arleto.ro

Ce înseamnă când visezi un tren? Interpretarea visului în care apare un tren

Luni, 07.Mar.2016 17:32 Dictionar de vise Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ce reprezintă trenul în vis?

Mijloacele de transport fac parte din viaţa noastră de zi cu zi şi în acest fel este normal ca ele să ne apară în vis din când în când. Mai important este ce tip de vehicul visăm şi care este mişcarea lui, încotro se îndreaptă şi pe ce pune accentul visul nostru.

Trenul în sine este un simbol cât se poate de divers şi complex atât prin componentele sale, dimensiunea şi numărul călătorilor pe care îl transportă. De aceea visele în care ne apare un tren sunt vise puternice, marcante şi demne de luat în seamă. Mai mult decât atât trenul are o conotaţie importantă în imaginaţiă noastră – îi găsim semnificaţii şi la nivel lingvistic atunci când spunem: am prins ultimul tren, a plecat de mult trenul acesta  sau aştept să vină trenul meu. Astfel, atunci când în vis ne apare un tren este semn că suntem în căutare de oportunităţi, că încercăm să ne îndreptăm într-o direcţie nouă şi că viaţa noastră ia o turnură interesantă. Ca mijloc de transport trenul reprezintă modalitatea pe care noi o alegem şi calea către acea destinaţie – către obiectivul sau scopul penru care muncim.

Ce inseamna cand visezi un tren  Interpretarea visului in care apare un tren 2

Ce înseamnă când visezi un tren sau mai multe trenuri în gară?

Dacă în visul tău trenul staţionează în gară  este semn că te afli într-o perioadă de aşteptare, o perioadă de stagnare în viaţa ta, motiv pentru care visul poate avea două semnificaţii: prima ar fi aceea că tu singur ai luat decizia de a pune stop unui proces în desfăşurare, unei relaţii sau unui proiect la care lucrai sau, a doua, că ai fost nevoit să te opreşti, eşti ţinut pe loc şi acum cauţi metode noi de a pune lucrurile în mişcare. Oricum ar fi, este cert că te afli într-o etapă în care inerţia este elementul cheie.

Dacă în visul tău trenul intră în gară asta anunţă faptul că în viaţa ta apar noi oportunităţi şi eşti încrezător cu privire la ceea ce-ţi rezervă viitorul cât şi în forţele proprii.  Trenul care vine spre tine reprezintă speranţa ta şi faptul că îţi pui toate gândurile şi speranţele în realizarea unei anumite dorinţe. Dacă aceasta se va realiza sau nu rămâne de văzut. Trenul care intră în gară nu este neapărat un vis premonitoriu, cât mai degrabă unul care reflectă starea psihologică din momentul visului.

Dacă aştepţi trenul în gară şi acesta vine  este semn că în sfârşit ţi se va îndeplini o dorinţă la care sperai de mult. Există acum şansa ca eforturile şi speranţele tale să fie răsplătite. Dacă îl aştepţi şi nu vine în schimb, este semn că evenimentul pe care îl aştepţi în viaţa ta încă nu şanse de materializare şi că te afli în continuare în etapa de aşteptare.

Ce înseamnă când visezi un tren în flăcări?

Un tren în flăcări reprezintă o imagine puternică şi devastatoare pentru subconştientul nostru şi  asta reflectă faptul că ai asistat la un eveniment care te-a marcat puternic fie prin simbolismul lui, fie prin modul în care s-a derulat. Atunci când visăm un tren în flăcări este semn că ne aşteptăm să se întâmple ceva foarte rău, însă nu este cazul să se şi materializeze această teamă. Imaginea trenului în flăcări are legătură cu intensitatea emoţiilor negative pe care le-am acumulat într-un loc în care am fost sau atunci când am intrat în contact cu o persoană anume şi nu prevesteşte neapărat ceva rău.

Semnificaţiile visului în care apare un tren în flăcări:

  • Teamă
  • Şoc la nivel vizual
  • Emoţii puterniceCe inseamna cand visezi un tren  Interpretarea visului in care apare un tren 3

Precum am spus mai sus şi precum intuim trenul este un simbol extrem de important în viaţa noastră, iar interpretarea visului în care ne apare un tren o putem face în funcţie de direcţia în care se îndreaptă, de contextul în care acesta apare şi mai ales de viteza pe care o are.

Atunci când visezi un tren care are viteză mare  este semn că lucrurile se petrec în viaţa ta cu o viteză ameţitoare şi că nu reuşeşti să asimilezi mare lucru sau să-ţi dai seama de ce se întâmplă. Nu poţi anticipa evenimentele care au loc, te iau prin surprindere o mulţime de situaţii şi simţi că totul este un vertij din care nu poţi scăpa.

În ultimă instanţă trebuie să reţinem că simbolul trenului, dat fiind că este un vehicul care circulă pe pământ, acesta este strict legat de aspectele concrete, stabile şi importante ale vieţii noastre, precum: starea financiară, energie fizică, stabilitate, imagine în societate şi tot ce are legătură cu planurile de bază din viaţa noastră.


Un comentariu

  • Daniela tichie says:

    Eu am visat că un tren venea spre mine cu viteza atunci când treceam calea ferată si aproape m-a lovit iar eu ma ţineam de un fel de bare pe care a trecut trenul ma ţineam din toate puterile si atunci au început să vină mai multe trenuri cu viteza apoi m-am trezit *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *