azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Energiile cristalului generator

Joi, 03.Sep.2015 16:02 Pietre si cristale Lasă un răspuns 1 vizualizari

Am discutat în articolele trecute despre virtuţile cristalului Isis, care întrupează energiile feminine, şi despre cele ale cristalului de tip Osiris (cristal channeling), care manifestă în lucrul cristalin energiile masculine.

Energia cristalului generator

Cum este reprezentat cristalul generator din punct de vedere energetic

Este timpul să trecem la unul dintre cele mai importante tipuri de cristale, unul care întruchipează în mod perfect atât energiile feminine, cât şi cele masculine: cristalul generator. Este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de cristale-maestru şi totodată modelul perfect al cristalului de cuarţ ca specie. Cristalul generator este cel mai simplu şi mai armonios dintre cristale, are şase feţe verticale paralele între ele două câte două, care converg într-o piramidă hexagonală. Cu alte cuvinte, toate feţele sunt egale, inclusiv cele din vârf, iar unghiurile formate între ele sunt de asemenea egale. Privit de sus, cristalul generator arată ca un hexagon împărţit în şase. Acestă figură este deosebit de importantă, iar dacă ştim să înţelegem limbajul tainic al Geometriei Divine, îi putem pătrunde misterul. Hexagonul împărţit în şase este simbolul sacru al Uniunii şi Iubirii. Cei din vechime foloseau sistemul sexagesimal, bazat pe cifra 60, acesta fiind încodat şi în ADN-ul nostru divin. Dacă împărţim cercul în 60 de porţiuni, vom obţine câte o porţiune a câte şase grade. Iar dacă procedăm invers, împărţindu-l în porţiuni de 60 de grade, vom obţine şase astfel de porţiuni. Aceasta este Sămânţa Florii Vieţii, pentru cei care cunosc Floarea Vieţii.

Cele trei linii care împart hexagonul sunt cele trei principii universale, cele Energiile cristalului generator 3trei vocale sacre, cele trei feţe ale Divinităţii sau după tradiţia creştină, Sfânta Treime. Acestea se manifestă conform Legii Polarităţii, dând câte două feţe fiecare, în total şase feţe. Fiecare linie are un opus armonic, fiecărei feţe îi corespunde una opusă. Dacă trasăm liniile lipsă ale hexagonului, obţinem hexagrama, cele două triunghiuri întrepătrunse, şi ajungem să vedem şi mai clar de ce acest cristal este văzut drept Piatra în care se unesc contrariile. În cea de-a şasea zi după Geneză, Dumnezeu îl face pe Om, întruparea perfecţiunii: „27. Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.” Alte variante spun: “l-a făcut de parte bărbătească şi de parte femeiască” , ceea ce înseamnă că omul primordial avea ambele genuri, era androgin. La fel ca omul care avea parte bărbătească şi parte femeiască, făcut în cea de-a şasea zi, cristalul care întrupează cifra şase este armonios, întrupând simbolurile şi energiile celor două părţi în cel mai echilibrat fel.

Generatoarele sunt piese cristaline extraordinare

Din cauza versatilităţii lor, au deosebit de multe întrebuinţări. În primul rând, au capacitatea de a crea, de a stoca, de a direcţiona şi de a amplifica energia. Dar cum poate un cristal să creeze energie? La fel cum un bărbat şi o femeie se unesc şi dau viaţă unui copil, acelaşi lucru îl face şi acest cristal. Cum bărbatul şi femeia nu fac decât să creeze un trup nou pentru un spirit care se întrupează, acelaşi lucru îl face şi cristalul. El nu creează de la sine nimic, nu are capacitatea unui Creator, însă poate transforma energia spirituală, subtilă, şi o poate manifesta pe planurile mai apropiate nouă. Generatorul este capabil să extragă energia deja existentă în diverse forme încă nemanifestate, care există la nivel intra-atomic, şi să o pună în mişcare, generând-o în exterior. Astfel, natura lui este una de captare, activare şi generare: accesează energia latentă, o activează şi o pune în mişcare cu ajutorul structurii sale cristaline. Putem să ne gândim la cristalul generator ca la un pom. Structura lui este simplă: rădăcinile sale pătrund în pământ, iar din tot ceea ce există acolo, preia numai ceea ce trebuie – apa şi mineralele. Absorbindu-le, le trece prin structura sa vie, le transformă în sevă şi le generează în exterior, fie ca apă, fie ca oxigen, fie ca substanţe trebuincioase oamenilor: coajă parfumată, frunze tămăduitoare sau fructe hrănitoare.

Asterion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *