Ronde.ro

Ce înseamnă când îţi visezi mama? Interpretarea visului în care apare mama

Joi, 10.mart..2016 18:25 Dictionar de vise Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ce reprezintă mama în vis?

Simbolul mamei este asociat cu mediul familial în care ai născut, cu un cămin, cu liniştea şi siguranţa ta sufletească. Atunci când îţi visezi mama, în funcţie de contextul în care aceasta apare, este semn că ai nevoie de afecţiune, de protecţie şi că simţi necesitatea de a fi într-un loc liniştit, un loc lipsit de griji, provocări şi alte probleme ale cotidianului.

Ce inseamna cand iti visezi mama Interpretarea visului in care apare mama 2

Ce înseamnă când visezi că mama ta plânge?

Dacă mama ta plânge în vis, se anunţă o etapă dificilă pentru tine şi este semn că vei avea parte de nişte evenimente nefericite în viaţa ta de familie. Lacrimile mamei din visul tău anunţă faptul că o persoană care te iubeşte va fi alături de tine dar nu te va putea ajuta prea mult. Tristeţea mamei este de fapt nepuţinta acelei persoane de a-ţi alina suferinţele. Este posibil să ai parte de multe necazuri, ghinioane şi chiar dacă ai un loc de muncă stabil şi o familie împlinită, să simţi că nu poţi evolua, că ceva te ţine pe loc şi că oricât ai încerca să urci pe treapta social nu reuşesti. O mamă care plânge în visul tău anunţă astfel vremuri grele şi triste pentru tine la nivel emoţional.

Semnificaţiile visului în care mama plânge:

 • Etapă dificilă din punct de vedere emoţional
 • Obstacole şi piedici în viaţa social
 • Ghinioane şi necazuri

Ce înseamnă când îţi visezi mama care este moartă?

Atunci când în realitate mama ta este moartă dar tu o visezi în viaţă, este semn că vei avea parte de nişte bucurii imense alături de cei dragi şi că cele mai frumoase dorinţe ale tale se vor îndeplini. Mama moartă din vis reprezintă acele idealuri în privinţa cărora ai renunţat să speri, dar care se dovedesc a fi până la urmă realizabile. Vei avea parte de un eveniment fericit care anunţă faptul că destinul tău s-a schimbat şi viaţa ta poate fi mai bună de acum înainte. Acest simbol prevesteşte faptul că urmează o etapă activă la nivel social în care vei cunoaşte persoane alături de care te vei simţi bine şi mai ales vei cunoaşte oameni care te vor purta prin nişte aventuri la care nu ai fi visat niciodată.

Semnificaţiile visului în care mama este moartă, dar tu o visezi vie:

 • Dorinţe împlinite
 • Speranţe
 • Perioadă frumoasă şi active din punct de vedere social
 • Aventuri, cunoşti oameni noi
 • Materializarea unui ideal mai vechiCe inseamna cand iti visezi mama Interpretarea visului in care apare mama 3

Dacă visezi că mama te ia în braţe este semn că în curând vei primi ajutorul cuiva într-o situaţie dificilă sau în cazul unei probleme pe care nu reuşeşti să o rezolvi singur.

Dacă visezi că îţi e dor de mama este semn că te simţi înstrăinat de rădăcinile tale şi simţi nevoia să fii printre cei dragi. De asemenea, la nivel psihologic asta indică faptul că treci printr-o perioadă delicată în care ai nevoie de suportul celor dragi.

Dacă visezi că mama ta moare nu este nicidecum un semn rău, din contră, vei avea parte de un eveniment fericit iar mama ta la fel. Atunci când în visul tău mama ta moare este posibil ca ea să treacă un obstacol important, poate chiar va depăşi o boală sau o etapă dificilă din viaţa ei.

Dacă visezi că mama ta se căsătoreşte cu un alt bărbat faţă de tatăl tău din viaţă reală este semn că te simţi trădat în sinea ta, cineva apropiat te-a dezamăgit şi nu poţi trece peste faptul că te-a rănit. De asemenea, este posibil să fii o fire geloasă, posesivă, iar căsătoria mamei tale cu alt bărbat din visul tău, reflectă în acest caz tendinţa ta de a pune pe stăpânire pe emoţiile şi destinul celor din jurul tău.

Dacă în visul tău ai altă mamă decât cea din realitate asta înseamnă că o persoană apropiată ţie, poate chiar mama ta, are nevoie de mai multă atenţie din partea ta şi îţi reproşează faptul că îi acorzi suficientă importanţă. Persoana străină de mama ta din vis reflectă faptul că te-ai îndepărtat de mama ta şi că cel mai probabil nu mai sunteţi la fel de apropiaţi cum eraţi o dată şi te simţi confuz/ă din această pricină.

Vedem cum simbolul mamei are diferite interpretări atât din punct de vedere oniric cât şi psihologic şi de aceea este foarte important să ştim să ne tălmăcim visele cât mai bine ţinând cont de semnificaţiile simbolurilor care ne apar în vis.


59 de comentarii

 • Livia says:

  Ce înseamnă când visezi ca mamă ta e la închisoare iar tu vi la ea ,însă nu o recunoști ?

 • Mariana says:

  Am visat ca mama dormise in mai multe paturi dar nu o găseam.

 • Maria says:

  Ce inseamna cand visezi ca mama moarta îmi spune sa dorm intr-o groapa și eu îi spun ca îmi este frica și ea mă scoate din groapa?

 • Ramona says:

  Am viaato pe mama care este moarta de 3 zile , ca ma strangea de gat ……cu picioarele …ce inseama ? Multumesc !

 • Sulu Andrei says:

  Buna ziua! Acum o zi am visat ceva foarte ciudat! Desi mama mea traieste si nu are probleme de sanatate care ii puna viata in pericol, eu am visat-o moarta.In vis plangeam in hohote, avand restul familiei langa mine, cautam tot felul de poze poze cu familia in care parea si ea.Idee este ca trec si print-o perioada destul de urata cu facultatea.Multumesc anticipat!

  • Alex says:

   Am visat exact la fel si eu…

  • Baran mioara alina says:

   Buna ziua de o saptamina o visez pe mama care e moarta mai bine de 10 ani ori ca idau de mincare sau facem mincare in preuna dar e un vis real ma trezesc si parca incatraiesc visul

 • camy says:

  Ce inseamna cand visezi Mama moarta de curand ca iti apare ca un tablou la cer surade si aproape de ia sunt doua castroane,va multumesc

 • Doina says:

  Minunat raspuns,sper sa se îndeplineasca tot !Santeti minunati,ca santeti alaturi de noi si ne da-ti rezultatele la întrebarile noastre fara întîrziere.Va multumesc !

 • Manuela says:

  ce inseamna cand mama ta se lasa sa cada de la balcon , dar ea este moarta in realitate .

 • Ce înseamnă când visezi ca te striga mama ta moartă dar nu o vezi dar vezi ca se trântesc ușile și se aprind luminile intermitent

  • Epure antonio says:

   Cand o visezi fericita si ea e moartă si zice ca ti a făcut programare si ca vine si te ia asta înseamnă că o sa mori si ca te va lua dupa ea in rai s au în iad.

 • Gabriela says:

  Buna .Am visat-o pe mama mea care a murit acum 5saptamani care mi-a spus ca ma programat pe 11/11 Luni, la un medic și vine sa ma ia sa mergem împreuna .In calendar 11/11 pică chiar Luni . ?

 • Olesea says:

  Ma poate cineva ajuta?Mama mea a visato pe bunica care a decedat cu fetita de mina parca se plimbau.Dupa care o cauta disperata si a gasito murdara de glod jucinduse cu copiii.Multumesc

 • Maria says:

  Buna ,ce înseamnă că am visat-o pe mama deja a doua seara ,prima seara trebuiea să plece în altă țară străină și eu trebuiea să vin din urma ei , iar aseară am visat-o parcă era supărată și mă ruga să mă primblu cu ea

  • Maria says:

   Și am mai visat că era ziua mea de naștere pe data de 06 dar în realitate e pe 05 și un om era foarte nervos pe mine ca nu vroia să îmi fac ziua ,și a apărut și bunicul meu mort atunci.

 • Natalia says:

  Bună ziua de fapt la noi e altă situație dar va rog sa-mi raspundeți. Cumnata mea e in spital situatia e cam gravă si ea spunea ca nu dormea dar, a văzut-o pe mama ei (care e moartă de mai mult timp) vie si cumnata se vedea copil mic in cărucior.. Dacă ştie cineva ce inseamnă???

 • Dumitru Elena says:

  Buna dimineata. Aseara am visato pe mama ce are 6 luni de cand a murit. aseara la ora 00,am visat ca eram intr un loc cu multe paturi mari si mici,foarte aglomerat ca aveai loc sa treci,fratele o tinea pe mama in brate sa gasim un pat sa o asezam,si cand a puso pe pat a atinso cu capul de perete, si ia mi a zis.. m ati confundat? m am trezit si plangeam in hohote,poate nu este in pace. ce sa i dau sau ce sa fie? Va multumesc.

 • Filip iulica says:

  Mama e moarta de 20 de ani nu am visat.o niciodata pina azinoapte si mi zicea ca ii este tare foame sa i fac ceva de mincare .mam speriat foarte tare pt ca sotu meu este tare bolnav.

 • Marina says:

  Primesti multi bani (bancnote mari) pusi intr-o carte, de la mama care a decedat acum 13 ani. Banii erau dati in secret (sa stim doar noi doua). Parea vie si chiar a facut schimbari de mobilier in casa parinteasca unde traieste tata.

 • Hades Hague says:

  Ce înseamnă când viseZi ambii părinți râzând in hohote

 • Am visat-o pe mama mea care este moartă de foarte mult timp era băută Si trista.. Ce poate semnifica

 • Elena says:

  Bună ziua! De o perioadă de timp foarte mare, visez în fiecare noapte părinții… rude…cunoatinte…
  Toate aceste persoane sunt decedate. Eu le visez ca fiind în viață. Uneori doar apar în visele mele dar de cele mai multe ori… comunicăm. Totodată visez foarte des casa părintească așa cum era în timpul copilăriei mele. Aș dori foarte tare să aflu semnificația acestor vise.
  Vă mulțumesc!

 • Ionela says:

  Ce inseamna cand o visezi pe mama care e moarta de 2 ani si eram acasa si o sunam dar nu vroia sa raspunda era foarte suparata pe mine

 • Mama mea este moarta anul acesta in 4 martie 2019.Am visat ca a aparut eu ai faceam cu mana sa vina la mine. Si am dansat impreuna. Acest vis ma terminat azi sufletes-te. Va rog sa-mi spune-ti ce semnifica?

 • Beraru says:

  Am visat că a dispărut mama și după am văzut o in sicriu undeva in întuneric și mișca

 • Huludet Danut says:

  Buna ziua am și eu o întrebare , mama a decedat de 3 luni eu nu am visat-o niciodată și nu știu de ce…??

 • MOJZI MARGARETA says:

  CE INSEAMNA CAND VISEZI MAMA CARE E MOARTA ,CA ASTEPTI SA MOARA DAR EA FUGE DIN PATUL SUFERINTEI COMUN CU O ALTA PERS STRAINA , DESCULTA IN PLINA IARNA SI AJUNGE ACASA SI ITI SPUNE CA SE SIMTE FOARTE BINE SI TU II INFASORI PICIOARELE CU O VATA ALBA SA O INCALZESTI

 • Tina says:

  Ce înseamnă cînd visezi că mama soacra moarta, reînvie. Și era furioasă, in chinuri

 • Sorinel says:

  Eu am visat acum cand trimit comentariul ca mama mea il înșela pe tatăl meu cu un om din românia și altul din italia
  CE Inseamna? Multumesc

 • Silvia Stegaru says:

  Buna ziua de 3 ani mama mea a decedat si o visez aproape in fiecare saptamana ca ma cearta mereu Tot timpu ma scol plangand si sunt foarte stresata Nu stiu de ce ma cearta atat ca eu sunt cea mai rea din toate surorile si ma dojeneste .ma cearta .im-i spune cuvinte foarte urate si tine cu surorile mele toate in vis precum ar fi in realitate

 • Brindusa Albu says:

  Mama este moarta,dar am visat ca deschid usa si o vad suparata si-mi spune: hai mama acasa ca nu stii ce te asteapta.

 • Kira says:

  Ce inseamna cand visezi ca mama ta sacrifica un cal si se spala pe cap cu sângele apoi își despică cu o zgarietura de cuțit fața in 2 si continua sa zâmbească?

 • Grigore Eleonora says:

  Ce înseamnă când mama decedata se plimba cu tine și băiatul tău?

 • Milea Ionela Eugenia says:

  Bună ziua!Va rog,ajutați.ma,căci,deși am premoniții tot timpul (așa m.am născut,cu vise premonitorii),nu știu să deslușesc acum visul care l.am avut!Am visat patru femei,printre care,cea care trebuia să îmi fie nașa de cununie,lovite toate la ochiul stâng,vinete,mai exact,și f triste!Erau la scara părinților mei,iar eu eram in vizită la ei,când m.am uitat jos,le.am văzut,nu știu ce am vb cu ele apoi au dat sa plece,mama le.a strigat,a ieșit pe geam,s.a aplecat în jos sa le arunce ceva și eu am tras.o rapid și am început să plâng,întrebând.o ce mă făceam fără dânsa daca se dezechilibra și cădea de la etaj,o îmbrățișam atât de puternic și de speriată…Va rog,ajutați.ma să deslușesc visul!Va mulțumesc anticipat și aștept răspunsul d-voastră cu mare nerăbdare!

 • Bulgaru Maria says:

  Mama e moarta din 1990. Am visat-o f.saraca,arata rau,camerele erau mizerabile,eu doream sa-i cumpar mancare dar mi se furasera banii,ma interesam de-o cantina care sa-i asigure masa… imi era mila de ea si ma gandeam s-o iau la mine. Cum sa interpretez visul?

 • Lesco Ala says:

  Mama moartă s-a culcat alături de noi in pat

 • Diaconu Daniela says:

  Bună ziua
  Am visat o pe mama mea care e moarta de 5 ani ca ne _am pupat de trei ori pe buze și ii arătăm ca încă mai știu sa infas un copil. Multumesc

 • Predan Luciana says:

  Am visat pe mama pe o masa era moarta, in realitate este moarta si cadea de pe masa, noi trageam de ea sa o punem pe masa,. In aceeasi incapere mai era in alt loc copilul meu care era mort dar in aceleași timp mai vorbea si cu mine..

 • Anca says:

  Bună ziua, ce înseamnă când visez ca mama moarta vine și îmi spune ca ea ia dat fratelui meu o suma de bani? Sau ca vine și spune sa gătim împreună ciorba? Mulțumesc.

 • Ce înseamnă când îți visezi părinții care sunt morți și în vis sunt vi și pe urma o visezi că o cauți și că moare și nu o mai găsești sau că o răpește cineva și pe urma o omoară și o îngroapă sub podea și tu o cauți și nu o găsești și pe urma investighezi și nu mai e nimic in locul in care ai văzut că ie ascunsă de alte persoane și în vis găsești niste haine și le dai de pomană și mama ta te tine de mână și te trezești bulversat și te găsești oare a fost adevărat sau un coșmar dar tu ești conștient că iei sunt morți și în vis tise par sănătoși și vi.

 • Buna ziua!azi facem parastas de 9 luni pt mama mea decedata care a fost bolnava si a suferit!am visat o nemultumita si suparata, eu o consolam o imbratisam, spunea in vis ca a suferit de foame, in vis era vorba ca eu sa ma casatoresc cu un prieten de al meu,am vazut un cuplu de tineri casatoriti straini iar eu ma gandeam ca nu am facut pregatiri pentru casatoria mea, ca nu am cumparat nimic. Ce ar putea insemna, va rog? Sunt f speriata

 • Claudia says:

  Mama mea a murit acum 9luni și o visez de o săptămâna in fiecare zi . Aseară am visat-o ca dansam cu ea pe muzica salsa și populară. Deșii a suferit mult înainte sa moară, era și paralizata , in vis dansa și avea tocuri in picioare și era foarte frumoasa și tânără. Știe cineva ce înseamnă ? Va mulțumesc

 • Ce inseamna când visezi ca mama decedata îți dă un carnețel, în vis. Mama a murit în urma cu câteva luni….

 • Flory says:

  Ce inseamna ca mi am visat mama ,eram cu fata mea si cu fratele meu cu fata lui,in.bizita la tara la mama,ai cand am plecat eu si mama.ne am k.bratisat si am plans ca facusem un lacusor fe lacrimi apoi imi apunea ca de fiecare data ca mi fa banuti fe drum ca mi ar fi dat mai multi da i trrbuie sa mai rrpare catr ceva ca vine iarna ,eu nu i am luat si ne pregateam sa plecam!

 • Madalina says:

  Ce inseamna cand visezi pe mama dar e Moarta in realitate si in vis eram in biserica la in mort care iam aprins o lumanare dar la mort ia cazut degetu si mama era langa mine ducea mortu aiurea pe sus si il intorcea in toate felurile in drum inspre cimitir Eu cu mama mam pierdut pe un gang

 • Barbus Elena Ecaterina says:

  Ce înseamna ca am visat-o pe mama mea bolnavă de cancer ca s-a vindecat si eram bucurosi

 • Constanta says:

  Ce inseamna cand visezi ca iti imbratisezi mama vie,care de fapt este moarta, cu afectiune si ii spui ca iti pare rau…

 • Am visato pe Mama mea care este moarta ça murise şi eram ıntrun loc necunoscut pe un drum care mergea spre o biserica foarte ınalta ça sa ajunga coşcugu acolo au urcato pe niste scripeti care tineau coşcugu sa nu cada, eram foarte disperata şi imi era teama, au aduso intro sala mare ınalta foarte lunga şi parca se faceau pregatiri mari pentru ziua viitoare ça sa o ingroape, dar ‘la un momendat mam trezit intro camera cu sora mea ‘la care parca o pazeam pe mama din camera cealalta, incercam sa dormim pe o saltea urata cu o paturica rupta, eram foarte speriata, ‘la un momendat parca am ajuns pe unul din acoperisul bisericii unde a aparut un copil cu o sticluta de plastic alba ın care era cenuşa lü mama şi vroia sa o ımpraştie şi spunea sa ne ascundem sa nu vina pe noi,dar cand a ımpraştiato o parte din cenuşa a venit pe mine şi ploaia mia lipit pe tot corpul cenuşa, ‘la un momendat eram ın curtea bisericii unde mama a aparut ça din senin tanara frumoasa intro camaşa alba şi le zicea fratilor mei,,,haideti ‘la mama …iar mie cu mainile ıntinse…hai ‘la mama gabriela….a spus .. dupa care a aparut un inger alb mare cu aripi mari a cuprinso pe mama de mijloc ın timp ce o ridica la cer mama a lasat capul pe spate cu privirea ‘la noi şi mam trezit …..ştie cineva ce ınseamna visul meu

 • Raluca says:

  Buna eu am visat-o pe mama care îmi luoai apărarea în fața soacrei care vroia sa de-a în mine

 • Paola says:

  Ce insiamna ca Am visato pe mama Este moarta de 6ani ca mam intilnit cu ea pe strada unde Am locuit inpreuna si ma cuprins cu dor si foarte vesela si mia spus cind de mult iam Lipsia si eu la fel parca era totul Real.

 • Iolands says:

  Ce inseamna ca mama mea in urma cu10 a murit , doar de o saptamana doar ma cu mine , sí dorm foarte bine cu ea sí cand ma trezesc o caut sí n-o gasesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!