azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Unul dintre cele mai întâlnite tipuri de cristale de cuarţ este numit Isis

Luni, 31.Aug.2015 16:40 Pietre si cristale Lasă un răspuns 1 vizualizari

Unul dintre cele mai întâlnite tipuri de cristale de cuarţ este numit Isis, iar acesta poate fi uşor identificat deoarece are o faţă mai mare pentagonală, adică are cinci munchii. Mărimea şi claritatea variază deseori, însă forma rămâne aproximativ aceeaşi. Poate fi mai mult sau mai puţin simetric, însă acest lucru nu îi minimizează în niciun fel calităţile.

Unul dintre cele mai intalnite tipuri de cristale de cuart este numit Isis 2

Energiile cuarţului pentagonal provin de la zeiţa Isis

Este numit Cristalul Isis deoarece rezonează cel mai mult cu energiile feminine şi cu polaritatea Yin. Isis era zeiţa egipteană a vieţii şi naşterii, numită în multe texte sacre Regina Cerului. Foarte multe culturi antice aveau o reprezentare a Marii Zeiţe, sau chiar mai multe astfel de zeiţe care manifestau anumite aspecte ale Marii Mame. Odată cu răspândirea creştinismului, locul lui Isis, al Herei sau al Freyei a fost luat de către o nouă figură maternă asociată noului cult, şi anume Fecioara Maria. În creştinism, Fecioara Maria este cea care întrupează principiul feminin, în special cel al Reginei Cerului şi Maicii Divine, pe aceleaşi tradiţii ca şi întrupările Zeiţei din cultele mai vechi.

Reprezentările zeiţei Isis şi modul în care putem lucra cu acest cristal

Unul dintre cele mai intalnite tipuri de cristale de cuart este numit Isis 3Cele mai vechi reprezentări ale Zeiţei Mame provin din perioada neolitică, în care arta sacră a înflorit extraordinar. Chiar pe teritoriul României au fost descoperite statuete ale Zeiţei mult mai vechi decât orice edificiu antic, din perioada în care pe teritoriul nostru cultul Mamei era foarte răspândit, acum mai bine de 6000 de ani. Nu contează că ne raportăm la numele Isis sau la Fecioara Maria sau la Mama Divină când lucrăm cu acest cristal, este libera noastră alegere felul în care decidem să îl denumim, important este principiul pe care îl întruchipează. Faptul că este un cristal Yin sau unul care canalizează energiile feminine nu înseamnă neapărat că trebuie folosit exclusiv de către femei. Bineînţeles, femeilor şi fetelor le va fi mult mai uşor să lucreze cu el şi să îi poată accesa energiile, însă nici bărbaţii nu se vor lăsa mai prejos. În primul rând, acest cristal lucrează cu jumătatea feminină a oricărei fiinţe, cu polul Yin din orice creatură, indiferent de genul în care se manifestă predominant. Femeile manifestă această parte cel mai mult, însă şi bărbaţii au o contraparte psihică extrem de importantă care este de natură feminină. Acea „femeie interioară” nu se referă neapărat la aspecte legate de sexualitate (de aici provenind o sumă întreagă de neînţelegeri), ci mai degrabă la manifestarea energiilor materne şi feminine.

Dualitatea spiritului uman

Unul dintre cele mai intalnite tipuri de cristale de cuart este numit Isis 4Spiritul uman este asexuat, androgin, conţinând în sine ambele aspecte. Un suflet, în periplul său prin multiple întrupări, alege să trăiască atât în corp de bărbat, cât şi de femeie. În momentul în care ne vedem fie bărbat, fie femeie, ne vine cu greu să credem că am fi putut avea, la un moment dat în existenţa noastră, un alt sex decât cel de acum, însă este pe cât se poate de adevărat şi logic. Dacă am trăi numai în trupuri feminine, nu am cunoaşte cum se poate manifesta aspectul Tatălui, iar dacă am trăi numai în trupuri masculine, nu am şti cum să manifestăm aspectul Mamei. În fiecare om există aceste două părţi ale Divinului, şi în funcţie de lecţiile şi misiunile sale, poate manifesta predominant una sau ambele părţi, simultan. Partea feminină nu înseamnă neapărat slăbiciune sau trăsături efeminate, ea este iubirea divină care se arată sub aspectele compasiunii, milei, protecţiei, îngrijirii şi păcii. Cristalul Isis ajută pe cel care îl foloseşte să intre în contact mult mai profund cu partea sa feminină şi cu energiile Materne Universale, în vederea redeşteptării calităţilor latente pe care le-a obţinut în alte vieţi. Energiile Mamei sunt pline de vitalitate, de bucurie, de viaţă şi de pace, sunt protectoare şi hrănitoare în acelaşi timp, dau viaţa şi o menţin, ajută acolo unde este nevoie de sprijin şi mai presus de toate, vindecă. Nicio fiinţă nu este mai pricepută în arta vindecării copiilor ei decât însăşi mama, nimeni nu acordă vindecare şi mângâiere oamenilor mai bine decât aspectul lui Dumnezeu numit Maica Divină. Ea nu este numai Fecioara Maria sau Cybele sau Isis, nu are un nume precis, şi totuşi, a purtat de-a lungul secolelor mii de nume. În fiecare lume există milioane de nume ale Mamei Divine, şi totuşi, atunci când dorim să intrăm în contact cu Ea, niciunul dintre aceste nume nu are puterea chemării sincere a fiecăruia. Aşa cum Tatăl Ceresc cunoaşte, vede şi ordonează tot, Mama Divină iartă, oferă, vindecă şi ascultă pe oricine. Nu există separare între Mama şi Tatăl Ceresc, doar cea creată de om pentru a-L înţelege pe Dumnezeu mai bine.

Beneficiile pe care le putem obţine de pe urma cuarţului Isis

Unul dintre cele mai intalnite tipuri de cristale de cuart este numit Isis 5Cristalul Isis ne poate ajuta să accesăm magnificele energii hrănitoare şi dătătoare de viaţă ale Mamei Divine, şi în acelaşi timp, ne poate ajuta să trezim în noi înşine calităţile şi virtuţile acesteia. Bărbaţii pot medita cu acest cristal pentru a intra în contact direct cu partea lor feminină subtilă şi cu calităţile acesteia. Fie că este vorba de capacităţi extrasenzoriale legate de feminin (cum ar fi mediumnitatea, vindecarea, regenerarea, etc) sau de informaţiile legate de existenţele precedente ca femei, cristalul Isis este un releu excelent şi o poartă foarte bună prin care se pot accesa aceste informaţii şi energii. Folosirea din ce în ce mai frecventă are de obicei rezultate benefice dacă este utilizat de o persoană cu calităţi pozitive, amplificând aspectele pozitive feminine. Bărbaţii devin astfel mai receptivi, mai grijulii, mai sensibili la ceea ce simt alţii şi mai calmi. Acolo unde  există blocaje, ele sunt dizolvate, acolo unde există răni, ele sunt vindecate iar acolo unde există calităţi şi virtuţi „în germene”, acestea vor fi hrănite şi dezvoltate. Bărbaţii vor începe să se plaseze în locul femeilor pentru a vedea cum se simt acţiunile lor de cealaltă parte, vor simţi ceea ce simt mamele, soţiile, iubitele, fiicele sau prietenele lor şi vor putea în acest fel să depăşească multe dintre ideile preconcepute sau complexele legate de feminitate. Folosirea unui astfel de cristal de către o persoană care nu este pe deplin echilibrată sau care nu are cele mai bune intenţii poate amplifica aspectele viciate ale naturii feminine, precum posesivitatea, gelozia, tendinţa de a controla şi de a proteja excesiv, şi aşa mai departe, aşa că folosirea lui trebuie atent supravegheată şi monitorizată. Femeile care folosesc cristalele Isis vor percepe mult mai mult esenţa lor feminină şi calităţile specifice, vor putea intra într-un contact mult mai intim cu partea lor Yin şi vor putea accesa mult mai bine energiile vindecării şi dezvoltării. Cristalul Isis este o unealtă extrem de folositoare oricui, cu utilizările sale în cele mai bune scopuri şi cu intenţii cât mai corecte. Lecţia pe care acest cristal ne învaţă este: „Iubeşte-ţi aproapele ca pe copiii tăi, aşa cum tu însuţi eşti iubit ca un copil de către Mama-Tatăl Divin. Iartă celorlalţi greşelile aşa cum şi tu eşti iertat. Fii copil şi mamă în acelaşi timp.”

Mihai Vârtejaru


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *