azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Cristalul Osiris – un cristal de cuarţ de legendă

Miercuri, 02.Sep.2015 15:34 Pietre si cristale Lasă un răspuns 1 vizualizari

După cum v-am promis, continuăm periplul nostru prin minunata lume a cristalelor, în încercarea de a crea un ghid de bază pentru cei care doresc să studieze folosirea acestora. Într-un articol precedent am studiat cristalul Isis, care întrupează energiile feminine. În acest articol vom studia energiile masculine, întrupate de către cristalul Osiris, urmând ca în articolul următor să urmărim armonia celor două energii, în cristalul Generator.

Cristalul Osiris – un cristal de cuarţ de legendă 2

Care sunt caracteristicile şi proprietăţile cristalului Osiris?

Vom numi cristal Osiris (complementar cristalului Isis) acel cuarţ care are o formă cât mai armonioasă, cu o caracteristică deosebit de importantă: faţeta cea mai mare va fi de formă heptagonală, adică numărând muchiile acestei faţete vom obţine un total de şapte. Pe partea opusă există o faţetă mai mică, în formă de triunghi. Astfel de cristale nu sunt extrem de rare, sunt la fel de des întâlnite ca şi cristalul Isis, însă exemplarele foarte simetrice sunt într-adevăr, greu de găsit. Însă pe noi nu ne interesează neapărat cât de simetric sau de frumos şlefuit este un astfel de cristal, ci cum putem noi interacţiona mai bine cu el, cum putem lucra cu ajutorul lui şi cum îl vom folosi în lucrul nostru cristalin.

Acest tip de cristal este numit în literatura străină „Cristal pentru Channeling”, un termen destul de greoi care de obicei cere multe explicaţii, aşa că în limba română vom prefera termenul de cristal Osiris pentru a ajuta şi a face exprimarea mai uşoară. Nu contează cum anume îl numim, atâta timp cât ştim ce este şi îi cunoaştem proprietăţile. La câte nume a purtat un anumit tip de cristal peste milenii, putem doar surâde la gândul că acest cristal poate funcţiona diferit dacă este denumit altfel. A fost numit astfel deoarece una dintre proprietăţile sale este aceea de a facilita accesul la lumile divine şi de a potenţa capacitatea omului de a comunica natural cu fiinţele superioare sau cu ghizii săi angelici. Poate fi folosit pentru a obţine informaţii din cele mai îndepărtate colţuri ale Universului, însă la fel de bine va putea fi folosit de către practicant pentru a se cunoaşte pe sine, şi pentru a obţine răspunsuri privitoare la cele mai ascunse aspecte ale sale.

Legenda zeului Osiris în religia egipteană

Cristalul Osiris – un cristal de cuarţ de legendă 3În religia egipteană antică, Osiris sau Usir era zeul învierii, un echivalent antic al lui Iisus Christos înainte de era creştină. Era fiul Cerului şi Pământului, unul dintre primii regi divini ai Egiptului, alături de regina lui, Isis. Conform textelor sacre, a fost ucis de către fratele său gelos, însă după trei zile a fost readus la viaţă prin puterea magiei lui Isis şi a zeului înţelept Thot, devenind stăpânul cheilor vieţii şi morţii, dar şi judecătorul celor ce trec dincolo. Osiris era cel care făcea legătura între cele două lumi, de aceea numele său este asociat cu acest cristal. Asemeni lui Osiris, omul poate să coboare în cele mai adânci locuri ale fiinţei sale şi să se biruiască pe sine, pentru ca apoi să revină la „viaţă”.

Legăturile cristalului de cuarţ cu zeul său guvernator Osiris

Cristalul Osiris – un cristal de cuarţ de legendă 4Din punct de vedere esoteric, cele două faţete sunt interconectate într-un mod minunat. Faţeta cea mai mare este totodată şi cea mai vizibilă, şi reprezintă Omul. La fel cum faţeta aceasta are şapte muchii, omul are şapte corpuri şi şapte chakre. Partea opusă, faţa cu trei muchii, este esenţa omului, totalitatea lui în conformitate cu natura divină, adică Trupul, Sufletul şi Spiritul. Spiritul este nemuritor şi perfect, Trupul este muritor şi imperfect, iar Sufletul este modalitatea prin care cele două sunt unite într-o singură fiinţă. Însă cest cristal mai are un secret, o altă modalitate de a fi interpretat: partea mare, care atrage atenţia oricui, cea cu şapte muchii, este Creaţia. Universul nostru are şapte planuri sau dimensiuni, fiecare cu câte şapte sub-planuri, omul percepe cu simţurile sale şapte culori şi şapte note muzicale, creaţia biblică are loc în şapte zile, conform celor şapte zile ale săptămânii, şi aşa mai departe. În partea opusă este cauza acestui Univers, Dumnezeu.

Triunghiul a fost din cele mai vechi timpuri asociat divinităţii, şi în multe culturi era exprimat ca o Trinitate: egiptenii vedeau în triunghi familia sacră Osiris, Isis şi Horus, hinduşii vedeau divinităţile esenţiale Vişnu, Brahma şi Şiva, creştinii îl exprimă pe Creator sub forma Trinităţii Tatălui, Fiului şi Sfântului Duh. Faţa cu şapte muchii reprezintă Universul (Efectul), iar faţa cu trei muchii îl reprezintă pe Dumnezeu (Cauza). Asta nu înseamnă că ar trebui să venerăm cristalele, nu trebuie să se înţeleagă greşit. Forma cristalului Maestru este doar una dintre acele lucruri naturale care exprimă un adevăr divin, nu Adevărul însuşi. Şi o face fără cuvinte, fără litere, fără a contrazice alte forme, exprimă în mod natural ceea ce Divinitatea l-a însărcinat să exprime, special pentru cei care ştiu cum să îl privească şi să îi citească semnele. Cifra şapte reprezintă dimensiunile, lumile, cerurile sau tărâmurile de dincolo.

Cristalul poate fi folosit în meditaţie pentru a aduce omul mai aproape de lumile spirituale

Cristalul Osiris – un cristal de cuarţ de legendă 5Nu putem spune că acest cristal cheamă spiritele sau îngerii, ar fi naiv din partea noastră să credem asta. Ele deja sunt pretutindeni împrejurul nostru, aşteptând o ocazie de a se putea apropia de noi, de a ne ghida şi de a ne fi alături în procesele de învăţare prin care trecem. Cristalul Osiris ajută omul să-şi racordeze fiinţa la vibraţia subtilă a lumii spirituale, în mod armonios, pentru a putea măcar să conştientizăm bogăţiile ei. Meditaţia cu acest cristal trebuie să fie una liniştită, în care ne putem reduce mintea la tăcere.

Mulţi oameni nepregătiţi din punct de vedere esoteric consideră că este destul să se uite fix în cristal, şi să ia tot ce le trece prin cap drept mesaje spirituale. De multe ori, sunt simple reflecţii mentale, iluzii, şi nu trebuiesc băgate în seamă. Dacă dorim să obţinem o informaţie, trebuie mai întâi să reducem mintea la tăcere, fără a avea gânduri întâmplătoare. Acest lucru se realizează în timp, cu mult efort şi exerciţiu. Apoi, odată formulată întrebarea sau lucrul despre care dorim să obţinem informaţii putem spune că accesăm câmpul informaţional. Dacă un gând vine nechemat, fără să fi întrebat ceva la care să fi răspuns, îl putem considera parazitar, o piedică. În lucrul cu cristalele accesăm numai informaţiile pe care le cerem, nu vă lăsaţi păcăliţi de iluziile minţii.

Asterion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *