Ronde.ro

Secretele sacre ale unei civilizații străvechi: Horoscopul egiptenilor

horoscop egiptean
Vineri, 17.nov..2017 18:00 Astrologie, Spiritualitate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Civilizația egipteană constituie una dintre cele mai vechi din lume; aducând mari contribuții în ceea ce privește dezvoltarea cunoștințelor din diferite domenii cum ar fi: matematica, medicina, astrologia ș.a.m.d. În alcătuirea horoscopului egiptean intră aceleași constelații care se găsesc și în zodiacul european, însă interpretarea lor este diferită.

De altfel, horoscopul egiptean a avut un aport semnificativ în ceea ce privește evoluția astrologiei moderne, deoarece egiptenii au realizat că pozițiile astrelor pot influența într-un mod pozitiv sau negativ destinele oamenilor.

Iată cum arată horoscopul egiptean construit pe baza concepțiilor acestei culturi, fiecărui semn zodiacal corespunzându-i un zeu cu caracteristici umane.

Bastet (16 ianuarie – 15 februarie)

Cei născuți sub protecția lui Bastet sunt persoane libere care pun la îndoială autoritatea, sunt empatice, agile, iubesc noutatea și se plictisesc foarte ușor.

În relații pun foarte mult suflet și iubesc foarte profund. Simt o nevoie acută de a fi independenți, iar dacă partenerul de viață nu dorește să schimbe acest lucru, atunci relația are toate șansele să funcționeze.

Seckhmet (16 februarie – 15 martie)

Seckhmet înseamnă „cea puternică” – este o zeiță care reprezintă uniunea conjugală, are atribute vindecătoare, dar este considerată de către egipteni și cel mai de temut vânător.

Nativii acestei zodii au o natură romantică, fiind capabili de sacrificii imense pentru persoanele dragi. De altfel, aceste persoane au nevoie de un partener dinamic și cu inițiativă.

Apep (16 martie-15 aprilie)

Apep reprezintă zeul care întruchipează haosul și constituie opusul celui care reprezintă lumina, dar acest lucru nu înseamnă că persoanele născute sub acest semn zodiacal sunt neapărat malefice, ci sunt doar dezordonate și nedisciplinate.

Cu toate acestea, ele sunt foarte inteligente, cu multă încredere în sine, dar cu energie limitată. De altfel, sunt persoane pasionale și au tendința de a-i sufoca pe cei pe care îi iubesc.

Ptah (16 aprilie-15 mai)

Ptah, Demiurgul din Memphis, este cunoscut drept zeul meșteșugarilor și al arhitecților. Cei născuți sub protecția acestui zeu sunt persoane care iubesc aventurile, persoane independente.

De multe ori, aceste persoane însuflețează petrecerile, fiind capabile să lumineze o cameră întreagă cu energia lor debordantă. Sunt companii plăcute și au abilitatea de a face mai multe lucruri deodată, reușind în tot ceea își propun datorită perseverenței.

În ceea ce privește relațiile, nu le plac situațiile complicate și sunt extrem de geloase și posesive.

Atum (16 mai-15 iunie)

Despre nativii acestui semn zodiacal se poate spune că au o înțelepciune aproape nelimitată și sunt înțelegătoare. Dau dovadă de o curiozitate infinită și spun direct ceea ce gândesc. Din această cauză, pot părea răutăcioase, dar fără a avea intenții rele.

Pe de altă parte, aceste persoane parcă s-au născut pentru a studia și a învăța constant. Sunt predispuse la anxietate și au momentele lor în care preferă solitudinea, fapt care e posibil să le afecteze relația.

Isis (16 iunie-15 iulie)

În mitologia egipteană, Isis este zeița magiei, a fertilității, dar și a naturaleții. Constituie un simbol al armoniei matrimoniale și al loialității față de soț. Această deitate constituie, în multe cazuri, o personificare a tronului faraonului și s-ar putea traduce „Regina tronului”.

Se spune că cei născuți sub protecția acesteia visează să ajungă să lucreze în profesii prin intermediul cărora să-i ajute pe alții (de pildă, medici, preoți sau asistenți sociali).

Au o minte ageră și sunt foarte precoce, iar la maturitate devin perspicace și prevăzători. Sunt, de asemenea, persoane liniștite, calme, care detestă să depindă de alții. De altfel, dispoziția lor se poate schimba brusc, iar acest lucru complică foarte mult relațiile cu ceilalți.

Ra (16 iulie-15 august)

Ra este zeul razelor de soare, simbolizează reînvierea și ciclul morții. Lideri înnăscuți, protejații săi au un sentiment puternic al justiției și sunt foarte organizate.

Extrem de pragmatici, ei se nu se conformează regulilor precum fac ceilalți, ci au un sentiment de rebeliune în ei. Totuși, își doresc să aducă schimbări care să influențeze pozitiv societatea.

În relații le place să ia inițiativa, iar de multe ori au tendința să exagereze.

Horus (16 august-15 septembrie)

Cei născuți sub acest semn zodiacal dispun de un echilibru mental extraordinar, sunt perfecționiști, sinceri, le place să se bucure de viață, sunt umili, naturali și au încredere în oameni.

Acești indivizi sunt naivi și, deseori, se înșală în privința celorlalți. De altfel, consideră că toate persoanele le vor întoarce cândva favorurile făcute.

În iubire simt nevoia de stabilitate, și doresc să dețină controlul. În rândul celor născuți sub acest semn zodiacal mai rar se găsesc trădători sau infideli.

Maat (16 septembrie-15 octombrie)

Acest zeu reprezintă justiția și adevărul, iar indivizii născuți sub acest semn zodiacal sunt persoane persuasive, cooperative și conciliatori. Sunt cerebrali și creativi și adoră schimbările, le place să se reinventeze.

De asemenea, le place să depună eforturi mari, muncind până la epuizare pentru a avea succes.

În iubire le place intimitatea și își doresc pe cineva care să le trezească la viață toate simțurile.

Osiris (16 octombrie-15 noiembrie)

Această deitate simbolizează autoritatea și conducerea, iar nativii acestei zodii sunt energici, au un nivel înalt de toleranță, sunt persoane loiale și sincere, inteligente și carismatice, buni sfătuitori și au mereu o atitudine pozitivă.

În iubire sunt fideli și luptă fără a obosi pentru ceea ce-și doresc.

Hator (16 noiembrie-15 decembrie)

Hator reprezintă protectoarea femeilor și a dragostei. Acești indivizi sunt persoane pline de viață, optimiste și însetate de cunoaștere.

Detestă monotonia și adoră conversațiile inteligente fără sfârșit.

Dau dovadă de spontaneitate și inițiativă, în mod special, în relația cu persoana iubită, dar țin la spațiul lor personal și nu vor să fie sufocate.

Anubis (16 decembrie-15 ianuarie)

Anubis este considerat zeul celor morți și al îmbălsămării și, totodată, reprezintă un simbol al înțelepciunii. Protejații săi dețin cunoștințe din multe domenii și sunt persoane răbdătoare și inteligente.

De altfel, aceștia sunt foarte practici, având tendința de a plănui în detaliu fiecare activitate pe care o întreprind.

Sunt foarte puternici emoțional, dar au nevoie de atenție din partea persoanelor dragi în permanență și vor mereu să se simtă apreciați.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!