azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Cum se lucrează cu sfera de cristal?

Miercuri, 08.Iul.2015 11:03 Pietre si cristale Lasă un răspuns 1 vizualizari

Foarte mulţi dintre voi aţi citit despre cristale şi aţi văzut cu ochii voştri cum arată ele. Există şi cursuri de cristaloterapie însă nu se predau decît informaţii cu caracter general, fără a se intra in detaliile cele mai importante. Astfel, cursanţii sunt ţinuţi în umbra ignoranţei, deoarece cunoştiinţele cele mai importante sunt păstrate doar pentru folosul egoist şi personal al unora care cred că pot avea un anumit monopol.

Facem un popas în periplul nostru prin lumea fascinantă a cristalelor şi vom aborda acum un subiect extrem de interesant: sfera de cristal. Unii dintre voi aţi văzut prin magazine de profil sfere mici  dar şi mai mari, cât o minge mică, din diferite sortimente de cristal: jad, ametist, obsidian etc. Cei care îşi cumpără pentru a le utiliza, îndeosebi pe cele mari, trebuie să cunoască mai întâi anumite reguli de lucru importante.

Ce putem vedea prin sfera de cristal?   

Cum se lucreaza cu sfera de cristal? 2Din vechi timpuri anumiţi Maeştri spirituali au folosit sfera de cristal pentru a afla anumite informaţii. Să ne amintim că Nostradamus avea o sferă de cristal cu ajutorul căreia privea în viitor, astfel putând scrie profeţiile sale împletite cu astrologia. De asemenea, în vremuri de demult magii luminii dar şi ai întunericului priveau în sferele lor, fiind în contact cu spirite bune sau rele, după caz, ori obţineau imagini despre ce urma să se întâmple într-un loc anume sau în viitor. Cei care aţi văzut filmul „Stapânul Inelelor” vă puteţi aminti de sfera aceea de cristal prin care răul vedea ce se petrece pe Pământ.

Explicaţia pentru eficienţa sferei de cristal este aceea că, prin însăşi forma sa perfectă generează un anumit câmp de vibraţie, care intră în contact cu planuri superioare de existenţă, planuri pe care se află spirite de diferite categorii. De exemplu planul astral este superior celui fizic, deoarece are 4 dimensiuni, însă în astralul inferior sunt şi spiritele rele, ca şi cele bune de pe astralul superior. Sunt la ora actuală persoane care posedă sferă de cristal de cuarţ, şi care însuşindu-şi noţiuni de magie de diverse feluri, lucrează asupra anumitor subiecţi umani pentru a influenţa demersul lucrurilor, cu ajutorul spiritelor rele invocate prin intermediul puterii sferei. Însă la fel de bine există oameni care utilizează sfera de cristal pentru a face bine cu ajutorul spiritelor bune. Am putea înţelege astfel că există un veritabil război pe planurile subtile între utilizatorii sferelor, buni şi răi.

Ce trebuie să ştim când lucrăm cu sfera de cristal?                                 Cum se lucreaza cu sfera de cristal? 3

Fiind forma geometrică perfectă sfera de cristal se adaptează imediat capacităţilor spirituale ale persoanei care o foloseşte. Este necesar să ştim că în lucrul cu sfera, deschizându-se anumite dimensiuni în jurul nostru în acele momente, avem nevoie de o bună capacitate de concentrare a mentalului şi conştiinţei, precum şi de o focalizare corespunzătoare pe problema care ne interesează. De asemenea, este indicat să avem un nivel de energie suficient de înalt pentru că atunci când lucrăm cu sfera de cristal se consumă destulă energie psiho-mentală. Căci dacă nu dispunem de suficientă energie, mai ales în situaţia în care intrăm pe planul mental, riscăm să epuizăm corpul mental cu consecinţe asupra memoriei, sistemului nervos şi a creierului mare. În momentul când se deschide canalul de comunicare cu planul mental de exemplu, conştiinţa şi mentalul propriu pot percepe un contact cu entităţi din planul mental sau cu anumite categorii de simboluri, încărcate intens cu energie. Astfel un mental pregătit insuficient poate fi lovit de un val de energie mentală venit din planul mental, şi ar fi ca şi când te-ai curenta la priză cu un curent apropiat de 220 de volţi. Pot exista şi alte situaţii când o entitate se poate agăţa de mentalul celui care lucrează cu sfera, şi chiar dacă e bună, rămâne agăţată provocând dureri de cap sau alte simptome, dereglând starea aurei personale, după încetarea folosirii sferei.

Astfel, este foarte important de ştiut că nu se lucrează oricum cu sfera de cristal, deoarece se deschid canale către dimensiuni superioare. Cine nu este pregătit şi nu are energii înalte şi de calitate din punct de vedere moral, poate suferi consecinţe neplăcute. Altceva este când se lucrează cu sfera mică, de mărimea unei mingii de ping pong sau puţin mai mare. Însă, riscul este mult mai mic, iar aici este necesară însuşirea regulilor de lucru cu energia. Pentru că până la urmă nu contează prea mult mărimea sferei cu care se lucrează, ci modalitatea în care se lucrează. Vom vedea în numărul următor care sunt tehnicile de lucru cu sfera de cristal, pentru a înţelege cum se pătrunde în universul dimensiunilor superioare de conştiinţă. 

Care sunt proprietăţile sferei de cristal?

Cum se lucreaza cu sfera de cristal? 4Deoarece are forma perfectă dintre toate corpurile elaborate de către Creator, sfera de cristal dispune de caracteristici care la prima vedere pot părea de necrezut. Trebuie ştiut că Universul-Cosmosul are formă sferică, deşi la nivel energetic spiritual acest concept este cam greu de imaginat pentru mentalul obişnuit cu lungimea, lăţimea şi înălţimea. De reţinut sunt următoarele noţiuni foarte importante:

1. Universul în care trăim are 12 dimensiuni, prima fiind cea din Centru unde se află Creatorul. Cu cât trecem către dimensiunile inferioare, respectiv 11,10,9……..2,1 cu atât energia scade în vibraţia ei. Astfel se poate înţelege că în Centrul său Universul acesta pulsează la cea mai înaltă vibraţie posibilă. Conform uneia dintre cele 7 Legi Universale – ceea ce este Sus sau la Centru este ca şi ceea ce este Jos sau la periferie, iar în raport cu sfera de cristal înţelegem că aceasta, în centrul ei, concentrează cea mai mare energie posibilă.

2. Sfera de cristal este un Concentrator de Energie, ea emiţând dinspre centru către exterior, pe o anumită lungime de undă insesizabilă în starea normală a practicantului.

3. Sfera de cristal dispune de o anumită energie a sa, proprie, datorită felului în care este structurată. Această energie se află în stare latentă sau pulsatorie în interiorul sferei şi este activată odată ce practicantul atinge suprafaţa sferei.

4. Sfera de cristal va funcţiona astfel pe nivelul energetic corespunzător corpului subtil al practicantului care este cel mai dezvoltat la acel moment. Dacă este sufletul, practicantul va simţi energia declanşată a sferei cu sufletul, respectiv cu chakre Anahata, dacă este mentalul, va simţi energia cu chakra Ajna, dacă este corpul astral-emoţional o va simţi cu chakra Manipura. Iar dacă este corpul spiritual o va simţi cu chakra Sahasrara, respectiv va percepe în această ckară o concentrare de energie.

5. Sfera – ca formă perfectă – conţine paternuri ale Creatorului şi de aceea în lucrul cu sfera de cristal, practicantul va percepe simboluri, imagini sau mesaje conform corpului subtil care e cel mai dezvoltat, în funcţie de corpul subtil care rezonează mai mult. Acestea cuplează direct cu aura practicantului determinându-l în astfel de momente să devină un adevărat Rezonator care lucrează sincron cu Concentratorul de Energie – sfera. Astfel, practicantul recepţionează unda emisă de Concentrator – sfera, şi o preia aplicând-o scopului său.

 Ce  tehnici de folosire ale sferei de cristal există?

  1. Invocarea Luminii şi a Iubirii în sfera de cristal, pentru intrarea în Câmpul Conştiinţei Cristice. Se aplică ambele palme pe sferă, în prealabil spălate cu apă rece. Palmele se ţin ca şi când se pun pe capul altei persoane. Se invocă Dumnezeu Tată – Mamă şi în continuare se cere, conform acestei proceduri, să se transmită-primească din Planurile cele mai Înalte Spiritual informaţia referitoare la cunoaşterea Planului Creatorului. Această tehnică e folosită pentru cunoaşterea Planului Creatorului, ca intenţie, pentru acest Univers, adică rostul Universului. Se foloseşte doar Ideea, deci o fixare a concepţiei despre Creator. După terminare se retrage ideea-concepţie din sferă, pentru că ele reprezintă energie.
  2. Pentru invocarea şi contactul cu Maeştrii din Dimensiunile 6 şi 7, se aplică palmele pe sferă invocându-se Energia Iubirii Necondiţionate de culoare roz-trandafirie pal. Această tehnică foloseşte corpul sufletesc, deci este vorba de sentimentul concentrat în sferă. După terminare se retrage sentimentul din sferă pentru a rămâne energia acestuia acolo.
  3. Pentru aflarea unor informaţii legate de trecut, prezent sau viitor, se aplică palma stângă pe chakra Ajna, iar cea dreaptă pe sferă. Astfel, se realizează un conductor de energie cu două capete ce permite trecerea în ambele sensuri ale informaţiei. Se pune problema la care se doreşte un răspuns, şi se lasă 3-4 minute timp de aşteptare. Apoi atenţia se focalizează pe ceea ce este perceput. Intenţia fiind energie, după terminare se retrage intenţia din sferă prin ducerea palmei drepte peste cea stângă aflată pe Ajna.
  4. Pentru aflarea de informaţii cu caracter general sau chiar vizualizarea unei persoane sau a unui loc, din trecut, prezent sau viitor. În această procedură se foloseşte mentalul, deci se plasează palma stângă fie pe Manipura, fie pe Ajna, iar cu drepta se ţine sfera de dedesubt la înălţimea ochilor. Atenţia se concentrează în sfera de cristal, prin a simţi că se fixează chiar în centrul acesteia. Privirea nu e fixată pe sferă, ci trebuie să fie concentrată transversal, ca şi când priveşti un pic dincolo de ea, prin ea. Astfel mentalul e lăsat liber să concentreze energia în sferă pentru a declanşa unda pulsatorie care va aduce informaţia cerută. Poate să apară o uşoară senzaţie că nu mai eşti chiar în locul în care te afli, iar pe nivelul eteric se poate produce o senzaţie de oscilare atât a contururilor obiectelor din jur, ce vor părea oarecum estompate, cât şi a energiilor care pot apare sub forme uşor alungite şi care joacă în aer precum nişte fluide ca un fum. După terminare se retrage uşor atenţia din sferă, precum şi mentalul căruia i se dă o altă direcţionare către centrul capului, pentru a nu rămâne nimic din energia mentală agăţată în interiorul sferei.


Un comentariu

  • Stefan Campan says:

    Multumesc de articol.Poate ma puteti ajuta cum/unde sa caut/gasesc o sfera de divinatie de calibru mare -minimum 14-15cm?Din cristal din obsidian din….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *