Ce înseamnă când visezi câini

Miercuri, 11.Noi.2015 12:58 Dictionar de vise Lasă un răspuns 1 vizualizari

Cercetătorii nu au descoperit încă un răspuns concret la întrebarea: “De ce visăm?” însă cu siguranţă, după atâtea studii şi fenomene studiate pe diverşi indivizi, putem spune cu acurateţe care sunt beneficiile viselor. Activitatea cerebrală pe care o avem în timpul somnului este un mod involuntar al creierului nostrum care ajută subconştientul să se elibereze de barierele din viaţa reală şi să analizeze posibile scenarii pe care le putem pune mai apoi în practică. Asta ar fi şi una dintre explicaţiile pentru care anumite vise se îndeplinesc. În somn găsim soluţiile necesare la nivel mental, iar când suntem puşi în viaţa reală să executăm acele scenarii ne vine mult mai uşor să o facem sau cel puţin ştim să recunoaştem conjuncturile favorabile pentru a putea pune practică ceea ce ne dorim să se întâmple. Bineînţeles, pe de altă parte este posibil ca prin intermediul scenariilor concepute în vis să dobândim capacităţile necesare de a împiedica anumite lucruri care nu dorim să se materializeze.

ce inseamna cand visezi caini 2

Ce reprezintă câinele în vis?

Simbolul câinelui în vis este unul dintre acele simboluri care pot apărea recurent în visele adulţilor dar şi ale copiilor şi ascund de regulă anumite aspecte psihologice dar şi spirituale în legătură cu activitatea onirică a creierului pe timpul nopţii. Câinele în vis poate fi emblema atât prietenilor, dar şi a duşmanilor, cât şi reprezentarea unei situaţii favorabile sau nefavorabile a celui care visează.

În funcţie de atitudinea câinelui, de înfăţişarea lui cât şi de statutul lui, acest simbol relevă anumite aspecte ce sunt în strânsă legătură cu evenimentele petrecute în viaţa reală. În afară de prieteni sau duşmani, atitudinea şi înfăţişarea câinelui ne mai poate releva detalii importante asupra sexualităţii noastre sau asupra modului în care se desfăşoară viaţa amoroasă.

Dacă animalul din visul tău este bland înseamnă că ai parte de suport şi înţelegere din partea prietenilor, dar dacă este fioros şi cu colţii scoşi este foarte posibil să ai parte de anumite certuri cu prietenii sau ei să se întoarcă împotriva ta. De asemenea câinele mai simbolizează propria conşiintă şi chiar instinctul celui care visează. Dacă animalul din vis te însoţeşte peste tot asta înseamnă că norocul este de partea ta dar şi dacă te lasă la greu este posibil ca un ghinion mare să se apropie de tine.

Ce înseamnă când visezi un câine alb, negru sau galben-maro?

Culoarea câinelui are foarte mare importanţă în cadrul acestui simbol, ce inseamna cand visezi caini 4deoarece ea este încărcată de energiile spirituale pe care câinele le poartă şi de aspectele asupra cărora încearcă să ne avertizeze.

Câine alb de visezi e semn că vei cunoaşte o persoană foarte plăcută în viitorul apropiat şi veţi avea o amiciţie frumoasă. De asemenea, câinele alb poate semnifica faptul că începi să te integrezi într-un anumit colectiv şi asta datorită unei persoane din cadrul acelui grup care te place foarte mult şi are puterea să îi convingă şi pe ceilalţi de calităţile tale.

Câine negru de visezi este posibil ca unul dintre amicii tăi să îţi întoarcă spatele sau să te trădeze într-un mod la care nu te aşteptai. Câinele negru mai poate simboliza şi schimbarea de atitudine a partenerului faţă de tine, sau chiar nişte veşti mai puţin plăcute din partea rudelor. Dacă visezi câine negru este posibil să fie un semn că eşti înconjurat de nişte persoane rele care nu au ce căuta în anturajul tău.

Câine galben-maro  poate semnifica faptul că vei avea parte de nişte câştiguri financiare de care se va bucura toată familia.

Ce înseamnă când visezi un câine mort?

Dacă visezi un câine mort asta înseamnă că spiritul tău încearcă să îţi comunice că este timpul să trezeşti amintirea anumitor evenimente sau chiar a unor persoane în sufletul tău şi că vrei să reiei legătura cu ele. Câinele mort semnifică în acest caz un aspect al vieţii noastre ce ne-a făcut foarte fericiţi la un moment dat, dar asupra căruia am pierdut controlul şi vrem acum să reluăm contactul cu ele.

În cazul în care câinele din visul tău este bolnav sau pe moarte există şanse mari ca un prieten sau cineva foarte apropiat să treacă prin sabie şi foc, sau prin nişte evenimente din care ar putea să nu scape cu viaţă.

Ce înseamnă când visezi un câine mare sau un câine mic?

ce inseamna cand visezi caini 6Intensitatea sau efectele evenimentelor petrecute în viaţa ta şi prevestite de simbolul câinelui în vis sunt direct proporţionate cu dimensiunea animalului. 

Dacă visezi un câine sau mai mulţi câini mici pe care îi ai în grijă este posibil să aveţi în responsabilitatea dumneavoastră nişte copii mici sau nişte prieteni mai mici de vârstă care au nevoie de suportul tău.

Dacă visezi câini mari există mari şanse să consideri că nu poţi face faţă anumitor persoane care exercită o autoritate mare asupra ta, cât şi frica faţă nişte rude mai în vârstă. De asemenea, câinele mare în vis poate anunţa nişte situaţii periculoase care te iau prin surprindere, dar dacă din contra câinele mare din vis este al tău, te simţi mai degrabă protejat şi apărat decât în pericol.

Care sunt cele mai comune situaţii în care poate apărea simbolul câinelui în vis?

Întocmim o listă a celor mai comune situaţii în care poate apărea simbolul câinelui din vis tocmai datorită varietăţii de situaţii şi atitudini în care acest animal îşi poate face apariţia în visele noastre:

 • Dacă visezi un câine alb – e semn că poţi cunoaşte pe cineva de care te vei îndrăgosti sau cel puţin veţi avea o prietenie frumoasă
 • Dacă visezi un câine care te latră – e posibi să te simţi judecat şi acuzat de cei dragi şi ai mari supărări din această cauză
 • Dacă visezi un câine ciobănesc – asta anunţă un noroc mare şi eventual nişte câştiguri care îţi vor pica foarte bine
 • Dacă visezi că te iei la trântă cu un câine care vrea să te muşte – e semn că te simţi singur împotriva tuturor, dar ai totuşi curajul să-i ataci pe cei care sunt nedrepţi faţă de tine
 • Dacă visezi un câine care conduce un orb – ai parte de iubire necondiţionată şi de oameni care nu te judecă după aparenţe
 • Dacă visezi mai mulţi câini – este posibil să îţi atragi invidie şi mulţi duşmani în mediul profesional, dar e posibil de asemenea să ai parte de multe reuniuni cu prieteni vechi cu care te-ai certat la un moment dat
 • Dacă visezi că te transformi în câine – este posibil că ceva din atitudinea să se fi schimbat, cel mai probabil în bine şi cei din jurul tău sunt foarte mulţumiţi de această turnură. De asemenea, este posibil ca tu să iei în considerare o schimbare de look la care te gândeşti de ceva vreme, dar nu neapărat de comportament, ceea ce înseamnă că vrei să păcăleşti prin anumite aparenţe
 • Dacă visezi un câine care te muşcă de picior – e posibil să ai parte de anumite pierderi materiale sau veşti triste cu privire la propria sănătate
 • Dacă admiri un câine – este posibil să râvneşti la o anumită persoană cu care vrei să intri într-o relaţie, dar persoana respectivă nu îţi dă foarte multă atenţie
 • Dacă visezi un câine roşcat – este foarte posibil să te cerţi cu anumite persoane din anturajul tău
 • Dacă visezi un câine care este urmărit de alţi câini – e semn că te simţi copleşit de responsabilităţile tale sau că ai o relaţie deficientă cu prietenii tăi
 • Dacă visezi că omori un câine – e rost de pagube mari în domeniul financiar şi chiar înlăturarea unei persoane dragi din viaţa ta

Iată cum simbolul câinelui reprezintă atât de multe faţete ale personalităţii noastre şi ale aspectelor care se derulează în viaţa noastră: prieteni, slujbă, familie, anturaj şi viaţa amoroasă. Nu degeaba se spune că un câine este cel mai bun prieten al omului, căci asta îl face un simbol foarte puternic pentru relaţia dintre om şi animal şi implicit pentru relaţia noastră spirituală cu vietăţile din alte regnuri. Este benefic să analizăm foarte bine visele în care ne apar câini şi mai ales conjuncturile în care aceştia ni se arată pentru că semnificaţiile pe care acest simbol le are sunt înrădăcinate foarte puternic în mentalul nostru şi mai ales în imaginarul oniric care ne populează visele de peste noapte.


12 comentarii

 • Aliosa says:

  Cainii sunt cei mai buni prieteni ai mei. Nu am visat niciodata ca ma musca sau ceva de genul acesta, in visele mele, mereu ma joc cu ei!

 • Marcela says:

  am visat ca eram urmarita de mai multi caini destul de mari in genul celor de lup. vroiau sa ma omoare dar am urcat pe o stanca si nu m-au ajuns.. pe urma toti au disparut in padure.Cert este ca m-am trezit foarte speriata…

 • david says:

  eu ma joc cu ei …. uneori doar

 • salahura says:

  Am visat ca doi caini ma incoltisera si voiau sa ma muste. Tipam disperata la doua rude de ale mele sa ma.scape si nu faceau nimic. Ptr mine logic ca cele doua rude sunt de fapt cainii din vis. Dusmanii mei adica. Fiorosi, ascunsi, imi vor raul dar nu o zic.

 • Angel says:

  Am visat ca cumparam de le magazinul de animale un caine mic si de culoarea mov care ave o lesa portocalie,cainele semana cu un bison dar mult mai paros.Dupa ce l-am cumparat am decis sa il iau si sa-l scot la plibare,dupa ce am mers putin cu el printr-un parc visul se termina.

 • Zberea ion says:

  Salut, eu sunt foarte iubitor de caini mai ales de cei deacasa, am visat pe cainele care lam avut cand aveam cam 12-15 ani era mare roscat si am plans mult cand a murit, lam visat cum ca ii era dor de mn si statea lipit de mine si se uita doar la mn, dupa aia am inceput sa intreb unde e cainele care il am acum acasa, si taicameu mia zis ca la dus la cineva sa aiba grija de el.
  Mam trezit cu lacrimi in ochi si cu doru de cainele de acasa dar si de cel roscat. Acasa nu e nimeni, toti suntem plecati si am rugat un vecin sa aiba grija de caine, sai dea de mancare. Toti suntem plecati in diferite parti a le lumii, mam uitat pe camere sa vad catelu insa nu apare. Inca sunt coplesit de emotii.
  Daca imi puteti da un sfat, ce ar insemna visul meu..
  Multumesc

  • Ana says:

   Mergi la catelul tau . Nu il lasa singur sa te astepte.Cert e ca sufera lipsa ta .
   Gaseste o modalitate de a-l integra in viata ta .
   E ca un copil abandonat si nu pricepe decat suferinta si singuratatea , abandonul .
   Succes si sanatate .

 • Nicolae says:

  am visat un cățeluș mic alb cu negru care ma jucam cu el si la urma vrea sa ma muște lătra la mine

 • D says:

  Am visat 2 câini care ma lătrau si vreeu sa ma muște, eram foarte speriata. ..a doua zi mam certat grav cu prietenele cele mai bune si am avut parte de o trădare mare din partea lor

 • Sanda says:

  Eu am visat ca aveam grija de un caine fara stapan ii dadeam mereu mancare si aveam grija de el.Dar intr o zi cand am mers sa ii dau mancare dupa ce mi a mancat din mana m a muscat si a murit…. Eu speriat am fugit si m am trezit ca mana dreapta de unde m a muscat ma durea…

  • Zenivers says:

   Bună ziua,
   Cel mai probabil ați stat cu mâna într-o poziție proastă, de aceea când v-ați trezit vă durea mâna.Pe de altă parte mai există varianta să fii călătorit într-un plan astral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *