Ronde.ro

Zodiacul arboricol. Tainele ascunse ale horoscopului druizilor

horoscopul arboricol
Luni, 27.nov..2017 12:33 Astrologie, Spiritualitate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Zodiacul arboricol sau al druizilor cum mai este el denumit, are o vechime de peste 2000 de ani și își are originile în cultura popoarelor de origine celtică. În multe religii, copacul are o semnificație aparte, reprezentând o legătură între cele trei lumi cosmice: cea subterană (prin intermediul rădăcinilor), cea pământeană (prin intermediul trunchiului) și cea celestă (prin intermediul ramurilor). De altfel, copacul reprezintă un simbol al vieții și statornicia, forța, curajul etc.

Conform acestui horoscop, fiecărui arbore îi corespunde o anumită trăsătură de personalitate aparte, dictată de zodia respectivă. Însă, spre deosebire de cel european, în componența horoscopului druizilor se află 22 de semne zodiacale. Acestea sunt:

1. Mărul (25 iunie – 4 iulie; 23 – 31 decembrie)

Deși este ancorat mereu în prezent, are înclinații spre meditație. Este foarte generos și îi place să se simtă util, venind mereu în sprijinul celor care au nevoie.

2. Frasinul (25 mai – 3 iunie; 22 noiembrie – 1 decembrie)

Frasinul este caracterizat de o ambiție infinită și de multă perseverență. În general, îi place să-și asume riscuri, indiferent de consecințe.

3. Fagul (22 decembrie)

Având înclinații artistice, fagul are ca trăsătură dominantă creativitatea, iar datorită acestui fapt este admirat de cei din jur.

4. Mesteacănul (24 iunie)

Cumpătarea este una dintre caracteristicile sale pregnante, nativii acestui semn zodiacal fiind oameni foarte responsabili. Mesteacănul nu își va asuma niciodată riscuri fără să își ia măsuri preventive în cazul în care lucrurile nu vor decurge conform planului.

5. Cedru (9-18 februarie; 14-23 august)

Acest semn zodiacal inspiră foarte multă încredere. Discreția este punctul lui forte, așadar orice secret ai avea să-i împărtășești, acesta nu te va dezamăgi vreodată.

6. Smochinul (14-23 iunie; 12-21 decembrie)

Cei născuți în zodia Smochinului sunt foarte sensibili și foarte empatici. Sunt foarte generoși cu semenii lor și reușesc mereu să transmită energie pozitivă în jur.

7. Bradul (1-11 ianuarie; 5-14 iulie)

Nativii acestei zodii sunt foarte sociabili și își fac ușor prieteni. Deși sunt foarte pretențioși în ceea ce privește vestimentația, nu le place să arunce banii pe fereastră cumpărându-și haine scumpe. Misterul reprezintă arma lor secretă.

8. Pinul (19-28 februarie; 24 august – 2 septembrie)

Protejații Pinului nu sunt chiar cei mai statornici parteneri în relații, însă atunci când se îndrăgostesc, iubesc foarte profund și sunt foarte loiali.  

9. Salcia (1-10 martie; 3-12 septembrie)

Fire idealistă, salcia este caracterizată de melancolie. Nu trăiește niciodată în prezent și tot timpul rememorează lucruri care s-au întâmplat în trecut și care o afectează semnificativ pe plan emoțional.

10. Plopul (4-8 februarie; 1-14 mai, 5-13 august)

Plopul este complet dominat de nesiguranță. Nu are încredere nici în cei din jurul său, nici în el însuși. Este mai predispus la stări depresive față de celelalte zodii.

11. Alunul (22-31 martie; 24 septembrie – 3 octombrie)

Cei născuți sub acest semn zodiacal sunt excentrici din fire, iar, de multe, atitudinea lor nu este înțeleasă de cei din jur, sau este înțeleasă greșit.

12. Carpenul (4-13 iunie; 2-11 decembrie)

Carpenul dă dovadă de o stăpânire de sine extraordinară și are un comportament exemplar. Însă, nu este prea tolerant față de cei care greșesc. Îi critică foarte tare, fără a avea intenții rele.

13. Lămâiul (11-20 martie; 13-22 septembrie)

Lămâiul se plânge mereu din orice, iar dacă nu are probleme, va inventa. Este foarte morocănos de cele mai multe ori și pare că a uitat să se bucure de viață.

14. Arțarul (11-20 aprilie; 14-23 octombrie)

Arțarul este dominat de verticalitate, în general. Este o persoană independentă căreia nu îi place să depindă de ceilalți. Tot timpul își dorește să fie în centrul atenției.

15. Stejarul (21 martie)

Adeptul schimbărilor radicale, Stejarul dovedește mult curaj prin intermediul acțiunilor sale. Este foarte puternic atât emoțional, cât și fizic, are spirit de inițiativă și calități remarcabile de lider.

16. Măslinul (23 septembrie)

Măslinul este foarte înțelept. Are sete de cunoaștere, îi place să învețe lucruri noi și are latura rațională mai dezvoltată decât cea practică. 

17. Chiparosul (25 ianuarie – 3 februarie; 26 iulie – 4 august)

Această zodie este foarte pasională în relații. Nu îi place monotonia, de aceea mereu încearcă să descopere lucruri noi. Are înclinații deosebite spre spiritualitate

18. Ulmul (12-24 ianuarie; 15-25 iulie)

Cei care s-au născut sub protecția acestui semn zodiacal sunt caracterizați de noblețe, fiind foarte blânzi, calmi și toleranți. Aceștia au un simț al umorului foarte dezvoltat și sunt foarte loiali.

19. Nucul (21-30 aprilie; 24 octombrie-11 noiembrie)

O companie mereu plăcută, nucul are calitățile unui lider înnăscut. Posedă abilități care îl ajută să reușească în viață indiferent de domeniul în care își doresc să activeze.

20. Scorușul (1-10 aprilie; 4-13 octombrie)

Cei care s-au născut sub protecția acestui arbore au o personalitate puternică, deși la prima vedere pot părea foarte sensibili și ușor influențabili.

21. Castanul (15-24 mai; 12-21 noiembrie)

Ceea ce îl descrie în mod predominant pe castan este caracterul diplomatic de care dă dovadă în multe dintre situații. Deși are capacitatea de a acționa cu mult tact, castanul este foarte impulsiv și se enervează ușor.

22. Teiul (11-20 martie, 13-22 septembrie)

Nativii acestei zodii sunt foarte geloși, posesivi și tind să-i sufoce cu iubirea lor pe cei dragi. De aceea, relațiile pe care le construiesc cu partenerii lor nu rezistă în timp. În cele mai multe dintre cazuri, ei sunt imprevizibili și dau dovadă de mult șarm.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!