esteto.ro

Interpretarea şi semnificaţiile cărţii de Tarot Marea Preoteasă

Vineri, 11.Sep.2015 14:37 Divinatie, Tarot Lasă un răspuns 1 vizualizari

Cea de-a treia arcană după Nebun în seria Cheilor Majore, însă a doua carte numerotată, este Marea Preoteasă, numită de multe ori și Papesa. Imaginea cărții este cea a unei femei demne, plină de calm și netulburată, așezată pe un tron, între două coloane: una albă, marcată J, în partea dreaptă, și una neagră, marcată B, în partea stângă. Între ele este un văl, de multe ori purtând simbolul rodiei. La picioare are o semilună, iar în mâini o carte sau un sul pe care scrie un fragment de cuvânt: TORA.

Semnificațiile sunt diverse: Luna este întotdeauna simbolul înțelepciunii feminine, Sofia gnosticilor și Shekina kabbaliștilor, cele două coloane sunt Jakin și Boaz, coloanele inițiatice ale templului lui Solomon, atât de des utilizate în inițierea masonică, vălul reprezintă misterul iar rodia feminitatea. Adepții alegoriilor sexuale văd în această carte inițierea în misterele femeii, rodia fiind din antichitate un eufemism pentru organul genitor, în timp ce pânza dintre cele două coloane este asimilată veșmântului intim. Cartea saInterpretarea si semnificatiile cartii de Tarot Marea Preoteasa 2u sulul poate fi Tora sau Tarot, însă este binecunoscută kabbaliștilor alegoria conform căreia Tora Cerească este scrisă cu foc negru pe foc alb, iar câteodată este percepută ca un fel de consoartă a Divinului. Marea Preoteasă semnifică alegerea, înțelepciunea, cântărirea, dar și instinctul și suflul profetic care poate anima alegerea, pe lângă rațiune.

În poziție normală, Marea Preoteasă e o carte ce semnifică sacralitatea și secretul, ceea ce este ascuns și așteaptă să fie revelat, ceea ce este închis și așteaptă să fie descifrat, așa cum mireasa fecioară așteaptă noaptea nunții. Este înțelepciunea, înțelegerea, pătrunderea și gândirea fructuoasă, rațiunea care dă rod, nu contemplația stearpă de dragul filosofiei. Marea Preoteasă este alegerea, cunoașterea care animă această alegere dar mai ales, timpul cu noi înșine, de ascultare, cântărire și judecare dinainte de a lua o decizie.

În poziție inversă, Marea Preoteasă indică lucruri ascunse, superficialitate, lipsa de înțelegere sau alegoriile false, fastul inutil, lipsa profunzimii și ignoranța.

 În domeniul spiritual, această carte reprezintă Inițierea. Spre deosebire de fastul Magicianului, Marea Preoteasă este umilă. Față de poveștile și parabolele atractive și fascinante ale scamatorului, ea este tăcută. Marea Preoteasă este Înțelepciunea, bazinul ascuns de cunoaștere secretă din care nu pot sorbi cei mulți pentru a se îmbăta, ci din care se adapă cei puțini pentru a-și potoli setea de cunoaștere. Arată intrarea în rândul celor merituoși să vadă Vălul Altarului, însă nicidecum nu suntem pe același plan cu marii inițiați. Avem ocazia de a alege ceva autentic, și nu ceva spectaculos, și trebuie să decidem bine. În poziție inversă, această carte arată prefăcătoria oamenilor implicați în viața spirituală, orgoliul spiritual, reclama ostentativă a cunoașterii sau puterilor și îngâmfarea. Sunt multe lucruri ascunse la mijloc, dar deloc plăcute, multe secrete, dar niciunul inițiatic.

În domeniul social indică posibilitatea aflării unor secrete sau informații de natură delicată, punându-ne în situația de a face alegerea corectă, de a spune mai departe sau de a păstra tăcerea. Este testată fidelitatea noastră față de persoanele care o merită, bunul simț, dar mai ales capacitatea de a face o alegere. Până și despre adversari pot fi aceste informații și trebuie să  decidem dacă vom juca cinstit, dar neprofitabil sau profitabil și murdar. De asemenea, indică ajutorul cuiva, în special al unei femei aflate într-o poziție cheie. În poziție inversată arată fățărnicia cuiva despre care punem întrebarea. Indică secrete neplăcute, reproșuri latente, injurii încă neformulate și învinuiri sau bârfe.

În domeniul financiar anunță oportunitatea. Ni se relevă o sursă de venit sau o afacere care ar putea să prospere dacă suntem destul de înțelepți să investim în ea. Este o posibilitate de câștig cinstit și deși nu va da randament imediat sau nu va returna investiția rapid, va fi o sursă sigură de câștig de-a lungul timpului și o investiție de termen lung excelentă. Deasemenea, arată o femeie pricepută în treburi economice, în domeniul bancar sau contabil, dispusă să ajute. În poziție inversă avem de-a face cu falsitate și prefăcătorie pentru a obține venituri necinstite. O persoană ne poate ascunde detalii legate de bani, poate fura încet dar sigur, puțin și consecvent, ruinând în timp beneficiarul. Este semnul lucrului făcut pe sub mână, adevărurilor spuse pe jumătate și mușamalizării.

În domeniul erotic și emoțional, Marea Preoteasă reprezintă înțelegerea în cuplu și completarea reciprocă. Denotă relația matură din punct de vedere emoțional, împlinirea sufletească și regăsirea unui partener în celălalt. Poate însemna de asemenea găsirea unui nou partener, care să ne completeze într-un mod complet nou pentru noi. În poziție inversă indică lucruri ascunse în relație, însă nu neapărat adulter sau infidelitate. Mai degrabă sunt acele lucruri deranjante pe care unul nu i le poate împărtăși celuilalt de teama de a nu răni sau lucruri care pot termina o relație menținută bine din comoditate sau altruism, precum nefericirea ascunsă și împlinirea disimulată.

În domeniul sănătății, Marea Preoteasă anunță stabilitate și lucruri bune, vindecare în caz de boală și sănătate menținută printr-un regim de viață optim și ponderat. În poziție inversă anunță boli ascunse, diagnostice greșite și chiar afecțiuni cronice încă nedepistate. Cele mai vulnerabile sunt femeile, iar zonele cele mai expuse din acest punct de vedere sunt cea genitală și sistemul nervos.

Asterion


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *