azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

ROMÂNIA MEA

Joi, 17.Sep.2015 14:38 Locuri si oameni din Romania Lasă un răspuns 1 vizualizari

Acest articol este dedicat acestei țări în sânul căruia m-am născut. Sunt mândru că sunt român, sper că și voi!

România este un tărâm de basm, asta dacă privești cu alți ochi!

Romania mea 2

Ochii de care vorbesc sunt spirituali. Țara aceasta atât de surghiunită, necăjită, călcată în picioare de cine a vrut sau a putut, se va ridica din cenușa-i milenară și va renaște. Strămoșii noștrii ne veghează și acum din ceruri și așteaptă de la noi să ne trezim, să ne luăm puterea ce am lăsat-o pe mâna conducătorilor noștri. Zestrea genetică și spirituală a acestei țări și popor este imensă, neexplorată, ba chiar ignorată de noi cei ce trăim în aste spații mioritice. Un grătar cu mici și bere nu înseamnă România, cerșetorii de pe stradă și aurolacii nu înseamnă România, ci doar nepăsarea unora (mulți dintre noi) care pur și simplu trec mai departe nepăsători, de parcă ceea ce văd sau se întâmplă nu îi privesc sau se întâmplă într-o altă țară! România nu și-a spus ultimul cuvânt, abia de se aude un sunet slab ca al unui muribund, strigătul românului atunci când se va trezi (garantez!) multă lume îl va auzi! În loc să fim mândri de strămoșii noștrii, ne rușinăm și adoptăm imediat zeii altora. Ne închinăm zeilor din basme și povești, mai puțin celor care ne-au păstrat această bucățică de rai care se numește România. De ce oare tindem să dăm crezare unor străini, unor venetici, mai puțin strămoșilor noștri care au luptat pentru neatârnarea acestui neam, a acestor pământuri???

Nu cunoaștem adevărul istoric al acestui popor și plângem la porțile altora, vărsăm lacrimi prin ” țara sfântă” mai puțin pentru bătrânii noștrii pe care i-am uitat și cărora nu le dăm nicio atenție! Asta a ajuns România de azi. Însă nu aceasta este adevărata Românie!

România este o țară minunată cu oameni pașnici, primitori, iubitori de dreptate și frică de Dumnezeu

 Mă bucur să constat că au mai rămas oaze de bună-cuviință, blândețe, înțelepciune, o stare frumoasă de a trăi din partea unor oameni extrem de simpli – țăranii noștri de la munte! Ardealul, Bucovina și Maramureșul încă mai păstrează vatra gândurilor lor curată. În sufletele lor bate o inimă mare de român. Haideți să revenim la noi, la moșii și strămoșii noștri getodaci, la Zamolxe, Burebista, Decebal, Deceneu, la neamul sfânt al ramanilor, al ancestralilor.

Avem cu ce ne mândri, nu suntem cerșetori, suntem stăpâni ai acestei țări minunate care se numește România

Romania mea 3Degeaba se străduiesc mai marii vremii să ne îndoaie, să ne subjuge, asta a ținut o vreme, vine o vreme când toate astea nu vor mai fi. Demnitatea noastră a românilor trebuie să existe, suntem stăpânii de drept ai acestor meleaguri, doar că nu ne manifestăm ca atare. Dacă vom aștepta ca străinii și conducătorii noștri să facă ceva pentru noi, o să tot așteptăm mult și bine… este timpul să ne exercităm dreptul de-a fi români. Român înseamnă iubire, responsabilitate și curaj. Să ne dorim cu toții să trăim într-o lume mai bună unde cu toții suntem frați și surori. Frați și surori în numele Celui Prea Înalt – Tatăl Nostru Creator. Și nu uitați! România este una din puținele țări care are înglobat în denumirea sa cuvântul OM!

Virgil Marcu


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *