azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Ce înseamnă când visezi că îţi cade părul

Marți, 05.Ian.2016 15:11 Dictionar de vise Lasă un răspuns 1 vizualizari

Interpretarea viselor ţine de activitatea unui domeniu ezoteric şi de-a lungul timpului diferite popoare au dobândit semnificaţii diferite pentru simboluri diferite. De exemplu, părul deţine conotaţii diverse iar explicaţiile şi interpretarea viselor în care apare acest element organic diferă de la un popor la altul.

Ce reprezintă părul în vis?

Simbolul părului este legat de puterea, înfăţişarea şi grija unei persoane faţă de ea însăşi şi reprezintă un bun mai mult decât material pe care mulţi îl valorifică foarte mult. Părul este uneori mai important decât unghiile sau cel puţin primeşte mai multă atenţie şi îngrijire. Din modul în care ne îngrijim părul şi ne raportăm la valoarea acestuia pentru noi, ne putem da seama care este importanţa lui în visele noastre.

Părul în vis semnifică valoare personală, puterea individualităţii omului şi posesie morală şi chiar materială. Atunci când visăm că ne cade părul este posibil ca planul nostru mental să încerce să ne avertizeze asupra unui lucru important şi să ne semnaleze pierderea a ceva important pentru bunăstarea noastră.

Ce înseamnă căderea părului în vis?Ce inseamna cand visezi ca iti cade parul 3

Căderea părului în vis este legată de ideea de îmbătrânire, de trecere a timpului şi de înfăţişarea asupra căruia îţi faci probleme de conştiinţă. Acest vis nu anunţă în niciun caz veşti triste, evenimente nefericite sau afecţiuni/boli care îţi pot cauza căderea părului. Conotaţiile lui sunt legate mai degrabă de măcinarea subconştientului cu privire la anumite probleme ce ţin de puterea de afirmare a celui care visează şi de preocuparea lui pentru propria înfăţişare şi identitate în societate. De asemenea, căderea părului din visul tău mai poate fi legată de pierderea sexualităţii şi a faptului că nu te mai simţi atractiv/ă pentru partenerul tău. Simţi că îţi este pusă în pericol puterea de seducţie şi că planul sexual nu te mulţumeşte.

Ce întâmplă atunci când visezi că îţi cade tot părul?

Dacă în visul tău îţi cade tot părul şi plângi asta poate anunţa anumite pierderi financiare sau probleme cu banii. Este posibil să cheltui mult pe nimicuri şi să rămâi fără bani într-o situaţie de răstrişte. Dacă eşti implicat în afaceri importante sau ai anumite contracte de onorat este indicat să fii foarte atent la fondurile care sunt alocate proiectului tău şi mai ales la sursa banilor. Nu este exclus ca unii dintre partenerii tăi să încerce să te inducă în eroare şi să îţi provoace pierderi financiare serioase.

Ce inseamna cand visezi ca iti cade parul 4Pierdea părului completă sau parţială nu este însă singurul factor care ne ajută să ne interpretăm visele. Foarte mult contează şi culoarea părului şi uneori forma lui, creţ sau drept, scurt sau lung.

Dacă visezi că ai părul roşu şi îţi cade complet există şansa ca în anturajul tău să ai parte de o persoană care încearcă să te inducă în eroare şi care vrea să faci anumite lucruri fără voia ta. Dacă îţi cade părul complet cel mai probabil nu vei avea câştig de cauză din această situaţie.

Dacă visezi că ai părul negru şi îţi cade complet este semn că nu ai o părere prea bună despre tine şi că nici ceilalţi nu încearcă să te ajute să te ridici. Părul negru indică certuri, nervi şi chiar ură.

Dacă visezi că ai părul blond şi îţi cade complet este posibil să dai cu piciorul la o mare avere şi chiar să fii vinovat pentru pierderea unor sume financiare importante.

Care sunt cele mai comune situaţii în care ne apare părul în vis?

 • Dacă visezi că ai părul lung şi bogat – e semn că vei avea succes la locul de muncă şi în afacerile pe care le coordonezi
 • Dacă visezi că ai părul alb – este posibil să te supui anumitor situaţii care nu îţi fac placere şi chiar să ieşi şifonat din anumite contexte
 • Dacă visezi păr tuns – este semn că te simţi subapreciat şi că persoanele din jurul tău nu-ţi oferă suficientă atenţie. Mai mult decât atât părul tuns poate însemna o pierdere pe plan afectiv, fie că ai pierdut pe cineva drag, fie că te-ai despărţi de o persoană pe care o iubeşti foarte mult.
 • Dacă visezi păr vopsit – este semn că exerciţi o mare atracţie către sexul opus şi că multe persoane din jurul tău te complimentează gratuit
 • Dacă visezi păr blond – este posibil să ai parte de o moştenire din partea cuiva drag care nu mai este printre cei vii sau în acelaşi timp, este semn că vei câştiga de partea ta o persoană foarte valoroasă.
 • Dacă visezi păr creţ – reprezintă bogăţie dar şi situaţii încurcate în care te simţi prins zi de zi şi nu reuşeşti să scapi
 • Dacă visezi păr ud – este semn că afacerile tale sau proiectele care îţi aduc cel mai mult profit s-ar putea duce de râpă într-o secundă şi tot ce ai realizat cu multă trudă şi efort se va duce pe apa sâmbetei într-o clipă
 • Dacă visezi că îţi piepteni părul – este semn că ai un orgoliu imens şi un repesct nemaiîntâlnit faţă de sine. Eşti o persoană îngrijită şi simţi nevoia să păstrezi aparenţele în orice moment al zilei.
 • Dacă visezi că îţi treci degetele prin păr – este semn că reuşeşti să îţi impui respectul în faţa celorlalţi şi că vrei ca ei să te admire tot timpul
 • Dacă visezi că ai părul roşu – estCe inseamna cand visezi ca iti cade parul 5e posibil să fii minţit de cineva apropiat, fie de la locul de muncă, fie din familie
 • Dacă visezi că îţi creşte părul – este semn că problemele te copleşesc şi se adună mai repede decât le poţi rezolva
 • Dacă visezi că îţi coafezi părul – este posibil să găseşti nişte soluţii inedite la o problemă care te macină de foarte mult timp

Visele în care apare părul deţin explicaţii diverse şi că nu este tocmai simplu să descifrăm toate situaţiile în care acest simbol poate apărea. Primul lucru care trebuie făcut totuşi este să ne amintim orice detaliu al visului oricât de mic pentru a putea interpreta cât mai aproape de adevăr ceea ce ni se întâmplă şi pentru a putea desluşi mesajele pe care creierul încearcă să ni le trimită.


2 comentarii

 • Mirela Pirnea says:

  Parul este foarte important pentru mine si azi noapte am visat ca cineva ma tragea tare, tare de el, dar nu vedeam cine este…nu m-am simtit foarte confortabil, drept sa spun. Ce stiti despre asta??

 • Maria-Mirabela CALIN says:

  Buna ziua sper din suflet sa primesc si Eu un raspun😢😢😢 azi dimineata am visat ca eram In trun sat nou la fostul meu sot dar nu lam vazut In vis tot ce a am vazut in vis ma faceam acolo din tro data mea crescut enorm parul lung si foarte greu si foarte cret dupa un timp scurt tot parul sa dus pe o parte de cap si si atarna pe jos ear ce a lalta parte eram chealba si parca o sunam pe Mama sa ma ea de a colo ca sunt farce ai ca nu mai pot nu va rog care stie sa mi dea un ras va rog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *