arleto.ro

Cum ne putem vindeca prin intermediul naturii

Miercuri, 08.Iul.2015 15:37 Terapii complementare si Alternative Lasă un răspuns 1 vizualizari

Trăim pe o planetă minunată care ne oferă o nesfârşită faună şi floră. Ştiinţa modernă a descoperit că de la un secol la altul, în ultimii o mie de ani, flora terestră a cunoscut o dezvoltare a subspeciilor din zone întinse de pe glob. Astfel, varietatea plantelor şi florilor poate fi considerată nelimitată, pentru că ele se adaptează şi evoluează ca şi oamenii.

Terapiile complementare susţin în ultimii ani că plimbarea în mijlocul naturii reprezintă o modalitate excelentă de revigorare, atât pentru corpul fizic, cât şi pentru corpurile subtile ce alcătuiesc aura noastră. Desigur există mai multe tehnici prin care ne putem recăpăta tonusul şi sănătatea. Să vedem cum putem comunica şi contacta plantele, florile şi copacii pe care Dumnezeu ni le-a dăruit.

Ce reprezintă culorea verde a naturii?

V-aţi întrebat vreodată de ce vegetaţia este verde şi nu de altă culoare, pe planeta noastră? V-aţi întrebat de ce apa este incoloră, deşi în cantitate mare ea devine albastră închis ori verzuie şi limpede – aşa cum e pe la Tropice şi Ecuator? De ce trebuie să fie aşa? Toate plantele, de la cea mai firavă floare până la arborii sequioa prezintă culoarea verde în componenţa lor. Dincolo de clorofila existentă în frunzele oricărei plante se află un secret magnific pe care Dumnezeu l-a pus la dispoziţia omului.

Ştiinţa a demonstrat că gama culorilor are 7 trepte de frecvenţă, la mijloc fiind verdele. Această culoare putem spune că este sinteza celor două părţi, pe de o parte roşul cu galbenul şi cu portocaliul, amestecate cu albastrul, indigoul şi violetul. Contopirea celor două categorii de culori, calde şi reci, determină manifestarea verdelui, deci se poate vorbi de echilibru. Medicina modernă a demonstrat şi ea că oricărui om îi place cel mai mult verdele. Primăvara când natura se retrezeşte la viaţă este o încântare pentru toţi oamenii să vadă pomii înverziţi. Sufletul şi mintea trec prin schimbări majore în fiecare primăvară.

Cum comunicăm cu natura?

Prea prinşi în treburile vieţii noastre cotidiene, adesea uităm să ieşim în parc sau pe aleile bulevardelor unde sunt plantaţi pomi. Cu toateCum ne putem vindeca prin intermediul naturii 3 astea să ne facem timp după amiaza la sfârşit de săptămână, să ne plimbăm în natură. Pe lângă faptul că verdele vegetaţiei curăţă fără să vă daţi seama sistemul nervos şi mintea, puteţi să comunicaţi cu florile şi copacii.

Cum? Iată ce aveţi de făcut. Opriţi-vă la un copac sănătos, acum în perioada aceasta. Priviţi-i frunzele şi florile (în cazul celor care înfloresc în această perioadă). Ochiul trage energie din culoarea frunzelor şi a florilor şi o trasnmite direct sufletului. Staţi puţin şi simţiţi acest fenomen care se petrece în voi. Absorbiţi energia în timp ce admiraţi frumuseţea florilor, verdele frunzelor, fiţi atenţi la ce simte sufletul vostru când priviţi copacul respectiv. Ori dacă vă aflaţi într-un parc amenajat cu ronduri de flori multicolore, admiraţi culorile lor, în timp ce ochiul transportă energia lor către suflet. Doar fiţi un pic mai mult atenţi la acest fel de transfer de energie, de la flori la voi înşivă, şi dacă vă veţi da seama de asta, şi de ce anume simţiţi, o bucurie nestăvilită o să vă cuprindă întreaga fiinţă. Florile sunt create de Creator pentru a ni se dărui necondiţionat. Ce ar fi dacă florile s-ar supăra pe noi pentru că nu avem grijă de mediul ambiant? Ştiţi că şi ele au un fel de suflet, după cum a descoperit ştiinţa? Dacă florile nu ar avea un spirit atȃt de frumos, probabil că nu ne-ar mai oferi culorile atât de încântătoare cu care să ne vindecăm şi vedeţi bine că sunt flori de toate culorile.

Ce terapie ne oferă natura?

Cum ne putem vindeca prin intermediul naturii 4Aşezaţi palma uşor pe petalele unei flori care are rădăcină, undeva în parc. Închideţi ochii şi fixaţi-vă atenţia pe petalele ei, veţi simţi după câteva momente nişte senzaţii în vârful degetelor sau în căuşul palmei. Este semnul că floarea a început să comunice cu voi. Ea există pentru ca voi să vă vindecaţi şi să vă bucuraţi de existenţa ei. Vedeţi că sunt de mai multe culori. Aveţi sufletul obosit? Alegeţi panseluţele cu nuanţe mov albăstrui. Sunteţi surmenat mental şi intelectual? Căutaţi în parc florile cu culori galbene şi absorbiţi energia de la ele. Sunteţi trişti, deprimaţi sau aveţi probleme emoţionale cauzate de o neînţelegere cu partenerul? Căutaţi florile cu petale portocalii, roşii şi verzi. Vă aflaţi în căutarea propriei credinţe şi nu sunteţi siguri? Admiraţi florile cu petale albastre, violet şi albe. Chiar vă rog să le atingeţi, doar aşa ele vă vor transmite mai mult din energia lor, căci ele o iau din pământ şi v-o dau vouă. Nu vă temeţi că s-ar ofili, dacă au rădăcină se descurcă ele cu voi.

De asemenea, dacă nu aveţi timp să ieşiţi în parc la o plimbare revigorantă, atunci cumpăraţi-vă câteva flori în ghiveci, de mai multe feluri şi culori. Astfel fiind acasă, după amiaza sau seara faceţi terapie cu flori, admirându-le timp de câteva minute culorile şi absorbind energia pe care ele v-o oferă din plin.

Mahatma


Un comentariu

  • maria says:

    ”Când te uiți la un copac și îi percepi tăcerea, devii și tu liniștit. Astfel te conectezi cu el la un nivel foarte adânc. Și simți că ești una cu acel lucru pe care îl observi în interiorul tău și prin această pace totală pe care o trăiești. Să te simți una cu toate aceste lucruri – asta este Iubirea” Eckhart Tolle
    Multumesc pentru aceasta utila informatie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *