arleto.ro

Ce înseamnă când visezi că urci multe trepte? Interpretarea visului în care...

Miercuri, 30.Mar.2016 19:27 Dictionar de vise Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ce reprezintă treptele în vis?

Fie că visezi că urci sau cobori trepte acestea sunt simbolul mişcării constante în viaţa ta şi a unui mijloc prin care poţi ajunge într-un anumit punct. Treptele au astfel numeroase semnificaţii atât din punct de vedere oniric, dar şi lingvistic. Adesea spunem: “am mai urcat o treaptă” pe scara socială sau “mai avem de urcat nişte trepte” . În acest fel ne dăm seama că treptele pot reprezenta pentru noi nişte etape prin care trecem, nişte procese şi paşi pe care îi facem ca să ajungem într-un anumit punct.

Ce inseamna cand visezi multe trepte Interpretarea visului in care apar multe trepte 2

Ce înseamnă când visezi că urci scări?

Scările sunt simbolul evoluţiei, al ascensiunii dar şi al eforturilor pe care le depunem pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Dacă visăm că urcăm scări de regulă este un semn bun, este semn că punem lucrurile în mişcare în viaţa noastră şi că suntem capabili să susţinem un anumit efort pentru a ne atinge scopurile. Dacă visezi că urci scări şi nu oboseşti este semn că eşti destoinic şi nu te dai în lături de la nimic, eşti neobosit în munca ta şi faci faţă oricăror provocări. Mai mult decât atât numărul de trepte şi scările pe care le urci poate avea legătură cu etapele prin care trebuie să treci şi durata de timp până când vei ajunge la destinaţie sau până când îţi vei atinge scopul.

Semnificaţiile visului în care urci scări:

 • Simbol al evoluţiei, al ascensiunii
 • Depui eforturi pentru a ajunge unde îţi doreşti
 • Eşti capabil să pui lucrurile în mişcare în direcţia pe care o doreşti tu

Ce înseamnă când visezi că urci şi cobori scări?

Dacă visezi că urci şi cobori scări fără să avansezi prea mult este semn că te afli într-o perioadă a vieţii tale în care nu reuşeşti să evoluezi oricât de mult te-ai strădui. Să urci şi să cobori scări reflectă faptul că ceva te ţine pe loc şi nu te lasă să mergi înainte, să ajungi acolo unde îti doreşti. Poate fi semn că baţi pasul pe loc şi nu reuşeşti să întreprinzi nimic constructiv pentru tine.

Pe de altă parte acest simbol este în strânsă legătură cu o lecţie pe care trebuie să o înveţi şi fără de care nu ai cum să treci mai departe. Poate fi semn că încerci să te perfecţionezi, pui mai mult accent pe un anumit aspect al vieţii tale tocmai ca atunci când va veni vremea schimbării sau vremea să treci într-o altă etapă să fii complet pregătit. În ciuda faptului că nu pare că evoluezi prea mult sau că te îndrepţi într-o direcţie bună, faptul că urci şi cobori scări este semn că eşti capabil să ai răbdare, eşti minuţios şi insişti asupra anumitor detalii pentru a ajunge la un rezultat satisfăcător.

Semnificaţiile visului în care urci şi cobori scări:

 • Nu eşti capabil să evoluezi, baţi pasul pe loc
 • Eşti într-o etapă în care simţi că nu poţi întreprinde nimic constructiv
 • Viceversa, insişti asupra anumitor detalii pentru a ajunge la un rezultat perfect

Dacă visezi că urci multe trepte  este semn că ai un plan bine Ce inseamna cand visezi multe trepte Interpretarea visului in care apar multe trepte 3pus la punct dar te aşteaptă un drum lung, anevoios şi trebuie să te înarmezi cu răbdare până la destinaţie.

Dacă visezi că urci scări abrupte este semn că te afli într-o etapă a vieţii tale în care nu eşti sigur de nimic, mergi pe un drum dar nu ştii unde te va duce şi îţi e teamă de ce ţi s-ar putea întâmpla.

Dacă visezi că urci scări rulante  este semn te afli într-o etapă în care nu ai un aport prea mare asupra  a ceea ce ţi se întâmplă, nu deţii controlul  şi frâiele în viaţa ta, dar nici nu te îngrijorezi din această cauză. Eşti mai degrabă pasiv decât activ, preferi să observi decât să te implici în ceea ce se întâmplă în jurul tău.


12 comentarii

 • Pavel Gabriela says:

  Buna ziua. Am visat ca urcam scari dintr-un bloc , trebuia sa ajung la etajul 4 unde de fapt locuiam in vis. Caram impreuna cu alte persoane un dulap nou pe care-l cumparasem . Am ajuns la apartament si am bagat dulapul un casa. Langa usa de la intrare in apartament era un carucior (cred ca era si acela al nostr) . Am vrut sa-l bagam si pe el in apartament dar era prea lat si mu incapea. Drept urmare l-am lasat afara. Apoi m-am trezit. Va rog daca puteti sa-mi spune ceva legat de interpretarea visului. Multumesc.

  • Zenivers says:

   Bună ziua,
   În general, ascensiunea ( urcatul scărilor sau cu liftul) înseamnă promovare la locul de muncă, sau în viața personală.

 • Alina says:

  Buna ziua! Am un vis care se repeta de cativa ani. Fie ca urc scarile unui bolc, fie ca le cobor, nu reusesc sa ajung la usa, respectiv la treapta, pt ca sunt lipsa ultimile trepte.

 • Denis Viorel says:

  Daca am visat ca mergeam cu o fata intr-un spital si cu fratele ei si la un moment dat am dat de niste drepte si fata nu ma asteptat si eu ma chinuiam cu fratele ei sa urcam scarile in genunchi ce inseamna?

 • Maria says:

  Buna ziua!Am visat ca urcam cu mare, mare dificultate niste scari, intre niste stanci.Cu greu si mult efort am reusit sa urc si sa ies din vagauna aceea.
  Va multumesc

 • Zelebschi mihaela daniela says:

  Buna seara,visam ca urc scările într un bloc tit alb,cu cat urcam nu mai recunoșteam unde sunt,coboram câteva trepte si știam unde sunt,iar urcam nu recunoșteam,tot așa pățeam,iar șefa îmi spunea stai liniștită si urca ca nu e nimic sunt di eu cu tine.in final am urcat

 • enache bogdan says:

  buna ziua,
  am visat ca tatal meu (a murit acum 11 ani) ma chema la un fost prieten de familie (si el decedat acum 14 ani). cand am ajuns a trebuit sa urc o scara pe care erau multe ghivece de flori (foarte frumoase flori) si am ocolit cu greu ghivecele dar am urcat si am ajuns la ei; ma asteptau veseli. a doua zi am fost cu tata la inmormantarea bunicului meu (tatal lui) si acolo au mai venit doi frati de-ai bunicului. curios nu ?

 • Alina says:

  Buna! De obicei nu prea sunt eu cu asa spusele vise dar am avut un vis care chiar ma rascolit putin mai mult:( si tare as vrea sa imi spuna si mie cnv ce ar putea insemna… Am visat ca trebuia sa merg la un lic de munca sa ma amgajez si am fost condusa de catte cineva sa cobor niste scari la un subsol.. insa scarile nu se mai terminau coboram la nesfarsit intr-o bezna totala ,incepusem sa ma sperii rau si nu am vrut sa mai continui insa nu aveam incontro ca nu mai era cale de intoarcere dupa care m-am trezit dintr-o data:( ce ar putea insemna?

 • Aura says:

  Bună seara,am avut un vis foarte ciudat. Mă aflam pe un camp unde era război și mulți soldați,fum foc,apoi au apărut păduri ,clădiri,dealuri. La un moment dat încercând să mă ascund din calea luptelor m-am ascuns după o clădire și am găsit un labirint îngust,intunecos cu multe trepte abrupte care urca in sus ,unde se vedea o lumină naturala. Am inceput sa urc apoi o alta persoană s-a luat după mine iar eu o îndemnăm sa urce. Sus am ieșit într-o casă locuită de oameni pe care nu îi cunoștea iar gaura pe unde am ieșit era langa un geam pe care l-am sărit și am ajuns într-o curte îngrijită curată și cu multe animale domestice. Părea că sunt pe alt tărâm. Oamenii care locuiau în casa nu i-am văzut doar îi auzeam in alta camera cum vorbesc. Persoana care a ieșit după mine era prietena mea, in realitate vorbim foarte rar ,ea fiind într-o altă țară și nu ne-am mai văzut de 2 ani. Apoi împreună încercăm cumva să ieșim din acea curte undeva în stradă,însă am nimerit într-o altă curte unde dormeau niste câini,ne-am întors înapoi sa nu trezim câini și am luat-o in alta direcție,spre o altă grădină. Totul era verde și plăcut în vis,însă m-am trezit fara sa vad mai multe.

 • Diana says:

  Buna ziua! In vis parea initial ca e un tobogan abrupt care ducea spre o autostrada, dar apoi s a transformat in niste trepte de metal. Eram insotita de un barbat si amandoi trebuia sa coboram.

 • Luminiza says:

  Am vista ca urca niste scari lungi si nu puteam sa ajung Pina sus.

 • Rsres says:

  Am visat ca urcam niste scari si doream sa ajung la etajul 4 dar la etajul 3 scarile s.au ingustat si nu mai aveau legatura cu cele ce urcau spre etajul 4.Va rog spuneti.mi.Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *