteam in casa,iar tata a plecat la servici…apoi eu a trebuit sa plec la școală,când am terminat școală mama a venit după mine,si era plina de sânge pe dedesubtul hainelor…eu ma m speriat,si am ajuns acasă,am pus o pe mama pe mine la coltul patului si o țineam bine…apoi ea mi a zis ca nu mai poate,si a închis ochi si înainte de asta mi a zis ca ma iubește mult…eu am inceput sa plâng foarte tare si iam spus sa nu ma lase si am inceput sa tip sa nu plece,apoi si a deschis ochi a inceput sa vorbeasca cu mine am luat o in brațe tare tare si mi a murit in brațe….apoi ma m trezit si era lângă mine……..

 • Andreea Simona Cotofana says:

  Eu am visat ca a murit fostul meu iubit împreună cu actuala lui și eu plângeam și urcam după el după mașina care ducea cosciugele la biserică. M-am trezit foarte zbuciumata pentru ca l-am iubit mult și cred ca încă o mai fac și nu mi se întâmplă des sa visez iar de obicei când visez este o premoniție visul meu.

 • Ionut says:

  am visat ca mi-a murit iubita in accident rutier , asta m-a facut sa realizez cat de mult o iubesc , in cazul meu explicatia visului e TOTAL GRESITA!! ne iubim extraordinar de mult de 8 luni ca in prima zi fara nici macar o cearta!

 • Andreea92 says:

  Buna ziua.
  Am visat ca mi-a murit soacra,dar moarta nu am apucat sa o vad. De plâns nu am plâns pentru ca nu ne mai vorbim de o luna din vina ei. In schimb eram suparata ca trebuie sa cheltui bani singura pentru mormantare,deoarece logodnicul meu este plecat la munca in Anglia. Ma puteți ajuta cu un răspuns la acest vis? Va mulțumesc !

 • Diana says:

  Ce inseamna cand îți visezi frați pe moarte

 • Alina says:

  Am visat ca plângeam după tatăl meu care este mort de din 2002

 • Delia says:

  Eu am visat cum bunicul meu moare si după ce il pune in mormânt ma duc la vara mea acasa si ma uit pe ce am la munti si imi aduc aminte de el cum se plimbă si m.am uitat la iarba si il vad cum se ridica si am strigat.o pe mătușa mea ca tataie e viu si e afara .După ce a coborât sa dus sa îi deschidă usa si a intrat .

 • Gabriela says:

  Am visat ca o prietena moare innecata, ce inseamna asta?

 • Laura says:

  Buna ziua
  Am visat ca cineva cunoscut mi a ucis copilul, si eu am aflat din alta partea conștientizand ca era adevarat când am văzut hainele lui de fotbal pe un loc unde fusese un foc, hainele nu erau arse..dar am stiut atunci ca e adevarat..persoana cunoscută mi a ucis copilul si l a pus în foc sa ascundă crima…doar că hainele lui nu au ars(nu am vazut foc deloc în vis)
  Apoi eram in diferite locuri, tristă dar fara gânduri și diferite persoane ma întrebau de copilul meu…iar eu începeam să plâng amintindu mi ca e mort.
  Ce inseamna acest vis… Nu am mai visat asa ceva si sincer sunt f agitată.
  Va rog daca se poate un raspuns!
  Multumesc!

 • Andreea Maria says:

  Am visat de mai multe ori lucruri negative cu mama. Cum ar fi.. intr-un vis eu am omorato pe mama cu un cutit. M-am trezit transpirata si foarte trista. Am inceput sa plang si nu ma mai puteam oprii. Aseara am visat ca va muri. In vis am plans. In realitate nu…iar o data am visat ca 2 persoane cunoscute o ajutau pe mama sa moara (in vis dupa ce a..) plangeam foarte tare. Si m-am trezit cu lacrimi in ochi. Ajutati-ma sa stiu ce inseamna toate visele astea urate cu mama. Va rog, si puneti numar in fata (gen visul 1:, visul 2:, visul 3:) imi iubesc foarte mult mama

 • Penelopi Taranu says:

  Eu am visita ambele bunici vii desi sunt moarte, dar dupa ce au vb.cu mine trebuiau sa plece inapoi iar eu eram cu mama mea si piangiamo pt ca bunicile trebuiau sa plece in cealalta lume.In schimb mama nu plangea. Ce inseamna?

 • Denisa says:

  Dar ce însemna când Îti omoară cineva bunicul

 • Imola kiss says:

  Eu am fost anuntata ca mia murit tata

 • kimkiki says:

  Noaptea trecuta am visat ca a murit propria mea sora a murit intr-un accident de madina si cineva ma sunat si mia spus ca a murit cand am aflat am lesinat si dupa ce mam trezit am plans in hohote dupa sora mea si in aceea zi neam certat.

 • kimkiki says:

  Noaptea trecuta am visat ca propria mea sora a murit intru-un accident de masina si cineva ma sunat de la spital mia spus ca sora mea a murit cand am aflat am lesinat cand mam trezit mama mea era langa pat si am intrebat-o unde este sora mea si mia spus ca a murit intr-un accidentent de masiana si am plans in hohote pentru ca eram de vina pentru ca in acea zi neam certat enorm.

 • Iuli says:

  Eu, soramea si maicamea am visat in seri diferite k imi murise tatal (eu am visat ca murea de inima), in conditiile in care suntem casatorite, nu locuim in aceeasi casa. Ce inseamna?

 • Elena says:

  Bună.. Eu fac vise ciudate( care pana când și alea cu ochii deschiși se întâmplă și nus vreo vrăjitoare ceva) dar ma preocupa un singur vis care de câteva luni bune e mereu acelasi în care tata moare și plâng ma trezesc și nu reușesc sa adorm înapoi ca încă am imagina aia din vis și gândul de când am deschis ochi de preocupare despre el ce inseamna în vis e tata dar nu-l vad nicăieri ceilalți familiari dar pe ei nui vad ce fac și eu care plâng în hohote și în vis și în realitate. Același lucru și 3 luni în urma am sunat preocupata și iam anunțat sa aibă grija de ei!ce inseamna e de bine sau de rău? E adevărat dacă nu spui ce visez se întâmplă? Mulțumesc mult

 • Andreea says:

  Eu am visat că mă duceam la bunica mea cu bicicleta am intrat în curte și nu o puteam opri i-am calcat florile și am lăsat bicicleta jos ,pe prispa casei erau mai și tataia care vorbeau cu bunica mea ….dar bunica mea avea doar capul atârnat de ceva sus și era vie vorbea cu ea ….și am întrebato pe mamaia de ce avea doar cap bunica și ea mi-a zis că doar așa putea să trăiască i-au tăiat capul și iau luat trupul cei de la spital …nu mai știu am vrut sa plec am plecat …și dintr-o dată am ajuns acasă mă uitam pe stradă și parcă erau ai mei și fugeau cu bunica pusă într-o roabă și ea avea ceva pe cap nu se vedea capul ( bunica mea sta aproape de mine ) și când mă uit deodată jos pe pământ era bunica întreaga cu corp avea sânge decât pe față și râdea cu o privire malefica așa uitanduse la mine și mi-a spus că ce credeam ca ai mei nu sunt in stare sa o lase așa acolo? Și am zis nu nu este posibil și ea mi-a zis ia uitate in casa de parcă ar fi știut ceva ….mă privea malefic nu știu …și m-am uitat ușa din spatele casei era deschisă și am intrat prin fața pe ușă și erau ai mei in cameră întinși cu niște săgeți / sulițe in ei plini de sânge am plecat în fugă afară n-au apucat să-mi spună nimic….când am ieșit în curte era un om gras cam că Moș Crăciun într-o căruță râdea și mi-a zis hai vino eu aveam in mana o suliță el arunca cu săgeți în mine sa mă omoare …iar eu mă apărăm cu sulița când a văzut că sunt aproape de el am vrut să îl omor săi bag sulița in burta sa ii scapă pe toți nevinovații de un om rău așa că el dar când i-am împins sulița in burta a început să râdă și mi-a înfipt o săgeată în picior am văzut că nu moare și el râdea și i-am mai înfipt încă o dată sulița in el și el mi-a înfipt încă o săgeată în burta …și nu știu … apoi m-am trezit cert e că acele săgeți mi se păreau cu otrava in vis m-am uitat la ele când mă înjunghia … A fost un vis ….pfff ..doamne ( țin să precizez că părinții mei sunt în viața nu au nimic ,iar bunica mea și ea este în viața dar este foarte bătrână și are zilele numărate) ….ce ar putea însemna asta ? Mă puteți ajuta cu o sugestie?!

 • Ana maria says:

  Eu am visat-o pe mama, Mătușa și sora mea ca au murit într-un “accident “ de mașina… a căzut de pe un pod… atât țin minte ca eu am sunat-o pe mami sa vina după mine și la scurt timp după ce am închis cu ea a plecat de acasă și a avut accidentul… dar eu eram acolo și plângeam…
  ce înseamnă ?? Sunt foarte speriata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *