Ronde.ro

Ce înseamnă când visezi sânge

Joi, 05.nov..2015 17:12 Dictionar de vise Lasă un răspuns 1 vizualizari

De ce visăm?

Visele sunt o parte importantă a somnului nostru. Fără ele creierul nu s-ar putea odihni şi ar fi un semn că nu dormim profund. Indiferent de credinţele populare conform cărora anumiţi oameni nu visează, acest fapt este complet neadevărat. Toată lumea visează, în schimb, nu toată lumea îşi aduce aminte ce a visat. Există vise care nu ne impresionează cu nimic imaginarul cerebral şi sunt vise în urma cărora anumiţi centrii emoţionali sunt atât de solicitaţi, încât acel vis ne urmăreşte memoria chiar şi zile întregi şi ne face să ne punem întrebări cu privire la semnificaţiile simbolurilor pe care le vedem pe durata acţiunii visului.

Ce înseamnă când visezi sânge?

Tradiţia onirică populară priveşte visele cu sânge ca pe un semn rău, sau ca pe un simbol care prevesteşte dezamăgiri profunde, tristeţe şi întâmplări nefericite. De vei visa sânge în orice context înseamnă că nu eşti mulţumit de ce se întâmplă în viaţa ta şi de cum merg lucurile pentru tine. De asemenea, sângele în oniromanţie este văzut ca fiind ceva de nepreţuit al posesorului, sau un simbol al unui rău necesar, care trebuie pierdut pentru a fi recâştigat sau al iluziilor înşelate, al aşteptărilor care întârzie să apară. Pe plan personal, simbolul sângelui în vis arată dezamăgiri în dragoste sau discuţii aprinse între parteneri, precum şi posibilitatea de a-ţi fi înşelate sentimentele sau de a-ţi fi furat ceva de preţ.

De regulă, nuanţa de roşu pe care o vedem în vis în privinţa sângelui este foarte importantă, deoarece sângele închegat reprezintă faptul că situaţia de răstrişte în care ne aflăm este posibil să aibă o cale grea de ieşire şi să ne simţim blocaţi în acele sentimente grele şi apăsătoare. O nuanţă de roşu închisă, precum vişiniul indică un rău aproape monstruos care ne urmăreşte şi ne arată faptul că în situaţia în care ne aflăm sunt amestecate nişte spirite extrem de rele şi cu greu le vom face faţă.

O nuanţă de roşu aprins  ne avertizează că vor exista spirite încinse în jurul nostru într-o anumită perioadă şi că este posibil să ne pierdem foarte uşor cu firea dacă dăm curs avalanşei de sentimente care ne urmăreşte.

________________________________________________________________________________

Află care este legătura dintre visele tale și starea ta de sănătate

________________________________________________________________________________

Ce înseamnă când visezi sânge pe mâini?

Ce inseamna cand visezi sange 2Sângele pe mâini de regulă indică faptul că este posibil să fii amestecat în anumite afaceri murdare sau faptul că eşti dispus să îţi mânjeşti mâinile cu treburi necurate. De asemenea sângele care curge pe mâini îţi poate prevesti un rău care vine spre tine şi căruia eşti nevoit să îi faci faţă. În tradiţia onirică populară sângele care îţi acaparează mâinile asemeni unei tufe care creşte de la rădăcină, reprezintă semnul clar al unor spirite rele care încearcă să îţi întunece gândirea şi să pună stăpânire pe simţirile tale. Mai modern spus, arată faptul că este posibil să te însoteşti cu persoane  care au o atitudine negativă şi care vor să te convingă şi pe tine să te comporţi asemeni lor.

Ce înseamnă când visezi vărsare de sânge?

De obicei abundenţa sângelui care curge prevesteşte daune în anumite sectoare ale vieţii precum planul personal, acolo unde anunţă moarte sau o boală greu de vindecat a celui care visează, sau a unei rude apropiate. În planul financiar indică daune colosale, pierderi de bani care ţi se scurg printre degete şi nu ai cum să îi mai recuperezi, decât cu nişte eforturi substanţiale. Dacă cel care visează pierde sânge dintr-o rană sau pur si şimplu îi iese prin piele, este semn clar de o boală care urmează să apară în organism şi care nu are neapărat legătură cu sângele. Curgerea lui este semn că boala respectivă îşi căută curs în afara organismului şi că nu trebuie să fie oprită din drumul ei. Vestea nefericită este că o astfel de vărsare de sânge,de multe ori se sfârşeşte prin moarte.

Ce inseamna cand visezi sange 4

De asemenea, sângerarea din vis mai poate semnifica dezamăgiri în viaţa amoroasă şi probleme de comunicare cu partenerul. Sângerarea în acest caz reprezintă o sângerare metaforică a inimii, care este simbolul central al iubirii în tradiţia populară românească. Dat fiind că iubim cu inima, atunci când aceasta sângerează, sau visăm vărsare de sânge din inimă, asta denotă faptul că trecem prin situaţii dificile cu persoane apropiate sau cu persoane pe care le iubim foarte mult, dar ne-au dezamăgit prin acţiunile lor.

Femeia care visează vărsare de sânge va avea ghinion în  relaţiile cu soţul şi chiar cu copiii familiei. Necazurile din familie vor fi greu de trecut mai ales în cazul unei femei, deoarece aceasta are predestinată sângerarea lunară şi în cadrul tradiţiei biblice, acesta este blestemul ei de care nu va scăpa niciodată.

Ce înseamnă când visezi haine pătate de sânge?

Hainele pătate de sânge semnifică prezenţa unor prieteni falşi în anturajul tău sau pur şi simplu a unor oameni care au reputaţia pătată şi încearcă să ascundă ceea ce sunt de fapt. Aceste persoane pot încerca uneori să ne ţină departe de succes şi să ne atragă în cercul lor vicios. Atunci când visezi propriile haine pătate de sânge este semn că ai în preajma ta prieteni care te apasă prea mult cu problemele lor şi care inconştient poate, te fac să acţionezi împotriva principiilor tale. De alfel, trebuie să ai mare grijă dacă te visezi îmbrăcat în haine pătate de sânge, căci asta înseamnă că unii oameni observă că ai desăvârşit fapte demne de dispreţ şi imaginea ta poate fi prejudiciată în faţa lor. Petele de sânge pe haine arată porţi asupra ta urmele unor fapte desăvârşite de tine şi de care nu eşti foarte mândru. Te temi că se vor întoarce împotriva ta.

Ce inseamna cand visezi sange 5

Dacă urmele de sânge sunt uscate – faptele au fost desăvârşite în trecut şi nu mai au un efect atât de negativ asupra ta însă nici nu ai cum să le uiţi şi nimeni din anturajul tău nu va uita ce ai făcut, deşi te-au iertat într-o măsură sau alta.

Dacă urmele de sânge sunt recente şi încă umede – efectul faptelor tale se vede încă, iar situaţia cu care te confrunţi acum este decisivă pentru reputaţia ta în anturajul din care faci parte.

Dacă sângele curge prin haine – este un semn major că reputaţia ta are de suferit şi că oricât ai încerca să îţi ascunzi defectele, nu reuşeşti să îţi controlezi foarte bine adevăratul temperament.

Atunci când petele de sânge de pe haine pe care le visezi se află pe hainele celorlalţi, interpretarea merge în sens invers, ceea ce înseamnă că cei care le poartă nu îşi pot ascunde foarte  bine adevărata faţă. De asemenea, pentru tine este veste de afaceri prospere şi profitabile, uneori chiar cu preţul prieteniilor tale. Este foarte posibil ca afacerile tale care dau roade să fie clădite chiar pe urma greşelilor acelora care au hainele pătate de sânge.

Dat fiind că sunt numeroase situaţiile în care visăm sânge, pentru a acoperi semnificaţiile lor cât mai ample, le vom reda succint pe cele mai comune.

Care sunt cele mai comune situaţii în care visăm sânge?

 • Curgere de sânge în râu – există şanse mari de a face avere
 • Vărsare de sânge din propriul organism – prevesteşte boală sigură
 • Vărsare de sânge dintr-o rană – se anunţă daune materiale ce pot fi recuperate
 • Vărsare de sânge de animal – semn că prea multe sarcini ai preluat asupra ta şi acum te împovărează peste măsură totul
 • Vărsare de sânge de cuţit – semn de pericole şi accidente
 • Curgerea sângelui din nas – este posibil să descoperi nişte veşti noi sau secrete ce au fost bine ascunse
 • Sânge pe mâini – evenimente nefericite ce se abat asupra ta sau situaţii încurcate cărora cu greu le faci faţă
 • Mânjire cu sânge – semn de proces sau de chemare în instant
 • Masă mânjită cu sânge – supărare mare în familie
 • Vârsare de sânge pe asflat – hoţie la drumul mare
 • Revoluţie cu vărsare de sânge – indică un temperament prea mânios din partea şi faptul că eşti foarte revoltat de ce se întâmplă în jurul tău
 • Dacă vezi roşu în faţa ochilor ca o perdea de sânge – semn de câştigare a unor venituri materiale substanţiale, de care nu vei dispune însă, fără certuri şi violenţă
 • Dacă visezi că scuipi sânge – semn de boală interioară
 • Sânge uscat – indică probleme la locul de muncă
 • O vată îmbibată cu sânge – anunţă veşti importante la serviciu
 • Dacă îi vezi pe alţii sângerând – ai parte de succes şi veşti bune

Ce inseamna cand visezi sange 6În oricare din aceste cazuri sângele este un simbol puternic în interpretarea onirică populară şi apare recurent la nivel psihologic în faza de somn profund a celui care visează, în special dacă trece prin perioade dificile, iar creierul său încearcă să îi semnaleze asta. În afara interpretărilor populare, a superstiţiilor pe această temă există legături puternice între imaginarul nostru şi evenimentele  de zi cu zi, asupra cărora primim mesaje mai mult sau puţin uşor de descifrat cu privire la modul în care trebuie să acţionăm sau situaţiile de care trebuie să ne ferim. Aceste semnale au rolul de prevenţie pe cale spirituală, sau mai pot fi considerate un sistem de apărare al intuiţiei noastre.


32 de comentarii

 • Cristi says:

  Un articol complet! Felicitari celui care l-a scris.

 • Bogdan says:

  Felicitări cine l-a scris este foarte adevărat

 • Max says:

  Super articolul, multumesc mult.
  Ce inseamna daca visezi o camera intreaga plina/inundata cu sange pana la genunci?

 • Anuta Olaru says:

  Am visat ca am pus mîna pe un pistol mic uitat pe masa si nam împușcat in ureche .si am rămas cu gaura in ureche.dreapta si curgea mult sînge .pe haine si pe mîini eram plina de sînge si alergam sa merg la spital.si nimeni numa ajuta .
  Fugem cu mîinele pline de sînge.si strigam ajutor.
  Ce înseamnă .

 • Iuliana says:

  ?salut, am visat sotul cum a cazut intro ripa adinca, a cazut pe burta pina jos cu viteza si si-a ros pielea pina la singe, genunchii, burta, mainile si a ramas fara haine pe el, adica s-au ros de la cadere..si plingea de durere…ce ar insemna tot visul asta urit…este ceva rau?

  • Zenivers says:

   Buna ziua! Nu intotdeauna visele prevestesc ceva rau, un eveniment sau o intamplare. Ele pot fi produsul unei minti agitate, a unui suflet nelinistit. Incercati sa va dati seama ce semnifica acest vis pentru dumneavoastra si mai ales daca este corelat cu o perioada stresanta din viata sotului sau chiar a dumneavoastra. Raspunsul se afla in interior. O zi cat mai frumoasa!

 • Lucaci laura says:

  Buna, eu am visat ca la o vecina i se baga sange ca era bolnava dar a murit si nu isi facea efectul iar dupa ce ea a murit mi s-a bagat si mie pt ca doctorii in sunea ca voi muri si eu dar nu in vis nu ma vedeam moarta, oare ce o insemna, m-am trezit tare speriata

 • Crisina says:

  Am visat ca aveam „bube” pe mîni si curgea din ele singe rosu inchis(negru)ce o mai insemna si asta?…

 • David says:

  Buna!Imi puteti spune va rog ca inseamna daca eram pe un drum,cu cativa oameni pe care nu ii cunosteam,si ei vroiau sa taie ceva lemne sau ceva de genul.Si din neatentie,isi taiau mainile si improscau sange peste tot.
  Sper ca ma puteti ajuta

 • Livia says:

  Buna.As vrea și eu sa știu ce înseamnă când ai pe degetul mare de pa mâna sange ? Acesta provenind dintr-o bucata de os dintr-o coloana de animal acesta fiind deja fiarta..iar eu am băgat degetul mare intr-un șănțuleț mic și drept din mijlocul bucății de os ..iar când am scos degetul mai greu era sânge care încercam sa l curat dar nu se lua in totalitate iar eu încercam disperat sa îl iau ..și pe unghia mea era o mica zgârietură . nu știu de unde aparține sângele. Ori de la mica mea zgârietură ori din osul de animal. Va mulțumesc .

 • Miruna says:

  Am visat ca a venit o vecina care am avut acuma câteva luni un conflict cu ea în realitate și a venit cu un copil mic plin de sânge și spunea ca el este fratele meu Razvan.. Dar razvan fratele meu are vârstă de 10 ani… Ce înseamnă ăsta?

 • .... says:

  Ce înseamnă când visezi că ambii obraji sunt patati cu sange,dar nu te doare…

 • Ce înseamnă dacă visezi ca soțul varsă sânge mult când vorbește.

 • Stefyi says:

  Bună. . Am visat ca că sora mea geamănă a căzut pe asfalt și sa lovit la cap .. A început sa îi curgă sânge roșu aprins pe fata și a murit iar eu plângeam în hohote și restul din jur se distrat (părinți ,soțul ,frați ) stind ca ea a murit .. Ce poate însemna ăsta?

 • Duca says:

  Buna ziua . Am visat ca eram acasa si a venit fiul meu de la spital avand sange pe degetele mainilor . Se spala si plamgea de durere iar eu ma iutam la el si l-am i trebat daca vrea un calmant ,zicandu-i ca stiu cum este ca si pe mine ma durut . Era sange pe jos si parca si nora mea avea pe picioare dar pe ea nu o durea nimic . Este adevarat ca am o perioada agitata si plina de tensiune .
  Multumesc anticipat .

 • Denisa says:

  Buna ziua! l am visat pe tatal meu care este decedat ca ii curgea sange din nas sau ca era lovit la gura si avea sange in jurul gurii iar eu zburam si am coborat pe pamant ca sa vad ce se intampla. El era intr-o fel de livada micuta plina cu pomi. A-ti putea sa ma ajutati sa-mi explicati cumva ce ar putea insemna?

 • Dima Petronela says:

  Buna, spuneti-mi va rog ce înseamnă când visezi un pitbull de culoare maro că a omorât un porc și era mult sânge închegat pe jos… Va mulțumesc.

 • Bună! Ce înseamnă daca visez când am sânge în ureche si când bag degetul am sânge pe el?

 • Baltariu says:

  Am visat ca eram mainjita de sange pe picioare (aveam ca in fiecare luna ) si ștergeam picioarele și nu se ducea dar ma vedeau multă lume

 • Alexandroae says:

  Buna…Am visat ca am intrat in camera la cumnata mea si in pat era o balta mare de sange.Ei nu erau in pat.De asemenea si multe servetele la baie pline cu sange.Gen ca si cum au sters sangele.Ce inseamna?

 • Adriana says:

  In visul meu donam sange (nu stiu ce de si pentru cine, nu eram nefericita sau amenintata de ceva) dar sangele meu era alb de parca donam plasma. Doar cateva vinisoare rosii pe fundul pungii si atunci m.am speriat. Daca imi puteti interpreta…multumesc!

 • Alexandra says:

  Bună.. Am visat ca vomit sânge și ca scot ceva din gura ca o bucata de carne ma sperie. De mai multe ori visez acest vis

 • Mihaela says:

  Buna ziua!!am visat pe băiatul meu ca avea tricoul pătat de sânge și a bătut pe cineva si vroia sa se întoarcă inapoi sa il mai bată dar i sa inchis usa..sa nu se mai poata bate…erau mai mulți băieți in grup dar lui ii vedeam tricoul pătat de pete de sânge…sunt foarte speriată de acest vis…va rog sa imi spuneti ce prevestește acest vis..multumesc!!-

 • D says:

  Probabil ca nu mi se va raspunde, dar am visat ca eram intr-un spital si eu eram doctor iar pe patul din salon era un cadavru. Eu aveam in mana un dispozitiv medical ca un tub in care se afla sange in care eu suflam si nu stiu ce incercam sa fac de fapt dar m-am umplut peste tot de sange.
  Daca sunteti amabili sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna, v-as fi recunoascatoare!?

 • Burlacu says:

  Am visat ca cineva s-a mutilat cu toporul și a curs mult sânge, a făcut asta din cauză că nu am acceptat-o, ce înseamnă?

 • Buna am visat ca eram in- tro livada cu pomi si mai departe de mine un barbat cu o femeie se certau atat de urat incat femeia tipa ca o omoara valeu sariti ca ma omoara eu eram parca cu prietenul meu putin mai departe si dupa un timp cand nu se mai auzea nimic prietenul mia zis sa vad ce s- a intamplat acolo si cand mam dus am vazut grajdul plin de sange pe jos .ce inseamna asta?

 • colaborator anonim says:

  La Centenar acum 2 ani, deci in 2018, când bateau clopotele istoriei finale, era iarna era foc in teracota era sa ma sperii, eu stiu ca urmaream slujba la miezul noptii, m-am trezit cu mana sangerie stanga, era plina de sange, altadata dimineata, mi s-a parut in oglinda ca mi-a curs sange din gura pe fata,ultima mancam intr-o vara, mi s-a umflat mana s-a innegrit sub ochii mei, eram intr-o gospodarie straina, mi-a fost frica de otrava, am luat CLARITINE de alergii, venise Slujbasul, i-am dat trandafiri, pasca, lumanari, bani, mir.Urme de sange final.Din sfantul Ilie Tesviteanul.

 • Cristina Constantin says:

  Am visat că venea soacra mea pe sosea spre casa cu mâinile pline de sânge și vroia să mă ia în brațe , apoi a luat-o spre casă și sa întâlnit cu socrul meu care este in viața dar foarte bolnav și a dispărut ce înseamnă

 • Goreanu nicoleta says:

  Am visat ca iubitul meu era mort in pat si plin de sange.

 • Emil says:

  In general când visezi sange e de rău…sângele înseamnă o boala..se leagă de sănătate în general ..iar partea buna este ca aduce noroc în realizări aduce prosperitate și satisfacții in ceea ce faci..

 • Oana says:

  L-am visat pe tatăl meu ,decedat recent de infarct.Cazuse și era plin de sânge pe partea dreapta la cap și fata, insa era în picioare, leganandu-se ,datorita căzături ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!