dehaine.ro

Ce înseamnă când visezi un urs? Interpretarea visului în care apare un urs

Miercuri, 09.Mar.2016 20:22 Dictionar de vise Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ce înseamnă ursul în vis?

Ursul este un animal puternic, de temut, cu o prezenţă importantă în natură, dar mai ales în ecosistemul pădurilor. Pentru noi ursul este aproape ca un duşman şi nu există om căreia să nu îi fie frică de el. Atunci când în visele noastre apare un urs, la nivel psihologic asta reflectă o teamă, o frică faţă de o persoană sau o situaţie care poate avea o influenţă mare asupra noastră.

Ce inseamna cand visezi un urs? Interpretarea visului in care apare un urs 2

Cercetătorii şi specialiştii în descifrarea viselor susţin că acest simbol în vis reprezintă un duşman de care ne temem sau chiar un rival pe care îl întâlnim zilnic în calea noastră. Ursul din visele noastre reflectă o persoană apropiată puternică şi cu o mare autoritate asupra noastră. Aceasta ne inspiră supunere, frică şi senzaţia că trebuie să ne comportăm cu el/ea cu mănuşi şi cu mare precauţie.

Ce înseamnă când visezi un urs care atacă?

Ursul prin excelenţa sa fiind un animal feroce, greu de îmblânzit şi controlat, în visul tău poate reflecta firea ta bazată pe impuls şi un temperament compulsiv. Atunci când visezi un urs care atacă pe cineva este semn că la nivel psihologic te simţi vinovat pentru cum ai reacţionat faţă de o persoană din anturajul tău. Ai acţionat instinctiv, ai ridicat tonul şi poate chiar ai înfricoşat pe cineva cu atitudinea ta şi acum te simţi responsabil faţă de reacţiile pe care i le-ai provocat. Este posibil de asemenea, dacă visezi un urs care atacă, să te simţi respins de prieteni, să ai senzaţia că ceilalţi fug de tine şi te privesc ca pe un sălbatic. Din nou visul reflectă o stare a subconştientului tău care încearcă să îţi transmită faptul că te simţi incomod cu felul în care te tratează ceilalţi.

Semnificaţiile visului în care un urs atacă:

 • Te simţi privit cu suspiciune
 • Eşti impulsiv şi temperamental
 • Te simţi vinovat faţă de cineva
 • Ai tendinţa de a te comporta urât cu cei din jurul tău
 • Ai reacţii greu de controlat

Ce înseamnă când visezi un urs alb?Ce inseamna cand visezi un urs? Intepretarea visului in care apare un urs 2

Un urs alb sau un urs polar implică faptul că te simţi protejat. Atunci când în visul tău apare un urs alb este semn că vei cunoaşte o persoană în preajma căreia vei simţi că nici un pericol nu te poate atinge şi că eşti în siguranţă. Culoarea albă ursului semnifică faptului că persoana respectivă te va trata cu blândeţe şi afecţiune şi nimic nu-ţi va lipsi alături de ea.

Dacă pe de altă parte te simţi stânjenit şi inconfortabil în preajma acestui urs, este posibil ca el să prevestească atitudinea rece a persoanei de lângă tine. Un urs polar implică singurătate, afectarea relaţiilor cu prietenii apropiaţi sau cu persoana iubită.

Semnificaţiile visului în care apare un urs alb:

 • Protecţie, iubire
 • Nu ai teamă de nimic
 • Viceversa – răceala,distanţare faţă de partener

Dacă visezi un urs liniştit acesta nu este sub nici o formă un semn bun. Este posibil ca o cunostinta să-ţi urzească o soartă grea şi să pună la cale tot felul de tactici prin care îţi poate strica tot timpul ploile. Visul în care un urs este liniştit reprezintă de fapt ideea că cineva apropiat ţie te bârfeşte şi îţi dejoacă planurile din umbra cu o precizie exactă. O persoană rece, calculată şi de un calm impasibil tot timpul.

Dacă visezi că stai în faţa unui urs este posibil să faci faţă unor provocări cu brio şi să-ţi depăşeşti o temere psihologică sau un blocaj emoţional. Stai faţă în faţă cu propra frică, propriile sentimente şi încerci să-ţi confrunţi emoţiile şi să le depăşeşti.

Dacă visezi un urs sau mai mulţi urşi mari este posibil să apară nişte probleme la locul de muncă şi vei te vei simţi adesea depăşit de situaţie. Mai mulţi urşi mari semnifică faptul că vei fi nevoit să apelezi la ajutor şi că te poţi simţi copleşit de probleme.

Iată cum ursul în visele noastre este un simbol puternic şi demn de luat în seamă. Având semnificaţiile acestui simbol în minte este bine să încercăm să ne aducem aminte cât mai multe lucruri din vis şi să le corelăm corespunzător astfel încât să obţinem cea mai bună şi o interpretare cat mai apropiată de adevăr.


5 comentarii

 • Ellys says:

  Mi-a placut…multumesc!

 • Magda says:

  Specificatia unui urs in vis e alta! Din pacate ursul e asemanat cu un om cu functie de stat,ca ex..politist,procuror,director,un om puternic important ,daca ursul e brun.depinde de vis si de imprejurarile lui,daca in vis apare un urs,alb! Atunci ai deaface cu un om imbracat in alb..doctor,inginer,profesor,cine se imbraca in alb.e specificatia unu om puternic cu functie,depinde de vis,daca te lupti in vis,daca il manghi,daca te musca,etc..se interpreteaza visul..Eu de 20 de ani am visat tot felul de vise,actuni,prevestiri etc.Visele sunt adevarate .si sunt reale fapte ce vor fii sau au fost,sau urmeaza sa se intample.Eu am o talmacire veche ,adevarata.

 • Am viata ca mai multi urisi alergau pe un alt mal de apa ce ne despartea intr-un alt loc de apa ptr a prinde peste

 • Andreea says:

  Am visat…ca am coborat din autocar (nu stiu cum am ajuns acolo) in camp era doar un grajd gol…..apoi in fata mea pe drum erau 2 ursi mari mari..unul statea linistit si celălat venea spre mine…
  Apoi soferul a deschis geamul si a zis prefăte moarta!!
  Apoi am cazut (intenționat) si mi am tinut respirația ……apoi am fugit in acel grajd (din paie) am trecut prin peretele de stuf….si am plecat in autobuz

 • Ina says:

  Sotul meu a visat ca il incastrare Pe o alee 2 ursi. Erau blanzi totusi. A simtit teama.
  C’è poate sa insemne?
  Multumesc anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *