dehaine.ro

Ce înseamnă când visezi o biserică? Interpretarea visului în care apare o b...

Joi, 10.Mar.2016 19:42 Dictionar de vise Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ce reprezintă biserica în vis la nivel simbolistic?

Biserica din punct de vedere simbolistic nu este doar o clădire, ci o instanţă a autorităţii Divine în sfera noastră spirituală. Ea reprezintă un loc al liniştii interioare, al reculegerii şi al unui spaţiu în care noi ne simţim protejaţi şi iubiţi. Biserica nu are legătură neapărat cu căminul nostru sau cu mediul familial, ci mai degrabă cu starea noastră sufletească şi cu locul în care ne simţim ocrotiţi. Acest loc poate fi unul imaginar sau îl putem găsi alături de o persoană care ne transmite mereu energii pozitive. Astfel, biserica în vis reprezintă tempul gândurilor şi al stărilor tale, pacea şi calmul în care sufletul sălăsluieşte zilnic.

Ce inseamna cand visezi o biserica Interpretarea visului in care apare o biserica 2

Ce înseamnă când visezi o biserică albă?

O biserică albă reprezintă modul în care te raportezi la religia în care te-ai născut. Dacă biserica din visul tău este albă, atunci e semn că te simţi împăcat cu credinţele şi convingerile tale religioase. Faci parte dintr-o comunitate în care îţi poţi exprima credinţa în voie şi nu te simţi oprimat din punctul acesta de vedere. Chiar dacă nu eşti religios în sensul dogmatic, biserica albă reflectă faptul că eşti împăcat din punct de vedere spiritual, că ai găsit răspunsuri importante cu privire la întrebările tale esenţiale despre viaţă şi că eşti un om cu o gândire sănătoasă. Contrar fanaticilor tu priveşti religia ca pe o formă de spiritualitate înaltă nu ca pe o idolatrie goală de semnificaţii.

Semnificaţiile visului în care apare o biserică albă:

  • Te simţi împăcat din punct de vedere spiritual
  • Îţi exprimi convingerile religioase cu multă libertate
  • Ai găsit răspunsuri cu privire la sensul vieţii
  • Ai o relaţie bună cu religia în care te-ai născut

Ce înseamnă când visezi o biserică în flăcări?

Atunci când visezi o biserică în flăcări este semn că în interiorul tău se dă o luptă acerbă între minte si raţiune. Nu eşti împăcat cu ceea ce îţi oferă religia în care te-ai născut şi priveşti cu suspiciune cele sfinte. Nu ai parte de linişte în viaţa ta. Biserica neagră reprezintă coşmaruri şi vise urâte cu privire la viitorul tău. Te simţi nesigur, instabil şi atunci când visezi o biserică neagră este posibil să ai parte de un eveniment nefericit pentru care vei da vina pe Dumnezeu. De asemenea, biserica neagră reprezintă faptul că eşti o persoană superstiţioasă şi că suspiciunea îşi face loc cu uşurinţă în inima ta. Nu ai încredere în Dumnezeu iar faptele şi nedreptăţile care ţi se întâmplă îţi dovedesc faptul că Dumnezeu nu prea te apără de necazuri.

  • Instabilitate emoţională, frică
  • Necazuri şi ghinioane
  • Te simţi pedepsit de Dumnezeu
  • Nu ai încredere în cele sfinte

Dacă visezi o biserică mare, de dimensiunile unei catedrale  este semn că vei avea parte de certuri mari în familie şi că te vei îndepărta de aceasta.

Dacă visezi vrei să te duci la biserică dar cineva te întoarce din drum Ce inseamna cand visezi o biserica Interpretarea visului in care apare o biserica 3atunci înseamnă că cineva are grijă să îţi sădească sămânţa neîncrederii în sufletul tău şi că încearcă să te abată de la religia ta. Eşti o fire religioasă dar bănuiala îşi face loc rapid în inima ta şi ai tot felul de întrebări cu privire la sensul vieţii care tinde să demonteze mitul Creatorului.

Dacă visezi bărbat în biserică  este semn că ai parte de multe tentaţii în anturajul tău şi că oricât ai încerca să te opui la un moment dat este posibil să cedezi.

Dacă visezi o biserică în construcţie este semn că încerci să clădeşti ceva măreţ, de o reală importanţă în viaţa ta. Încerci să-ţi formezi o familie şi cel mai probabil vei ajunge să construieşti chiar tu cu mâinile tale casa în care veţi locui. De asemenea, o biserică în contrucţie poate anunţa o etapă nouă în viaţa ta, o perioadă mai bună în care vei fi mai împăcat din punct de vedere sufleteşte. Te străduieşti să depăşeşti o etapă dificilă şi încet încet să ajungi la o linişte interioară atât de necesară şi benefică.

Dacă visezi clopot de biserică este semn că vei avea parte de o veste mare în viaţa ta şi chiar de un eveniment care are legătură cu biserica –un botez, o cununie sau din nefericire o înmormântare. Acest simbol nu reprezintă neapărat o veste tristă sau fericită ci anunţă doar importanţa faptului care se va împlini.

Vedem cum biserica este un simbol al înălţării sufleteşti a omului şi reprezintă în mare parte echilibrul nostru interior. La nivel psihologic este un simbol extrem de important şi trebuie să avem mare grijă cum tălmăcim acest vis dacă vrem să obţinem cea mai bună interpretare.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *