azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Proprietăţile pietrelor semi-preţioase asupra energiilor noastre – turcoazu...

Luni, 02.Noi.2015 16:14 Pietre si cristale Lasă un răspuns 1 vizualizari

Proprietăţile turcoazului

Foarte eficace, acest cristal oferă confort spiritului şi bună dispoziţie corpului. Fiind o piatră protectoare, a fost utilizată pentru amulete din cele mai vechi timpuri. Este cunoscută pentru faptul că-şi schimbă culoarea în caz de infidelitate din partea altora şi atunci când ceva rău se apropie. Favorizează armonia spirituală şi creează posibilitatea comunicării cu lumea fizică şi lumile spirituale. Plasată pe al treilea ochi, măreşte intuiţia şi face meditaţia mai profundă.

Proprietatile pietrelor semi-pretioase asupra organismului nostru - turcoazul si ametistul 2

Cum acţionează turcoazul asupra chakrelor?

Pe chakra gâtului, înlătură vechile angajamente şi inhibiţiile şi permite sufletului să se exprime mai mult. Ajută la explorarea vieţilor anterioare, arătând permanenţa croirii „destinului” şi a faptului că acesta depinde de ceea ce facem în fiecare moment. Turcoazul este o piatră de purificare, care înlătură energia negativă şi elimină ceaţa electromagnetică ce poate persista în nivelele mentalului, oferind protecţie împotriva poluanţilor din mediul înconjurător. Echilibrează şi aliniază toate chakrele cu corpurile subtile, pune în acord planul fizic cu cel spiritual. În gândirea esoterică tradiţională, turcoazul uneşte pământul şi cerul, reunind energiile masculine şi feminine. Este o piatră cu energiile echilibrate ce favorizează dezvoltarea spirituală personală, ajută în reglarea problemelor în manieră creativă şi atenuează nervozitatea atunci când vorbim în public. Este favorabilă tuturor proceselor de evoluţie spirituală. 

Proprietăţile ametistului

Ametistul este una din varietăţile de cuarţ, este o piatră foarte frumoasă, culoarea ei poate fi violet deschis până la violet închis sau purpură. Numele ei vine din grecescul “amethystos” care are la bază cuvântul „methy” ce înseamnă vin, împotriva beţiei. Potrivit credinţelor de-a lungul timpului, cei care consumau băuturi din vasele de ametist, nu se îmbătau. Este numită şi „piatra înţelepciunii” sau „piatra episcopală”, stimulează încrederea, stăpânirea de sine, dezvoltă capacităţile extrasenzoriale, clarviziunea, înlătură teama de evenimente nefaste şi de atacuri, dezvoltă puterea de a lua decizii.

Cum acţionează ametistul asupra energiilor noastre?

Purtată pe corp sau ţinută în apropierea corpului, amplifică potenţialul intelectual şi spiritual, reduce stresul,Proprietatile pietrelor semi-pretioase asupra organismului nostru - turcoazul si ametistul 3 stimulează curajul şi intuiţia, diminuează insomniile, decepţiile. Ametistul ajută la eliminarea din propria viaţă a unor vicii şi dependenţe de substanţe toxice, înlătură migrenele, afecţiunile sistemului nervos central, ale sistemelor endocrin şi digestiv, stabilizează glicemia. Această piatră are proprietatea de a transforma energiile malefice în energii benefice, generând armonie, linişte şi pace. Poate fi folosit în componenţa unor bijuterii ( mărgele, cercei, broşe medalion ) iar în casă sub formă de clustere, pomişori, statuete, etc. Se purifică la lumina soarelui, în apă curgătoare, în pământ, în nisip, folosind muzica sacră, folosind arome (beţişoare parfumate, uleiuri volatile), sunete de clopoţei. Este piatra chakrei din creştetul capului – Sahasrara, echilibrează la toate nivelurile, activează toate chakrele şi amplifică biocâmpurile. Este folosit şi ca podoabe pe veşmintele preoţilor, este piatra care amplifică puterea rugăciunii şi a meditaţiei, ajută la o mai mare conectare cu ghizii spirituali, deschide noi căi spre elevare spirituală şi spre iluminare.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *