azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Activarea chakrelor din palme

Luni, 18.Ian.2016 14:50 Chakre, Meditatie Lasă un răspuns 1 vizualizari

După cum am promis în articolul trecut, acum vom discuta despre activarea propriu-zisă a chakrelor aflate în zona palmelor.

Acestea sunt deosebit de senzitive, aşa că trebuie să avem grijă să le păstrăm sănătoase şi curate. Nu este vorba aici numai de curăţenie fizică, ci mai mult de cea eterică, subtilă. Un om care lucrează cu mâinile, precum doctorul, bucătarul sau vânzătorul de alimente, trebuie să aibă mâinile curate, cu cât este mai importantă sarcina sa, cu atât mai mare grija pentru igienă. Dacă pentru asta avem nevoie de săpun, curăţarea eterică a mâinilor se face şi mai simplu.

Activarea chakrelor din palme 2

Cum se face curăţarea eterică a mâinilor?

Este binevenită apa, desigur, pentru că ea spală deasemenea şi impurităţile din aură. Dacă avem ocazia să ne spălăm într-o apă naturală sau o fântână, cu atât mai bine. Când cufundăm mâinile în apă, înafară de faptul că ne gândim că distrugem sau îndepărtăm murdăria fizică, un mic gând trebuie să însoţească acest act, conform căruia îndepărtăm şi reziduurile energetice. Deşi nu ne dăm seama, punem mâna pe obiecte care au fost impregnate negativ, nu neaparat în mod malefic, ci din inconştienţa oamenilor: clanţele, barele de metrou, de maşină, bancnotele şi monedele, mâinile altor oameni, toate acestea poartă în ele de cele mai multe ori ”microbi” numiţi furie, nemulţumire, ură, maliţiozitate, invidie, gelozie, şi multe altele. Ne putem murdări cu toate acestea foarte repede. Acum, nu putem să evităm contactul cu banii pentru că nu am mai putea trăi în această lume, nu putem evita contactul cu mâinile celorlalţi pentru că am fi luaţi drept nebuni şi nu putem evita contactul cu barele de sprijin din mijloacele de transport pentru că am cădea… Ca să nu mai vorbim de clanţe! Ceea ce putem face este să ne curăţim palmele foarte simplu, chiar şi fără apă.

Dacă vrem, putem spune o rugăciune, o mantră, o afirmaţie sau putem invoca puterea divină, frecându-ne uşor palmele câteva secunde şi trecându-le una peste cealaltă ca şi cum ne-am spala. Acest lucru este doesebit de benefic, activează chakrele palmelor şi emite atâta energie cât trebuie pentru a elimina ceea ce este nedorit. Trecându-vă palmele una prin alta nu faceţi decât să treceţi chakrele din centrele palmelor peste toată suprafaţa mâinii, ca un săpun care curăţă microbii.

Exerciţii de activare a chakrelor din palme

Dacă dorim să ne activăm aceste chakre, în special dimineaţa, putem face două exerciţii.

  • Primul constă în a sta în picioare preferabil, relaxaţi. Vom începe apoi să ne concentrăm asupra respiraţiei, expirând şi inspirând încet. Pe măsură ce facem acest lucru, vom mişca şi mâinile pe lângă corp. La expiraţie le depărtăm puţin, iar la inspiraţie le apropiem de noi din nou. Dacă veţi practica destul de mult acest exerciţiu veţi putea simţi o activare a acestor centre chiar şi fizic, sub forma unor curenţi uşori în palmă, fie calzi, fie reci, sau sub forma unor mici senzaţii de amorţeală ori furnicături.
  • Cel de-al doilea exerciţiu este menit să deschidă aceşti centri pentru a putea emite şi primi cât mai bine, într-un mod în care veţi simţi puterea câmpului energetic creat. Cei care cunosc exerciţiul sunt invitaţi să îl practice din nou, iar cei care nu l-au practicat niciodată sunt invitaţi să o facă, măcar pentru a-şi dovedi că şi palmele lor deţin puteri de care nu credeau că dispun. Stând relaxaţi, vom începe să frecăm palmele într-o mişcare crescătoare înainte-înapoi, de la încet la rapid. După câteva momente vom despărţi palmele din această frecare şi le vom mişca în formă de roată, fără să se atingă, descriind câteva cercuri între ele. După aceasta vom începe să mişcam palmele înainte şi înapoi, mai întâi apropiat, apoi din ce în ce mai depărtat. Când se va stabiliza câmpul, veţi simţi că există o anumită forţă care vă leagă palmele, iar depărtarea sau apropierea acestora va deveni destul de dificilă, ca atunci când opunem doi magneţi care se resping. Într-o altă variantă a acestui exerciţiu, după o frecare a palmelor, le vom uni, centru la centru şi deget la deget. Vom începe să depărtăm şi să apropiem palmele încet în mişcări ritmate, mici şi rapide, ca şi cum am aplauda. Apoi vom depărta palmele unind în acest fel doar degetele, adică aplaudând cu vârfurile lor. După câteva momente şi contactul acesta va dispare, şi vom aplauda în gol, vom mişca mâinile apropiindu-le şi depărtându-le una de alta în aer, până vom simţi că între ele s-a creat un câmp destul de puternic.

Ce faceţi după aceea cu palmele astfel activate?Activarea chakrelor din palme 3

Puteţi să le plasaţi pe o zonă dureroasă a corpului, puteţi să îngrijiţi o plantă sau să faceţi de mâncare celor dragi, sau le puteţi uni pur şi simplu, ca în rugăciune, permiţând energiei să circule prin meridiane. Terapeuţii, vindecătorii şi lucrătorii cu lumină pot folosi aceste exerciţii pentru activări preliminare sau pentru a spori eficacitatea lucrului lor. Un maestru chi-qong va face acest lucru prin respiraţie şi concentrare maximă în aceste puncte, un practicant reiki îşi va desena în palmă simbolurile, un cristaloterapeut va lua în mână o piatră sau un cristal sau va pune mâna pe un cluster de cristale, şi aşa mai departe. Cele mai simple metode duc de cele mai multe ori la cele mai eficiente rezultate. Cel care va spune că aceste chakre se deschid foarte greu şi numai de la el puteţi învăţa singura metodă valabilă, vă spun sigur, nu are în minte interesul dumneavostră. Curăţaţi-vă, lucraţi şi mulţumiţi, iar rezultatele vor veni de la sine.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *