arleto.ro

Legea Corespondenţei – Precum în Cer, aşa şi pe Pământ

Joi, 02.Iun.2016 18:03 Ezoterism Lasă un răspuns 1 vizualizari

Am văzut că Universul este o Creaţie a Mentalului Divin. Pentru ca această Creaţie să funcţioneze corespunzător în toate aspectele sale, este necesar ca lucrurile existente în Univers să constituie reflectări reciproce ale lor.

Ce este Legea Corespondenţei?

Legea Corespondenţei are următoarea afirmaţie: „Ceea ce este Sus, este ca şi ceea ce este Jos, iar ceea ce este Jos, este ca şi ceea ce este Sus, pentru a împlini miracolele lui Unul”.

Aici vom înţelege prin Unul pe Creator, căruia în Ştiinţa Iniţiatică i se mai spune Principiul Unic. El se află la baza structurii oricărui lucru, fenomen sau stare care există şi se manifestă oriunde în cuprinsul Universului. Miracolele lui Unul se împlinesc doar dacă, aşa cum spune Legea Corespondenţei, ceea ce se află Sus, se află şi Jos. Ce înseamnă Sus şi Jos? Ştiinţa Iniţiatică şi astrofizica spun unul şi acelaşi lucru, şi anume că în cuprinsul vast al Universului, în lipsa unor repere ca pe Pământ, nu există Sus şi nici Jos. Şi atunci despre ce „Sus şi Jos” vorbim? Luând în considerare faptul că această Creaţie a Principiului Unic a structurat mai întâi Universul Spiritual cu lumile sale, ca forme de organizare şi de existenţă, acest Univers fiind considerat ca Sus, atunci reflectarea sa care este Universul Fizic poate fi considerat ca fiind Jos. Aşa cum  sunt lumi în partea spirituală a Universului, la fel există şi în partea sa densă de materie. De altfel, Ştiinţa Iniţiatică explică foarte clar faptul că planetele de materie de tipul Pământului de exemplu, nu există ca model populat de fiinţe doar în Universul tridimensional, ci există şi planete alcătuite din energii mai rafinate în Universul spiritual, populate de fiinţe eterice sau alcătuite din diferite forme de energii. Din acest punct de vedere avem lumi fizice şi lumi spirituale, asemănătoare în modalitatea lor de manifestare. Dar Sus şi Jos nu se opresc aici.

Putem vorbi de extensia enunţului Legii Corespondenţei în următoarea manieră:

„Ceea este înăuntru este ca şi ceea ce este în afară, ceea ce este înainte este ca şi ceea ce este înapoi, ceea ce este în dreapta este ca şi ceea ce este în stânga”

…şi aşa mai departe, perechile antagonice şi complementare le putem asocia în privinţa oricăror aspecte din viaţa noastră. Ca un simplu exemplu, să luăm un fragment din enunţul extins – ceea ce este înainte este ca şi ceea ce este înapoi.

Ce deducem din asta? Avem o imagine ce se referă la viitor şi la trecut, dacă ne raportăm la existenţa noastră pământeană, ca şir de întâmplări trăite zilnic. Aşa cum se afirmă de multe ori că „ceea ce a fost, va mai fi”, desigur cu nuanţele de rigoare puţin schimbate, înţelegem că aşa cum unele evenimente plăcute, dar şi neplăcute, au avut loc în viaţa noastră, la fel ele vor veni din nou în viitor. Desigur că aşa cum unele din ele s-au petrecut într-un an sau în altul, cu specificul respectiv, la fel se vor petrece, însă cu alte conotaţii. Astfel, realizăm că de fapt viaţa noastră a fiecăruia este un şir repetabil ale aceloraşi evenimente, care se succed în alte „haine”, dacă putem spune aşa, şi de multe ori în alte locuri, dar evenimentele în ele însele rămân aceleaşi ca lecţii repetabile. Însă intervine în viaţa fiecăruia dintre noi şi un alt aspect al Legii Corespondenţei…

Ceea ce este înăuntru, este ca şi ceea ce este în afarăLegea Corespondentei - Precum in Cer, asa si pe Pamant 3

Aceasta este o chestiune în care aproape toată lumea se încurcă. De ce? Dacă observăm cum se poartă majoritatea semenilor noştri, ne dăm seama că enunţul de mai înainte funcţionează defectuos la oameni. Şi vom pricepe că enunţul are legătură cu ceea ce Iisus spunea: „…gândul să vă fie totuna cu vorba, iar vorba totuna cu fapta…”, prin asta El le transmisese mult mai simplu Legea Corespondenţei celor din vremea sa. Dar câţi oameni în ziua de azi spun sincer ce gândesc, şi mai ales câţi din ei fac sincer ceea ce spun că fac? Prea puţini, şi atunci ne mai mirăm de ce nu ne merge bine în viaţa de zi cu zi… Această Lege a Corespondenţei trebuie să funcţioneze aşa cum e corect la toate nivelele societăţii umane, şi de abia atunci societatea umană va trăi fericită şi în armonie. Căci astăzi guvernele lumii prin ceea ce spun că fac, şi prin ceea ce (nu) fac, nu se reflectă în categoriile sociale ca efect al guvernării, pentru că ceea ce este „Sus” în guverne nu este ca şi ceea ce este „Jos” în societate. Altfel spus ceea ce chipurile decid guvernele nu se aplică întru totul în societate.

Şi un astfel de rezultat neplăcut, care perturbă buna funcţionare a Legii Corespondenţei, se poate vedea la noi în România. Atât de tulburată este Corespondenţa la noi, încât a dus la actuala stare de degringoladă, din care aparent, nimeni şi nimic nu ne-ar putea scoate. Dar treaba este foarte simplă în rezolvarea ei. Dacă se respectă la modul cel mai simplu enunţul Legii Corespondenţei în societate, atunci lucrurile se pot îndrepta şi tot ceea ce a fost neplăcut va dispare. Aplicaţi Legea Corespondenţei în viaţa voastră, respectaţi-o şi veţi vedea cum multe aspecte se vor îmbunătăţi ca prin minune. De ce? Pentru că în fiecare dintre cele şapte Legi Universale este Creatorul care se manifestă în tot şi toate.

Mahatma


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *