Ronde.ro

Misterul din spatele Tarotului Zen al lui Osho

Miercuri, 08.feb..2017 12:22 Spiritualitate, Tarot Lasă un răspuns 1 vizualizari

Tarotul Zen al lui Osho este un pachet non-tradițional de cărți, care urmărește jocul transcendental al existenței. Povestea Tarotului Zen vorbește despre toate dimensiunile ființei, relevând ceea ce se întâmplă la nivel:

  • Mental
  • Emoțional
  • Fizic
  • Energetic

Tarotul Zen este un instrument de vindecare care te conectează cu cele mai intime spații din tine.

„Zenul nu cunoaște decât viața fără limite, care conține în sine toate contradicțiile, într-o armonie perfectă.”

Osho, Manifestul Zenului

 Ce face ca Tarotul Zen al lui Osho să fie unic?

  • În Arcana Majoră există o carte în plus, cartea Maestrului, care ne arată că putem ieși în afara timpului și a iluziei și putem avea acces la esență. Maestrul se află în afara reîncarnărilor succesive și simbolizează transcendența supremă.
  • Dacă rezultatul e important în călătoriile inițiatice din celelalte pachete de Tarot, Tarotul Zen pune accent pe fiecare moment prin care treci pe calea ta. Nu contează unde ajungi, ci cum ești aici și acum.

Istoria Tarotului

Tarotul este un set de 78 de cărți de joc, folosite începând cu secolul al XV-lea în diferite părți ale Europei. Din secolul al XVIII-lea, cărțile de Tarot au fost folosite în divinație, ocultism, și ca îndrumător spiritual.

Tarotul e un instrument de auto-cunoaștere și prevenție.

Cine a fost Osho?

Shree Rajneesh (1931 – 1990) cunoscut sub numele de Osho, a fost un mistic și învățat indian, ale cărui conferințe și programe au creat controverse în toată lumea. Osho a criticat socialismul și dogma religioasă. A inspirat la libertate personală, a avut o atitudine deschisă față de sexualitate, a fondat centre culturale care au oferit discipolilor săi un spațiu sigur de explorare personală și comuniune.

Tarotul Zen al lui Osho conține o energie aparte. El nu e interesat de predicții, ci de ce se petrece la momentul actual. Tarotul Zen te ajută să privești în tine, să vezi mecanismul din spatele obiceiului. Cărțile lui Osho fac apel la trezirea interioară.

Arcana Majoră cuprinde 23 de cărți, dintre care doar 22 sunt numerotate. Cartea Mestrul simbolizează ieșirea din tiparele vieții și nu are număr. Arcanele Minore reprezintă cele 4 elemente care corespund unor părți din tine.

Suita cărților de Apă îți arată starea te emoțională. Cărțile de Apă te ajută să înțelegi prin ce treci din punct de vedere sentimental.

Suita cărților de Foc îți vorbește despre călătoria ta în plan fizic. Aici vezi cum te afectează stresul de zi cu zi, în ce mod poți ajunge la rezervele interioare de energie și cum poți crea la exterior ceea ce vezi înăuntrul tău.

Suita Curcubeului reprezintă elementul Pământ. Cărțile de Pământ îți descriu aspectele materiale și pragmatice ale vieții. Cu toate acestea, ceea ce se petrece la nivel fizic nu este lipsit de sacralitate, și aceste cărți sunt aici ca să ne reamintească acest lucru.

Suita Cărților de Nori simbolizează mintea rațională, neiluminată, care, asemenea norilor, nu lasă soarele să ajungă la tine. Această arcană ne arată în ce mod mintea ne ține departe de noi înșine și la ce conduc ideile pe care le hrănim acum.

Tarotul lui Osho este astfel constituit încât aduce claritate și înțelegere în prezentul continuu. El nu face referire la alte persoane sau circumstanțe din viața ta, ci îți indică  spațiul la care tu ai mereu acces – spațiul tău interior. Mesajele Tarotului Zen sunt atât de simple și de limpezi, încât mintea are dificultăți în a le procesa.

Tarotul Zen al lui Osho se adresează sufletului, momentului prezent și amplifică conexiunea cu sinele tău superior.

Manuela Dumitrașcu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!