arleto.ro

Înfruntarea spaimelor din vis este primul pas către auto-vindecare

Luni, 14.Noi.2016 15:04 Dictionar de vise, Spiritualitate Lasă un răspuns 1 vizualizari

În viață avem parte de provocări și probleme care, nerezolvate, apar în vise, dar nu pentru a ne speria, doar urmărind să ne preocupăm de ceea ce am respins și amânat în experiența noastră. Vindecarea sufletului se produce atunci când integrăm conflictele interioare cauzate de traume fizice și mentale.

Condiția vindecării este înfruntarea spaimelor din vis

Ne întâlnim uneori cu situații în care simțim că ne-am pierdut forța vitală. Acest lucru este denumit ca pierdere a sufletului și ia nastere când se produce o traumă, un accident, când în relațiile cu persoane iubite există schimburi puternice emoționale sau când ne despărțim de cineva drag. De obicei, în aceste cazuri, o parte a naturii noastre vitale se depărtează, ca mintea și trupul nostru să poată trece mai departe nesuportând astfel durerea. Apoi, când lucrurile revin la normal și condițiile sunt prielnice, sufletul revine.

Problemele apar când respectiva parte de suflet nu mai dorește să se întoarcă sau nu este capabilă să o facă, trauma este prea puternică.

Apar și simptome caracteristice, ca observarea propriei vieți din exterior, unii oameni se simt “aerieni” mai tot timpul, nefiind prezenți, aici și acum, frică, inabilitatea de a mai avea încredere în oameni, depresia severă. Bolile cronice pot indica același lucru. Dacă sufletul este bolnav, cuprins de pasiuni mistuitoare sau vicii, atunci acesta apare mai devreme sau mai târziu în corp. Visele ne pot vorbi despre probleme ale sufletului prin mijloace cunoscute în mitologie sau în limbaj personal, un veritabil semnal de alarmă pentru sănătatea și întregirea vieții persoanei în cauză.

infruntarea-spaimelor-din-vis-este-primul-pas-catre-auto-vindecare-2

Să apelăm la ajutor pentru descifrarea viselor noastre

Visul are o încărcătură  afectivă foarte puternică, în special cele semnificative și din acest punct de vedere pare dificil să reușim să descifrăm mesajele transmise într-un mod rațional, lucid. Cel mai bine este să discutăm cu cineva apropiat despre acestea, care poate fi obiectiv și în care avem încredere. Dacă scriem visul, imediat ce ne trezim, așa cum este el, chiar dacă nu are logică, îl lăsăm câteva zile până se estompează încărcătura emoțională, vom observa că ne arată alte semne și putem înțelege mai clar mesajele.

Cel mai corect este să apelăm la cineva care are competențe în acest domeniu. Un psiholog sau cineva care lucrează cu interpretarea viselor este cea mai indicată persoană. Aceștia pot vedea lucruri noi, care ne-au scăpat inițial, resurse și conotații ascunse pentru cineva implicat emoțional.

Visul se urmărește în câțiva pași care ar trebui parcurși și notați:

 1. Acțiunea și elementele din vis.
 2. Emoțiile din vis și cele de la trezire.
 3. Situația de viață, schimbările, condițiile specifice de viață din perioada visului.
 4. Mesajele pozitive din vis, resursele pe care ne putem baza în realitate.
 5. Emoțiile care aduc în discuție răni vechi nevindecate și care se cer conștientizate acum cu ceea ce avem nou în personalitatea noastră față de trecut.
 6. Acceptarea și înțelegerea cu compasiune a durerilor noastre.

De fapt, este ca și atunci când copii fiind, aveam coșmaruri și ne rugam părinții să doarmă cu noi sau să ne lase să dormim cu ei. Visele înfricoșătoare ne reduc la copilărie când nu ne puteam apăra și ceream ajutorul unui adult. Acum, adulți fiind cu o experiență mai bogată de viață, cu informații noi putem fi și copilul speriat și adultul care liniștește. În felul acesta ne recuperăm părți pierdute din suflet, ne eliberăm de traumă, emoții ascunse, ne dezvoltăm, ne întregim și ne întelegem mai bine.

Corina Ivan


2 comentarii

 • Claudia says:

  ce înseamna cînd visezi ca vine un copil care, fiecate om are o întrebare iar copilul se duce la Dumnezeu sa îl intrebe dupa care vine si da raspunsu oamenilor

  • Viorel says:

   Buna CLaudia! O posibila interpretare ar putea fi ca acel copil poate fi sufletul tau pe care il poti intreba nevoile tale. Sufletul se duce la Dumnezeu si afla raspunsuri. Cauta raspunsurile in interiorul tau si nu in exterior.
   Foarte multi dintre noi obisnuim sa cerem parerile oamenilor din jur uitand sau necunoscand faptul ca avem un suflet in interiorul nostru care ne poate da raspunsurile la intrebarile noastre.
   O alta posibila interpretare poate fi ca tu poti fi acel copil prin care Dumnezeu le vorbeste oamenilor.
   Poti fi un canal de comunicare prin care Dumnezeu le poate raspunde rugaciunilor oamenilor. Poate oamenii pot veni la tine sa te intrebe lucruri si sa iti ceara ajutorul si tu, atunci cand nu stii ii poti cere lui Dumnezeu un raspuns la problemele lor.
   Iar o alta interpretare poate fi chiar faptul ca oamenii pot veni la tine sa iti povesteasca visele lor iar tu ii poti cere ajutorul lui Dumnezeu ca sa stii ce inseamna acel vis ca sa il poti ajuta pe acel om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *