esteto.ro

Etalarea cărţilor de tarot – crucea celtică şi etalarea astrologică

Miercuri, 16.Dec.2015 12:35 Tarot Lasă un răspuns 1 vizualizari

Aşa cum am promis din numărul anterior al revistei, azi vom aborda două dintre etalările importante ale jocului de tarot.

Etalarea cartilor de tarot - crucea celtica si etalarea astrologica 2

Etalarea Crucea celtică

Prima dintre etalări se numeşte etalarea cu 10 arcane, ea este cunoscută sub denumirea de crucea celtică şi reprezintă poate cea mai cunoscută şi veche metodă de a da în cărţi. Sistemul acesta de etalare este bun şi poate răspunde oricărei formulări a întrebării puse de consultant. De asemenea ne poate oferi informaţii despre evoluţia şi dezvoltarea consultantului în planul materiei şi permite clarificarea unor substraturi referitor la problemele cu care acest om se confruntă. Se poate previziona şi se pot analiza cauzele problemelor consultantului găsind astfel o modalitate de rezolvare constructivă şi benefică pentru acesta. Atunci când nu suntem siguri de modul de etalare şi care este cel mai eficient, în funcţie de modul cum se formulează întrebările, se alege acest sistem numit crucea celtică.

În general după ce s-a formulat o întrebare, se aleg din carţile răsfirate cu faţa în jos 10 cărţi. Semnificaţia cărţilor în ordinea etalării este următoarea: prima carte spune în general despre ce este vorba, a doua carte despre ce se mai poate adăuga, a treia carte ne spune ceea ce noi cunoaştem, a patra carte ne vorbeşte despre ceea ce noi simţim, cartea a şasea ne spune despre cum vor continua lucrurile. La cartea numărul şapte observăm cum vede consultantul problemele cu care se confruntă, la cartea numărul opt se poate observa cum văd ceilalţi lucrurile, cartea numărul nouă se referă la temerile şi speranţele celui ce a formulat întrebarea, iar ultima carte vorbeşte despre încotro se vor îndrepta lucrurile şi unde îl vor duce pe consultant referitor la viitor şi indică evoluţia ulterioară a acestuia pe termen lung. Modul acesta de etalare foloseşte toate arcanele majore şi minore sau doar pe cele majore.

Etalarea astrologică

El reprezintă un mod mai profund şi mai subtil de interpretare şEtalarea cartilor de tarot - crucea celtica si etalarea astrologica 3i se iau în calcul planetele, casele zodiacale şi zodia în sine a consultantului. Acest sistem de operare se face cu 12 cărţi şi indică toţi parametrii care aduc transformări la nivelul fiinţei umane. Pentru a fi etalate, roata zodiacală este spartă, iar cărţile sunt aşezate de la stânga la dreapta pe două rânduri a câte şase cărţi. Referitor la cercul zodiacal, se poate spune că sensul de rotaţie este invers acelor de ceasornic, în timp ce etalarea tarotului se face în sensul acelor de ceasornic pentru că face referire la sensul evolutiv. Citirea corectă a cărţilor depinde de experienţa profesională şi atitudinea interioară a prezicătorului, de modul în care se află în contact cu sinele său şi modul de operare intuitiv al acestuia.

Ce reprezintă fiecare casă a  zodiacului?

 • Casa 1 reprezintă personalitatea consultantului şi dă informaţii referitoare  la caracter, ereditate, constituţia fizică, lungimea vieţii.
 • Casa 2 reprezintă casa bunurilor şi se referă la proprietăţi şi comportamentul consultantului referitor la acestea, bani, bănci, tranzacţii, profituri, credite.
 • Casa 3 este casa anturajului, face referire la fraţi, surori, veri, vecini, micile călătorii, comunicare, studii, inteligenţă.
 • Casa 4 este casa familiei, aici intră părinţii, căminul, bunurile imobiliare, viaţa conjugală, proprietăţi moştenite.
 • Casa 5 este casa afectivităţii şi ne arată creaţiile consultantului pe plan afectiv sau artistic, sentimente, copii, sexul copilului, concediile, hobby-urile, activităţile culturale.
 • Casa 6 este o casă a micilor constrângeri şi se referă tocmai la acest aspect constrângerile, obligaţiile, datoriile, serviciul, micile probleme de sănătate, igienă, alimentaţie, şomajul, examenele, medicina generală.
 • Casa 7 este casa căsătoriei şi reprezintă partenerul conjugal, raporturile de cuplu, fidelitatea, divorţul, alianţele, politica, duşmanii declaraţi. Casa 8 este casa morţii şi reprezintă bolile grave şi moartea, vindecarea, sexualitatea, erotismul, magia, vrăjitoria, transformarea.
 • Casa 9 este casa spiritualităţii şi reprezintă filozofia, idealul, conştiinţa, morala, religia, călătoriile mari, străinătatea, facultăţile psihice, ştiinţele oculte.
 • Casa 10 este casa onorurilor şi ea reprezintă profesia, ambiţia consultantului, maturitatea, situaţia socială, puterea, reuşita şi succesul, destinul, elevarea sau căderea.
 • Casa 11 este casa prietenilor şi reprezintă prieteniile, relaţiile, protectorii, publicitatea, dorinţele, norocul care va veni, viaţa partidelor politice.
 • Casa 12 este casa suferinţelor şi ea reprezintă somnul, inconştientul, spionajul, trădarea, iubirile secrete, un accident, o intervenţie chirurgicală, crima, furtul, închisoarea, drogul, mizeria, exilul.

Virgil Marcu


Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *