arleto.ro

Cuarțul verde – echilibrează întregul organism și glandele endocrine

Sâmbătă, 04.Feb.2017 00:00 Pietre si cristale, Spiritualitate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Printre cele mai cunoscute pietre de cuarț se află aventurinul verde, folosit în terapii complementare cu rezultate frumoase și pentru diverse bijuterii.

Această piatră, are și denumirea de prasiolit, care vine din limba greacă, de la cuvintele “praz” și “lithos” adică “ piatra de culoarea prazului”.

Cuarțul verde este opac, presărat cu particule sclipitoare.

Se exportă în special din India, Tibet, Nepal, Brazilia și China.

Proprietățile aventurinului verde

 • Este o piatră foarte puternică cu multe calități, centrată pe iubire, echilibrare, armonizare și idealuri spirituale.
 • De aceea, are o influență serioasă asupra chakrei inimii, o deschide și o stabilizează. Transmută energia negativă și face loc energiei pozitive. Echilibrează sistemul endocrin și dezvoltă creativitatea.
 • În urma eliberării de negativism, viața percepută prin ochii clarității și iubirii necondiționate, deschide porțile creativității, stabilirii unor relații mai rafinate, promovează dragostea, compasiunea și buna înțelegere.
 • Deasemenea, este de mare ajutor atunci când vrem să iertăm și oricât dorim acest lucru la nivel rațional sau acțional, nu reușim să depășim anumite sentimente. Iertarea este foarte importantă în relațiile cu noi și cu ceilalți, fără ea rămânem blocați în lupte vechi, nedepășite, și astfel, ne limităm experiențele prezente și viitoare.
 • Facilitează legătura cu Sinele Superior și Ghizii spirituali și astfel devine foarte util în meditații, rugăciuni și proiecte.
 • Pentru oamenii care sunt implicați în afaceri, cei care lucrează în scopuri umanitare și caritabile, pentru clarvăzători și astrologi funcționează ca un clarificator, întărește mintea și aduce norocul.

În general, cristalul de cuarț verde absoarbe ceața electromagnetică, provenită de la aparatele electrice, telefoane, calculatoare, televizoare și are același efect și pentru aerul poluat.

 • Energetic, fuzionează corpul intelectual cu cel emoțional, calmează mânia și iritarea și favorizează trăirile interioare.
 • Aventurinul verde, accentuează capacitățile de lider, caracterul decis și perseverența.
 • Ajută la creștere și dezvoltare până la vârsta de șapte ani, echilibrează energiile masculine cu cele feminine,crește bunăstarea și favorizează regenerarea inimii.
 • Un alt efect demn de luat în seamă este calmarea erupțiilor cutanate, are o acțiune puternică antiinflamatoare, atenuează migrenele și liniștește ochii.
 • Este folosit și pentru afecțiunile plămânilor, sinusuri, sistemul muscular și glandele suprarenale.
 • Toate aceste proprietăți, recomandă cuarțul verde ca un echilibrant general care reușește să aducă lucrurile sub control, armonizează atât în interior cât și la exterior.
 • Tulburările de greață, emoțiile și gândurile negative de care cu greu ne putem feri în zilele noastre, bâlbâiala și nevrozele se estompează cu ajutorul acestei pietre.

bannerautovindecare.ro 4

Metode de lucru cu cristalul verde

Piatra are efect dacă este ținută  direct pe locul dureros sau în zonele adiacente, fiecare persoană care își achiziționează o piatră și ajunge să rezoneze cu ea, simte instinctiv unde trebuie așezată pentru ameliorarea suferinței.

În cazul meditației sau rugăciunii piatra este bine să fie așezată în locul unde ne-am obișnuit să facem aceste activități.

Pentru copiii care sunt în creștere, poate fi așezată pe noptieră sau lângă patul unde dorm.

În cazul afacerilor poate fi obiect de decor pe birou sau etajeră iar pentru situațiile profesionale care necesită deplasări la distanță, este indicat să ținem piatra într-un săculeț special, de mătase sau bumbac și să o purtăm cu noi la întâlniri, în servietă sau geantă.

Dacă vrem să iertăm pe cineva, ținem piatra în mâini, închidem ochii și ne gândim la persoana sau situația în cauză.

Metode de curățare

Cristalul de cuarț verde, se curăță mai rar, poate o dată pe lună, deoarece are proprietăți intrinseci de curățare, cu jet de apă.

Alte informații

Calitățile ei de stabilizare și echilibrare o fac utilă pentru toate zodiile dar în mod special este ca un talisman pentru Balanță, Scorpion și Capricorn.

Corina Ivan


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *