azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Metode de curăţare şi purificare energetică a cristalelor

Marți, 06.Oct.2015 10:50 Pietre si cristale Lasă un răspuns 1 vizualizari

Odată ce ştim de ce trebuie curăţate uneltele noastre  în lucrul cristalin, putem începe expunerea câtorva  metode de purificare energetică. Acestea pot fi de mai  multe feluri. Spre exemplu, în cazul disciplinelor pe  bază de iniţiere, precum Reiki, cristalele pot fi tratate  prin anumite tehnici specifice şi li se pot aplica  anumite simboluri menite să deprogrameze şi să purifice.

Metode curatare si purificare energetica a cristalelor 2

Reiki tradiţional, Karuna  Reiki, Shamballa Reiki sau Cristal Reiki sunt doar câteva dintre acestea. Deşi aceste  metode sunt eficiente, chiar foarte eficiente, noi nu avem nevoie în mod neapărat de  acestea. Există persoane care optează pentru aceste tehnici şi persoane care nu  optează, nici unii, nici alţii nu sunt prejudiciaţi, iar purificarea cristalului poate fi  făcută şi prin metode sistematizate, şi prin metode libere.

Deoarece nu toţi cititorii  noştri au astfel de cursuri la activ, vom păstra tehnicile de curăţare Reiki pentru un  capitol separat al lucrării noastre în pregătire, „Cartea Cristalelor”, şi vom expune aici metodele disponibile oricui doreşte să îşi cureţe cristalele pentru uz  propriu sau terapeutic. 

Metode de curăţare a cristalelor

  • Rugăciunea

 Este cea mai simplă dintre toate şi cea  mai la îndemână, în special românului crescut în credinţa  ortodoxă. Se ia cristalul în mâini şi se împreunează pentru  rugăciune. Apoi, fixându-ne atenţia în zona cristalului (ne  gândim că această rugăciune este în beneficiul lui), putem să ne  rugăm pentru curăţarea lui şi purificarea sa informaţională şi  vibraţională. Putem spune „Tatăl Nostru”, având grijă să  conştientizăm fiecare verset. De exemplu, când spunem „Şi ne  izbăveşte pe noi de cel rău”, putem să fim conştienţi că Cel  Rău este acea parte a noastră încărcată negativ. Eliminăm  din noi ceea ce este distructiv, negativ şi aflat în dizarmonie,  iar când spunem „Noi”, spun de fapt „eu şi acest cristal”.  Prin această frază ne purificăm şi noi şi purificăm şi  cristalul.  Putem să apelăm şi la o rugăciune liberă preum:  „Doamne Dumnezeul meu, Tată Ceresc, care ai făcut  uscatul şi pământul, şi pietrele şi tot ceea ce este în  pământ în cea de-a treia zi, curăţă şi purifică acest cristal cu  lumina, puterea şi slava Ta, ca el să îmi fie unealtă în lucrările  mele spre lauda numelui Tău. Amin!” 

  • Comanda

 Este la fel de simplă, însă poate fi mai scurtă sau  mai lungă în funcţie de pregătirea terapeutului. În primul rând, comanda poate fi  formulată verbal, construită atent, în aşa fel încât să nu conţină negaţii. Astfel, comanda de genul „Acest cristal nu are niciun fel de imperfecţiune, răutate,  negativitate, dizarmonie, necurăţenie, murdărie, etc” este profund negativă. Vom  căuta formulări benefice, simple, concise, şi ele se vor adresa în mod direct  cristalului: „Cristal, eşti clar, curat şi purificat!” În cel de-al doilea rând, starea  noastră de curăţenie este extrem de importantă. Un om care are o karmă pură,  eliberată, sau un om care s-a curăţat din punct de vedere  fizic, energetic, mental şi emoţional pe parcursul a cel  puţin o săptămână, poate rosti această comandă o dată,  cu deplină voinţă, şi curăţarea va avea loc. Un om  normal, care nu este curat, oricât de spiritual ar fi el,  trebuie să repete formula de un anumit număr de ori. De  obicei repetările de 3, 7, 10, 12 sau 33 de ori sunt  cunoscute, însă cristalele rezonează mai bine cu sistemul  duodecimal. Vom repeta comanda în cicluri de 12: de 12  ori, de 24 de ori, de 36 de ori, etc. Cea mai eficientă este cea de 12 cicluri de 12,  adică de 144 de ori, însă fiecare practicant poate vedea cât de bine poate curăţa un  cristal cu un anumit număr de repetări, evident, după ce se analizează şi după ce  evaluează corect cât de pur este el însuşi. 

  • Mantra

Metode curatare si purificare energetica a cristalelor 3Mantra este jumătate rugăciune, jumătate comandă. Putem  avea o mantră specială pentru curăţarea cristalelor, sau putem adapta una  tradiţională. Cele tradiţionale sunt preluate din tradiţia din care fiecare face parte. Un  creştin poate apela la unul dintre cele mai puternice versete ale Psaltirii (Ps. 50):  „Stropi-mă-vei cu isop şi mă voi curăţi, spăla-mă-vei şi mai vârtos decât zăpada  mă voi albi.” Un hindus poate repeta mantra “AUM,  mani padme hum”, şi aşa mai departe. Mantra  specifică pentru curăţarea cristalelor, în literatura  de specialitate (a se vedea lucrările lui Dael  Walker) este Invocaţia Cristalină. Aceasta se  rosteşte de 3 ori, ţinând cristalul între palme:  “Invoc lumina Christului Lăuntric. Sunt un  canal curat şi perfect. Lumina este călăuza  mea!” 

  • Umplerea cu lumină

Se ţine  cristalul între palme. După o mică rugăciune, vom  cere în interiorul nostru lumină de sus, din Sursa de  lumină universală sau din inima Tatălui Ceresc, pentru  a curăţa tot ce este negativ în cristal. Această metodă are  două variante, umplerea externă şi umplerea internă, în  funcţie de lucrarea căruia îi este destinat cristalul. Metoda va fi  elaborată în lucrarea sus-amintită, însă putem să rezumăm astfel:  dacă cristalul va fi pentru uz personal, putem circula lumina prin  noi şi apoi în cristal, iar dacă va fi folosit în tratamentul cuiva, lumina  va fi direcţionată în cristal în mod direct.  Acestea sunt deocamdată cele mai simple metode, şi sperăm că vor  veni în sprijinul celor care au nevoie de ele. Nu sunt nici pe departe toate metodele  posibile de a curăţa energetic un cristal, şi nici toate metodele publicate. De acestea  ne vom ocupa la timpul potrivit, pentru înţelegere cât mai bună a mecanismului  cristalin şi pentru a oferi terapeuţilor români unelte şi tehnici dintre cele mai variate  şi mai bune în lucrul lor spiritual. 

Asterion


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *