arleto.ro

Cum ne putem activa centrii energetici din tălpi?

Joi, 21.Ian.2016 17:03 Chakre, Meditatie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Articolele precedente au tratat acei centri energetici care se află în palme.

Oamenii şi copacii se aseamănă foarte mult din punct de vedere spiritual

 

Cum ne putem activa centri energetici din talpi 2

După cum ştim din Legea Corespondenţei, „După cum este Deasupra, la fel şi Dedesubt”, ar trebui să existe asemenea formaţiuni şi în planul inferior. Nu ne referim aici la inferior ca vibraţie sau calitate, ci ne referim la partea inferioară a corpului. Omul are două mâini, membrele superioare, dar şi două membre inferioare, picioarele. Dacă mâinile sunt asociate cu Aerul şi cu partea superioară, picioarele sunt asociate Pământului şi părţii inferioare. Primele se îndreaptă către Tatăl Ceresc, ultimele se îndreaptă spre Maica Pământ. Precum un copac, mâinile sunt crengile care tind spre înalt, iar picioarele sunt rădăcinile care ne leagă de ţărâna din care suntem formaţi. Fiecare are rolul său. Dacă crengile cu frunze servesc lucrului cu lumina, de la rădăcină vine seva şi energia necesară, care hrănesc copacul. Omul este construit la fel, iar un indiciu important sunt stigmatele pe care diferiţi oameni deosebit de evlavioşi le manifestă în anumite stări de devoţiune mistică.

Rănile lui Iisus, aşa cum este el reprezentat în icoane, marchează chakrele şi centrii energetici din palme şi tălpi

Centrele palmelor sunt două. Celelalte două au fost în picioare, în tălpi, tocmai de aceea fiind numite colectiv Piroanele Mântuitorului. Cele patru răni din care a curs sânge trebuiesc văzute ca patru porţi ale corpului, prin care ar trebui să curgă energia. Copacul de care noi vorbim extrage energia pământului prin rădăcini pentru a se hrăni şi foloseşte frunzele pentru a trasforma această energie în hrană cu ajutorul luminii. Dacă ar avea numai crengi, nu ar avea de unde să ia energie. Dacă ar avea numai rădăcini, nu ar mai avea de ce să extragă aceste energii. Omul s-a obişnuit să aibă doar mâini şi a cam uitat de picioare. Numai cei care au fost amputaţi îşi pot da seama pe ce binecuvântare stau oamenii zi de zi fără a o aprecia…

Picioarele sunt rădăcinile noastre, legătura noastră cu Pământul şi porţile de intrare ale energiei telurice.

Cum putem intra în contact cu chakrele din tălpile noastre?Cum ne putem activa centri energetici din talpi 3

Aceşti centri se află în centrul tălpii, însă un mod mai precis de a le găsi este următorul: vom aşeza palma dreaptă pe talpa stângă, cu piciorul îndoit pe coapsă, sau vice-versa. Cele patru degete ale mâinii vor atinge cu vârfurile degetele mici de la picioare, iar degetul mare de la mână va atinge linia care desparte degetul mare al piciorului de restul tălpii, pe partea laterală. În acel moment, chakra palmei şi chakra tălpii sunt unite. Centrul palmei va corespunde în mod corect centrului din talpă, iar acest lucru depinde de dimensiunile şi proporţiile fiecăruia. Odată ce am stabilit poziţionarea acestor centri, putem trece la funcţia lor. Cu toate că ne folosim de picioare în fiecare zi, de puţine ori ne dăm seama de importanţa pe care acestea o au cu adevărat. Omul îşi trage puterea în parte de la Mama-Pământ, fără de care nu ar putea trăi.

Cel mai bine ne simţim atunci când suntem cu picioarele pe Pământ

Un exemplu grăitor este titanul din mitologia greacă numit Antheos. Acesta era fiul Geei, Pământul şi prindea puteri nemăsurate ori de câte ori atingea ţărâna. În lupta cu cel mai puternic dintre eroi, Heracle, acesta era de neînvins, însă odată ce eroul nostru îl suspendă undeva deasupra, nelăsându-l să atingă pământul pentru a lua putere, pierde lupta. De fapt, orice om care nu mai are contact cu Terra, cu Mama Geea, este sortit slăbirii şi morţii. Astronauţii care petrec mult timp în afara câmpului terestru viu resimt o slăbire deosebită a sistemului imunitar şi o mare scădere a vitalităţii în mod inexplicabil, împreună cu probleme psihice de tip depresiv. De ce? Pentru că nu numai că au o legătura şi aşa defectuoasă cu Mama-Pământ, dar sunt şi deconectaţi din punct de vedere fizic şi energetic de sistemul viu care le menţine vitalitatea.

Câţi centri energetici avem în tălpi şi în palme?

Centrii subtili ai palmelor sunt în total 14, cele 10 ale degetelor, câte unul în fiecare palmă şi câte unul la fiecare încheietură. La fel şi la tălpi, există 14 astfel de centri, 10 la degete, unul în fiecare talpă în locul menţionat mai sus şi câte unul în călcâi. Ultimele au fost numite atât Aripile lui Hermes, cât şi Punctele lui Achiles. Cele 14 chakre superioare şi 14 inferioare formează un complex de 28 de chakre secundare aflate la periferia corpului fizic, care stabilesc raporturi de flux ale energiilor, fiind prin natura lor lunare, după cum şi numărul 28 este lunar. Ele pot atrage şi emană energii, pot asimila şi elimina lumina, în funcţie de dorinţa şi necesitatea noastră. Ele oricum fac acest lucru în mod normal, dar este mult mai bine să le cunoaştem, să le conştientizam şi să le folosim pentru a beneficia de o sănătate şi o vitalitate naturală maximă.

Chakrele centrale ale corpului, atât principale cât şi secundare, în număr de 36, sunt de natură solară, lucrând înCum ne putem activa centrii energetici din talpi 4 armonie cu cele lunare pentru buna funcţionare a tuturor elementelor care ne compun fiinţa. De la cele mai mari la cele mai mici, ele au rolul lor specific şi sunt fiecare în parte importante, însă ne vom ocupa de ele în ansamblu, punând accent pe cele centrale aflate în tălpi. Este binecunoscută funcţia chakrelor din tălpi şi mâini, mai ales în medicina tradiţională chineză, în acupunctură şi presopunctură sau în disciplina japoneză tsubo. Descrierile meridianelor, funcţiilor şi metodelor de tratament pot umple sute de pagini, însă din păcate, nu putem aborda aici întreaga masă de informaţie, decât ceea ce este esenţial.

În articolul următor vom detalia câteva tehnici de deschidere, armonizare şi vindecare a acestor centri subtili, atât de importanţi pentru omul care doreşte să aducă în el armonia Cerului şi să o manifeste pe Pământ.

Asterion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *