arleto.ro

Ce înseamnă când visezi un preot? Interpretarea visului în care apare un pre...

Luni, 08.Mai.2017 18:04 Dictionar de vise Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ce înseamnă când visezi preot?

Preotul în vis este imaginea păstorului pe Pământ şi alesul lui Dumnezeu pentru a-i lumina pe semenii săi. Acesta este instanţa morală a Bisericii, o instituţie care deţine în prezent influenţe în societate în plan fizic, însă în plan spiritual ea este stâlpul religiei şi un sprijin pentru aceia care îşi pun nădejdea în soarta pe care Dumnezeu le-au rezervat-o. Preotul este acela care ne învaţă, care ne iartă, ne dă povaţă şi ne îndrumă pe drumul nostru în viaţă. Acesta poate fi imaginea tatălui înţelept, îngăduitor dar şi aspru, un model spiritual de care fiecare avem nevoie în viaţă.

Ce înseamnă când visezi popă în biserică?

Atunci când visezi preotul în biserică este semn că vei fi protejat într-o situaţie dificilă şi că vei fi ferit de nenorociri mari. Preotul în visul tău reprezintă un amic bun sau pur şi simplu o persoană care te va salva şi te va feri de la un necaz care te paşte. Acest simbol este în strânsă legătură cu încrederea pe care tu o depui în cele sfinte şi cât de mult te bazezi pe faptul că atâta timp cât ai credinţă în Dumnezeu nimic rău nu ţi se va întâmpla. Există şansa ca în viitorul apropiat să fii pus în poziţia de a realiza cât de mult valorează credinţa ta şi cât de mult te poate feri de rele şi necazuri.

__________________________________________________________________________________

Ce semnificatie au visele si ingerii in religia musulmana?

__________________________________________________________________________________

Semnificaţiile visului în care apare preotul în biserică:

 • Protecţie
 • Vei fi ferit de necazuri şi evenimente nefaste
 • Încrederea în Dumnezeu te va salva de la un mare necaz

Ce înseamnă când visezi preot în cimitir?

Dacă preotul din visul tău se află în cimitir este semn că în viaţa reală te simţi tot timpul în pericol, înconjurat de oameni care îţi vor răul. Preotul în cimitir este o prezenţă nefastă şi nu prezice nimic bun. Atunci când acest simbol apare în visul tău sunt mari şanse să primeşti nişte veşti triste din partea acelora care pretind să îţi fie prieteni şi să fii dezamăgit de faptul că ţi-ai pus încrederea în persoane nepotrivite. Eşti o fire care vede binele în oameni însă nu tot timpul predicţiile tale se dovedesc a fi adevărate şi sfârşeşti prin a fi dezamăgit. Atunci când visezi că un preot se plimbă prin cimitir este semn că eşti descumpănit de comportamentul celor din jurul tău iar motivul pentru care te simţi aşa este că până şi persoanele apropiate ţi-au trădat încrederea. Cimitirul este considerat astfel în tradiţia onirică spulberaea speranţelor pe care le aveai în umanitate şi în sufletul bun al omului.

Ce înseamnă când visezi preot în casă?Ce inseamna cand visezi un preot Interpretarea visului in care apare un preot

Atunci când visezi preotul în casa ta este semn că ai nevoie de o curăţare la nivel energetic atât din punct de vedere fizic dar şi mental. Tot timpul eşti îngândurat, trist şi duci un stil de viaţă care te macină pe interior. Îţi doreşti să fii din nou bine dipus şi să simţi că viaţa merită trăită, şi dacă visezi un preot în casă cel mai probabil vei cunoaşte o persoană care te va scoate la lumină, te va ajuta să-ţi revii din tristeţea în care te-ai cufundat şi vei fi din nou aşa cum erai odinioară.

Astfel, vedem cum preotul reprezintă o schimbare în viaţa noastră şi depinde numai de noi şi de cum interpretăm acest simbol dacă va fi în sens pozitiv sau negativ. De asemenea, trebuie să ţinem cont şi de faptul că acest simbol este în strânsă legătură cu contextul în care apare şi că trebuie să ne aducem aminte numeroase detalii şi starea de spirit pentru a ajunge la cea mai concludentă interpretare.


33 de comentarii

 • george says:

  Buna! Am visat ca eram acasa la bunica mea, si eram toti familiarii acolo ca eram in preajma sarbatorilor, si asteptam protul(stiam ca trebuie sa vina preotul) a venit preotul a facut slujba cum se face de sarbatori, a si tropit cu apasfintita chiar abundant, a terminat repede trb lui si a spus ceva gen „gata care da cu banu” tatal meu iar fi dat bani si eu l’am intrebat daca doreste sa manance ceva si a spus ” da… are bucatica de carne in ciorba aia?” Se facea ca era o ciorba facut de batranica mea bunica! Si i’am sp ca mai este o bucatica de carne fix pentru dmnv va ajunge, si sa pus a mancat tot.. acum ca ma uitam bn la el se facea ca acel preot era politaiul din satul acela imbracat in preot si etc. Si cam pe aici sa terminat visul… stie cineva ce poate insemna? Mersi

  • John says:

   Ca ai o imaginație bogata

  • Magda says:

   George,la tine e o problema,daca bunica e in viata!? Sau o va pierdeti,dupa care se va dezbate o mostenire sau ceva in fata unui om al legi,carnea in vis is pacate,si ascunzisuri cu inscenari,conflicte familiale si tradari.

 • Xryss says:

  Sora mea are probleme in familie si aseara am visat ca vorbeam cu preotul pt k nu stiamcum sa o ajut, el m-a sfatuit si m-a imbratisat zambind….ce inseamna? Apoi am visat pe surorile mele cu sange pe nas k fiind rezultatul unei dispute.

  • Magda says:

   Inseamna ca sora ta si voi..veti trece prin necaz,judecata sau conflict in fata unui om al legi,sange vesti.

 • Gabi says:

  Am visat ca eram cu fetita mea intr-o biserica mare si era cam intuneric.la un momentdat am surprins un preot santajand pe cineva(nu imi aduc bine aminte cu ce).I-am cerut sa vb aceasta problema cu seful ” bisericii pt. Al da afara.Deodata au venit 2 famili de nemti( cineva importantii) care avea un bebelus in mana.La un moment dat se facuse foare aglomerat si toata lumea se inbulzea (te dadea jos din picioare)ca se tinea un concurs iar in acel moment mi_am adus aminte de fetita mea care statea sus la balcon si strigam dupa ea.am regasit-o dupa ce toata lumea a disparut o vedeam schimbata cu alte haine ca venea la mine. Stie cineva ce inseamna?

  • Magda says:

   Pentru Gaby..sigur! In visul tau apare o biserica si un preot..specificatia biserica e o institutie de stat..tribunal,ambasada,politie,procuratura,…preotul e specificul unui judecator! Crec ca ai avut probleme familiale,ori divort unde trebuia sa castigi fetita,sau un proces unde este implicat si fetita,sau un spital..ca sa castigi copilul..au venit fam.Nemti..deci straini…oricum din confruntatea vei castiga ceva legat de copil..intrigi,falsitate,inscenari,necaz..mai multe iti pot spune in privat.

 • Marija says:

  Am visat ca a venit preotul ca sa-mi sfinteasca casa. Deja aveam in gind sa-l chem pe preotul ce l-am visat dar mi sa spus ca alt preot trebuie sa vina in zona unde locuiesc.

 • Elena says:

  Buna ziua poate cineva sa ma ajute cu semnificatia visului am visat azi dimineata un preut parca eram intrun bus plin de lume si eu si inca o doamna alaturea de mine stateam jos la podea asezate parca nu eram impreuna si preutul venise in bus ca sa ne binecuvinteze si la primul om la mine o venit si parca eu nu stiam ce sa fac ma incurcasem cu semnul crucii nu stiam cind sa fac si preutul avea o luminare in mina si eu cind dadusem sai sarut mina preutului dadeam in lumimare si preutul a si vazut ca eu nustiu ce sa fac si parca el spusese valeleu in trun semn ca nustiu nimic si parca plecase de la mine si se dusese la alta persoana nu ne luase la rind pe fiecare dar ne alegea asta a fost visul meu poate cineva sami spuna

  • Iordache violeta says:

   Soțul meu a visat ca a mers sa cheme un preot bătrân pe care dorea să l roage să sfinteasca casa Negasindu-l a mers la alt preot mai tânăr pe care la gasit si a venit acasă cu el .În timp ce făcea sfestanie la casa a apărut si preotul bătrân…Si dupa terminarea slujbei a zis cel bătrân ,eee sa sti Doru ca acum vei reușii sa vinzi casa!OARE CE INSEAMNA?

 • Dania says:

  Am visat că preotul meu duhovnic venise la noi, mâncase cu noi la masa și dormea în patul nostru din dormitor, in același pat cu el era un băiețel și un câine mic și frumos. Eram și eu în dormitor, dar trează și nu mă mira faptul că preotul dormea în patul fiului meu . Acum e camera lui acolo.

 • Sanduka says:

  Visam ca stateam in biserica cu preotul el pe un scaun eu pe altul si ii povesteam ceva da nu stiu ce.

 • Emanuela says:

  Am visat ca eram la o slujba si era un preot tanar care avea o proteza inloc de picior…m_am uitat la El si El m_a remarcat imediat….in biserica era sì o vanzare de lucruri uzate …ceea c’è ma interesa pe mine erau papucii…m_am uitat la multe perechi de papuci dar nu am cumparaturi nimic …El a venit dupa mine si mi_a zis ca stie ca am fost sa_mi caut Ceva de munca….a incercat sa ma ajute vorbind cu alte persoane sì la urma a venit la mine un barbat sa_mi ofere un loc de munca ….imi aduc aminte ca vroiam sa merg acasa doar ca strada era surpata …a venit preotul si m_a insotit El….am avut o discutie si vroiam sa_i spun ca eu sunt cu cineva si nu vroiam sa_si faca iluzii false….

 • Cosmin says:

  Am fost duminică la o mănăstire si noaptea am visat ca o venit popa la mine cu botezul ,intrând în casa am avuut o floare in ghiveci si dupa ea era un șobolan lo luat popa si lo aruncat pe geam,ce inseamna.

 • Tiuc Florentina says:

  Am visat ca un preot imi dadea cu aghiazma pe cap si in timpul asta, m.a intteba..fumezi?Am spus .da ca na eu fumez…si parca mai abitir imi dadea cu aghiazma pe cap.oare ce o fi?

 • Marian says:

  Buna ma numesc Marian și am visat un călugăr se făcea ca eram pe un drum Pietros și intr-o parte era doua pietre mari dar mari si nu prea am înțeles visul bine doară eu ai explicam cât de credincios sunt sau cv de genu și îmi spunea ;aoleu Cand vorbeste mi se furnica pielea;și îmi arată mâna as vrea sa știu ce inseamana daca se poate

 • Paula says:

  Trei preoti in haine negre impreuna cu cel care de fapt e in spital in situatie critica.
  El statea in rand cu trei preoti in haine negre,iar in swpatele lor unul in haine albe.
  Multumesc

 • Roxana says:

  Am visat că era zăpadă și eram la o pomană și așteptăm după preot și nu mai venea o data, apoi a venit și făcea să aștept…după aia ne-am dus întâi la o punte sa o sfințească și apoi să simțească izvorul!…..ce înseamnă?🤷

 • Toader Florin says:

  Buna dimineața ce semicatie are în vis când te ține de mână

  • Toader Florin says:

   Buna dimineața ce semicatie are în vis doi preoți unul
   mă obținea mână iar în celălalt preot citiea

 • Andreea says:

  Buna am visat ca eram in casa la bunicii mei cu sotul copii sora soțului si copii ei.La un moment dat copilul mai mic al cumnatei sa îmbolnăvit si era agitație mare în casă.Iar după ceva timp a inceput sa cânte cucuveaua normal fiind la geam si deodată a inceput sa cânte agitată tare si repede.Eu cu sotul stăteam lângă ușă la camera unde dormea cumnata mea cu copiii ei cand la un moment dat a iesit din camera si a zis ca a murit băiatul cel mic si a zis sa chemăm preotul.Si fara să-l cheme nimeni a intrat preotul deodată pe usa de zici ca era afara si astepta sa fie chemat dar el stia ca e copilul mort fara si zică nimeni nimic. A intrat preotul în camera unde era copilul si cand a iesit printre cei ce erau în camera sa uitat deodată la mine lung si încruntat.Imi poate spune si mie cineva ce înseamnă acest vis va rog ?Eu în prezent sunt însărcinată și imi este teama de visul care l-am visat

 • Ana says:

  Bună ziua! Am visat în dimineața asta că văzusem un preot la mine in casă cu care vorbisem puțin iar apoi mă învățase o rugăciune pt a-mi chema un micuț înger, de vreo 10cm părea îmbrăcat în alb sau unul, tot mic, îmbrăcat în negru. Apoi, participasem la un concurs la tv din casă și mă rugam ceea ce ma învățase preotul ca unul dintre ingerașii ăia să fie cu mine și să mă ajute si stiu că îl aveam lângă mine pe cel alb apoi și mă rugam și separat ca sa câștig premiul cel mare deoarece mai aveam un ultim pas. Si, apoi, l-am și câștigat!
  Apoi visasem ca trebuia să mă apăr de ceva, nu-mi dau seama exact de ce si il chemasem cu acea rugăciune în ajutor pe ingerasul negru cu care am reușit să înfrunt acel lucru de care aparent nici nu ma temeam deoarece deja imi făcusem plan ca este acel ingeras să mă ajute si Dumnezeu totodată era în gândul meu ca ma va ajuta. În restul visului Povestisem părinților mei cum câștigasem acea sumă de bani și cum ne-ar putea ajuta deoarece noi ne-am luat un nou apartament și visasem ca banii câștigați aveam de gand sa ii cheltuim pentru apartament.

 • Bună! Aseară am visat ca un preot era la noi în casă. La un moment dat, acesta a luat o gură dintr-o brioșă otrăvită și a picat lat. Nu era mort- avea puls. Știe cineva ce poate însemna? Menționez că am probleme de sănătate de câteva luni bune și îmi e teamă ca nu cumva să fie un semn rău.

 • Stoian elvira says:

  Am visat ca au venit 3 preoți la mine la munca si cumpărau ceva.

 • Sava says:

  Ce înseamnă când visezi că a murit un preot

 • Vultur Nicoleta says:

  Am visat ca eram pe un drum și deodată vedem doua biserici cu multa lume în genunchi nu știam la care sa ma duc eram inbracara în negru cu șosete roșii se face ca vb cu preutul i. I dade ponelmice și un pachet de cărți de joc miam. VisT și bIatu și mașina o femeie care era bolnava

 • Alina says:

  Am visat aseară un preot bătrân mergand pe o strada mai pustie parea baut …eu eram cu sotul si cu caruta cu cal si am băgat intro curte necunoscuta si calu parca facuse mizerie ( balega) acolo si ii spun sotului ca ar fi bine sa se duca dupa acel preot bateand sa il ajute ca era pe drum si parea batran pana stang eu mizeria facuta de cal . Parca soțul vb cu acel perot dar nu îmi aduc aminte ce anume sau nu puteam înțelege
  Cam asta imi aduc aminte de vis ca ma trezit cea mica. Ma poate ajuta cineva?

 • Andreea says:

  Am visat ca preotul de la noi din parohie era la usa cu lumanare aprinsa in mana data de vecina. Eu eram cam evitanta, parca nu am vrut să îl primesc, îmi era rusine ca nu il primesc de obicei. El era f vorbaret , a intrat în casa tot ma lauda, m-am scuzat că nu am lumanare sa ii dau. El a zis ca sa ii dau bani. Am deschis portofelul si am ales 30 de lei, zis ca sa ii mai dau, a început să mai aleaga de pe pat niste bancnote, parca erau vreo 60. Dar apoi după ce a plecat am înțeles că îmi luase mai toți banii, și de un milion. Adică ii cam furase.

 • Ce semnifica visele ca zbor, ca sunt la scoala generala ori ca vindec cu palmele?

 • Ramona says:

  As vrea sa știu ce semnifica visul meu am mers la biserică si preotul ma certa de ce nu mai merg la biserică incercam sai zic ca acum muncesc fiarte mult să-l conving sa nu fie supărat

 • Mircea Trifan says:

  Buna ziua . Pot primi un raspuns la un vis legat de preotul duhovnic ? ” Cliseul se petrecea undeva afara . Dumnealui stătea la o masă pe scaun , cu câteva persoane deasemenea așezate. Afișa o stare de bine . M-am apropiat de el . Zâmbea binevoitor și mi-a spus pe nume. M-am aplecat , i-am sărutat mâna si parca usor m-a mângâiat. ” Altceva nu mai retin . Stiu doar ca trăiam o ușoară stare de bine !

 • Mădălin says:

  Bună ziua eu am visat ca preotul ma dus la biserica și îmi zicea ca asta ii comunismul și ma legat de scaun și era în fata mea și ascute cuțite si altul mia dat drumul când. A plecat preotu și a venit alt preot și ma deslegat și mia zis sa fug și iar am fost prins și avea o curte mare si atat

 • Raizen says:

  Buna ziua,
  Am avut un vis destul de ciudat si sper ca cineva imi poate oferi macar niste lamuriri. Visul a fost mai curand un cumul de trei vise si o sa va spun ceea ce imi aduc eu aminte, mai ales ca am inteles ca oamenii viseaza mai mult decat isi amintesc. In primul vis eram intr-un amfiteatru de Universitate insa toti cei prezenti erau colegii din liceu si doamna diriginta care tinea un fel de lectie de dirigintie, iar la un moment dat ne-a spus sa inchidem ochii si cand i-am deschis am observat un caine care a trecut printre banci si a luat ghiozdanele. Cainele era pasnic si atmosfera linistita. Apoi trecand in al doilea vis eram intr-o cladire cu multe camere decorate foarte frumoas si din nou am intalnit-o pe doamna diriginta care mi-a zambit in timp ce am intrebat-o ce mai face. Am trecut in alta camera, unde o femeie blonda, cu parul scurt plangea foarte tare si am luat-o in brate sa o linistesc intreband-o daca este ok. Am stat cu ea in brate pana sa oprit si s-a asezat pe un scaun, insa nu i-am vazut fata deloc in tot acest timp. Apoi se facea ca eram intr-o casa si a venit preotul in casa iar pe o masa a facut ca o procesiune in care a pus niste lucruri intr-un vas cu apa insa ma chemat sa fac eu procesul ala. Singurul lucru de care imi aduc aminte, desi eu fost mai multe, ca l-am pus in apa a fost un fel de cenusa sau ceva similar. Apoi preotul a spus ca pot sa fac eu in continuare si mi-a lasat o carte bisericeasca din care sa citesc ceva insa eu nu prea stiam ce am de facut in continuare. Stiu ca este un pic cam mult si ciudat, insa daca imi poate spune si mie cineva despre ce ar putea fi vorba as fi foarte recunoscator. Acu serios, cand m-am trezit parca revenisem din alta viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *