Cum se calculează Ascendentul în harta natală și ce influență are asupra ...

Joi, 06.Iul.2017 00:00 Astrologie, Spiritualitate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Care este Ascendentul tău?

Semnul care se afla la răsărit pe harta ta natală, denumit și Ascendent, este zodia care  a “răsărit” la orizontul estic atunci când te-ai născut. Îți poate influența apariția, atitudinea și modul în care relaționezi cu ceilalți. De exemplu un Capricorn conservativ cu un Ascendent în Leu poate prezenta niște trăsături definitorii ale zodiei din urmă – un păr bogat și răvășit, o personalitate deschisă, și un stil ceva mai expresiv din punct de vedere vestimentar decât un Capricorn care nu iese din tipare. Dacă oamenii îți spun că nu aduci a Taur, Leu sau Gemeni, respectiv zodia ta solară, să nu te uimească dacă vei descoperi că te identifici mai degrabă cu Ascendentul!

Cum se calculează Ascendentul?

Semnul de la răsărit își  schimbă zodia o dată la două ore așa că ai nevoie să știi ora nașterii pentru a obține un răspuns valabil. Dacă nu cunoști ora la care te-ai născut  și dacă nimeni din familie nu-și amintește acest detaliu va trebui să te bazezi pe un astrolog profesionist care-ți va reconstrui harta de la 0, în funcție de alte elemente și prin intermediul lor să ajungă la un Ascendent care să se integreze în contextul hărții tale. Dar cel mai sigur este să știi ora.

Cum găsești Ascendentul pe hartă?

Ascendentul se află în prima casă a hărții natale și este marcat de brațul estic al crucii care împarte zodiacul în 4. Este întotdeauna plasat la ora 9:00 a ceasului. Din cuspida primei casei, călătorim apoi de-a lungul  zodiacului în sensul invers al acelor de ceasornic. (foto jos)

 Cum se calculează Ascendentul  în harta natală și ce influență are asupra ta?

Imaginează-ți că stai chiar în centrul roții zodiacale. Ascendentul indică orizontul estic și ne arată Soarele care răsare întocmai în acel moment. Ascendentul este de asemenea punctul de start al celor 12 case, el aflându-se în prima casă și apoi toate celelalte îl urmează așa cum ziceam în sensul invers al acelor de ceasornic. Ultima casă, casa 12 se află fix lângă casa 1, a Ascendentului.

Cât de des se schimbă Ascendentul?

Ascendentul schimbă zodia o dată la două ore. Din moment de Soarele răsare și apune la ore diferite în funcție de  anotimp, o persoană născută la 10:00 în aprilie nu va avea același Ascendent cu cineva născut la aceeași oră în noiembrie.

Un fapt interesant este că dacă ești născut la răsăritul Soarelui (sau la un interval de două ore față de acesta) Ascendentul tău va fi în același semn ca și zodia solară; precum Taur cu Ascendent în Taur. Mai departe cineva născut la aceeași oră ca și tine, dar pe alt fus orar, va avea o hartă cu totul diferită deoarece planetele vor fi în case diferite.

Ceea ce trebuie să reținem este că Ascendentul este un punct foarte important în harta natală, al doilea cel mai important după zodia solară. De el depind foarte multe aspecte precum: caracteristicile fizice cât și sănătatea organismului, comportamentul în societate, modul în care ne percep ceilalți, viziunea noastră despre lume și nu în ultimul rând fața pe care o arătăm noi lumii. Este esențial așadar în viața fiecăruia să încerce să afle prin orice mijloace să-și afle ora de naștere pentru a nu fi indus în eroare cu un Ascendent greșit. El ne oferă scopul secundar pe care noi am venit să-l împlinim pe această lume.

Cineva născut în zodia Leu și cu Ascendentul în Săgetător va avea de exemplu ca scop principal găsirea partenerului ideal de viață și afirmarea de sine (Leul) dar și acumularea de cunoștințe și explorarea lumii în toată vastitatea ei (Săgetătorul). Așadar, este o persoană care se va dezvolta prin intermediul relațiilor amoroase și care poate avea multe de învățat din experiențele cu parteneri la distanță.

Pentru a-ți calcula Ascendentul poți apela la un program gratuit pe internet, însă pentru o interpretare completă și corectă a hărții natale, indicat este să apelezi la un serviciu personalizat de astrologie. Cu ajutorul hărții natale poți afla multe lucruri despre tine, despre evenimentele importante din viața ta și destinul pe care ai venit să-l împlinești. Solicitările pentru harta natala le primim aici:>>>https://www.zenivers.ro/astrograme-zen/

Astrolog, Nicoleta Diaconeasa


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *