Ronde.ro

Interpretarea şi semnificaţia cărţii de Tarot Împărăteasa

Vineri, 05.iun..2015 10:46 Divinatie, Tarot Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ce înseamnă cartea de tarot Împărăteasa?

Cea de-a patra arcană de la începutul cărților, însă a treia carte numerotată, este Împărăteasa.

În poziție normală, această carte semnifică progresul, creșterea, bucuria, fericirea, împlinirea și fecunditatea. Eforturile sunt răsplătite iar munca dă roade bune. Semnifică toate proiectele duse la bun sfârșit și toate demersurile împlinite. Este o carte deosebit de favorabilă în orice etalare și poate potența cărțile lângă care stă într-un mod cât se poate de fericit.

În poziție inversă, acesta semnifică o dezvoltare nenaturală, un progres artificial sau o creștere aparentă. Este bucuria iluzorie, care poate duce la depresie sau supărare, sau ceva care pare bun, dar în esență nu face nici cât un sfert. Un bun exemplu este femeia tânără și frumoasă pe dinafară, dar lipsită de bunătate, sinceritate și inteligență. Sau fructul obținut pe cale artificială: mare și frumos colorat pe dinafară, dar lipsit de parfum, de gust și mai ales, de nutrienți. Orice lucru care pare bun pe dinafară și este în esență stricat, putred sau decadent.

Ce semnifică din punct de vedere spiritual această carte de tarot?

În domeniul spiritual, această carte reprezintă misterele feminine și partea creativă. Împărăteasa ne duce cu gândul la matriarhat, o perioadă în care nu numai că femeile conduceau, dar și religiile și cultele cele mai importante erau dedicate unor zeități feminine. Reprezintă Marea Mamă a tuturor religiilor, fie ea Rheea, Ceres, Isis, Ishtar, Sophia, Shekina sau Fecioara Maria. Din punct de vedere spiritual, Împărăteasa ne trimite la disciplinele iubirii sacre, la extazul iubirii și devoțiunii și la partea feminină sau cel puțin, pasivă și plină de compasiune a lui Dumnezeu. În poziție inversată,  denotă iubire egoistă și o slabă înțelegere a conceptului de iubire. Poate duce la desfrâu de dragul plăcerii proprii, sub diverse măști de natură spirituală, precum orgiile gnostice, practicile tantrice deviate sau prost înțelese, magia sexuală prost folosită sau folosirea charismei religioase în aria sexuală, precum Rasputin. De asemenea, semnifică teorii și tradiții spirituale sau religioase foarte bombastice, încărcate și pretențioase, care nu ascund nimic de valoare din acest punct de vedere.

Ce reprezintă cartea de tarot Împărăteasa din perspectivă socială?

În domeniul social este o carte cum nu se poate mai benefică. Împărăteasa indică avansări în societate, prosperitate și drumuri largi deschise, relații noi în posturi cheie și prietenii favorabile. Popularitatea noastră poate fi în special datorită femeilor sau farmecelor sexului frumos, însă foarte posibil să fim patronați de o figură feminină puternică și binevoitoare. În poziție inversată, aceasta anunță prietenii fățarnice și fără substanță, bârfe și exagerări pe seama noastră, încredere trădată și scandaluri. Pericol din partea femeilor sau din pricina relațiilor cu femeile, care se dovedesc a fi fie înșelătoare, fie indiscrete.

Care este legătura dintre cartea de Tarot Împărăteasa şi bani?

În domeniul financiar Împărăteasa anunță creștere și belșug. Munca dă roade, afacerile fac profit, totul crește și se dezvoltă într-un ritm natural, dar bun. Progresul ne bate la ușă și ne intră în casă și în viața profesională. În poziție inversă avem de-a face cu creșteri nenaturale și posibile fraude, câștiguri nemeritate, prime frauduloase și multă corupție. Tot ce este profit necinstit și făcut pe seama altora, prin furt sau exploatare, îl vom plăti mai târziu însă, cu vârf și îndesat, fie prin suferințe de ordin financiar, fie prin boli sau suferințe în zona pieptului și în cea genitală.

Care sunt influenţele acestei cărţi de Tarot din punct de vedere emoţional şi sexual?

În domeniul erotic și emoțional, Împărăteasa este pe propriul ei teren. Domeniul ei este iubirea cu toate fațetele ei, însă în special dragostea și romantismul. Este o carte cum nu se poate mai potrivită aici, însemnând înțelegerea, echitatea și echilibrul oricărui cuplu. Pentru cei aflați deja împreună anunță trăinicie, înțelegere, potrivire și afecțiune împărtășite reciproc și poate chiar întemeierea unei familii. Fiind o carte a fecundității, Împărăteasa semnifică și femeia cu copil, deci mari șanse pentru o sarcină. În poziție inversă anunță neînțelegeri, falsitate, prosperitate materială care devine mărul discordiei, neînțelegeri și certuri cauzate de femei și dezvoltare anormală și perversă a relației sexuale. Poate semnifica și aici sarcina, însă cea nedorită, neplanificată și de cele mai multe ori, sursa avortului.

Ce semnificaţie are cartea de Tarot Împărăteasa pe aspectul sănătăţii?

Interpretarea si semnificatia cartii de tarot Imparateasa 2

În domeniul sănătății, această carte este întruparea ideală a bunăstării. Suntem sănătoși din toate punctele de vedere, plini de vitalitate și poftă de viață, iar în cazul planificării familiale, indică fertilitatea celor doi. În poziție inversă anunță boli sau creșteri anormale, în special malformații. Putem suferi de afecțiuni ale sistemului endocrin sau boli cauzate de dezechilibre hormonale. Cele mai afectate zone sunt pieptul (sânii) și aparatul reproductiv. Din  nou, poate prevesti posibilitatea unor complicații pentru femeile însărcinate și în general o alertă pentru bolile cu transmitere sexuală.

 

 

 

Asterion


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!