arleto.ro

Consultatii Homeopatie

Miercuri, 30.Sep.2015 11:48 Consultatii Lasă un răspuns 1 vizualizari

Despre homeopatie

Homeopatia este o ramură alternativă ştiinţei medicale şi are la bază  principiul similitudinii, un sistem bine pus la punct de către doctorul Samuel Hahnemann, în 1796. Principiul similitudinii presupune următoarea teorie: dacă o anumită substanţă poate induce simptome de boală unui om sănătos, aceleaşi principii active poate vindeca un om bolnav.

Cu alte cuvinte, homeopatia nu tratează asemenea alopatiei, care prin medicamente încearcă să distrugă celulele bolnave şi uneori şi pe cele sănătoase împreună cu ele, ci  stimulează potenţialul organismului de a impinge resursele către auto-vindecare, o capacitate slăbită la organismele bolnave.

Ce tratează homeopatia?

Homeopatia poate trata boli cât mai diverse, de la răceli banale, la afecţiuni autoimune. S-a dovedit a fi foarte benefică pentru sistemul neuro-endocrin, osos, digestiv, pentru tratarea eczemelor şi a bolilor de piele dar şi pentru anumite afecţiuni psiho-somatice.

Cine se poate trata cu ajutorul homeopatiei?

Oricine. Atâta timp cât homeopatia lucrează cu potenţialul de vindecare al fiecărui individ în parte, asta înseamnă că vor exista şi scheme de tratament personalizate. Nici un pacient în homepatie nu este tratat la fel, pentru fiecare există un leac diferit şi o schemă de tratament personalizată, tocmai pentru că modul de manifestare al bolii şi cauzele acesteia sunt diferite la fiecare dintre noi.

Astfel,homeopatia este recomandată persoanelor de toate vârstele, atât bebeluşi sau sugari, cât şi persoane foarte în vârstă. Trebuie menţionat că homeopatia are şanse de reuşită direct proportionate cu potenţialul fiecărui organism în parte de vindecare, ceea ce înseamnă că pe măsură ce înaintăm vârstă, eficienţa homeopatiei scade, iar pentru cei tineri, este cel mai eficient tratament.

Atenţie! Asta nu înseamnă că o persoană în vârstă de 80 de ani nu s-ar putea trata cu ajutorul homeopatiei, ci doar că există şansa ca tratamentul să îşi facă efectul pe o durată mai lungă.

Ce conţin tratamentele homeopate?

Tratamentele homeopate se bazează de regulă pe diluţii din plante, sucuri de plante sau substanţe active din elemente naturale.

Tratamentul homeopat se poate admnistra sub formă de:

 • Granule
 • Picături

 • Tablete

 • Globule

Există riscuri în cadrul tratamentului homeopat?

Pe lângă principiul similitudinii, se consideră uneori că eficienţa tratamentelor homeopate se datorează efectului de placebo. În acest sens tragem concluzia că tratamentul homeopat ori are un efect benefic, ori nu are nici un fel de efect, dacă nu ne-a fost administrată doza corectă sau dacă blocajele noastre energetice nu permit organismului să acceseze resursele auto-vindecării. În oricare din cazuri, în homeopatie nu există reacţii adverse sau reacţii negative la tratamentul solicitat.

Consultaţie la un specialist homeopat

Dacă îţi doreşti o programare la un specialist homeopat Zenivers pune la dispoziţie cabinetul doamnei doctor Violeta Botescu din zona Parc Bazilescu, Bucureşti. În cadrul unei consultaţii de homeopatie în acest cabinet vei beneficia de o abordare holistică a problemei medicale cu care te confrunţi  cât şi de scheme de tratament specifice afecţiunii şi capaciţătii tale de vindecare.

Consultaţia durează minim o oră, timp în care doamna doctor Violeta Botescu te va asculta cu atenţie, punându-ţi întrebări cât mai diverse legate de problema ta medicală şi stilul tău de viaţă, urmând ca la final să îţi propună o schema de tratament eficientă şi adecvată.

Înscrie-te acum!


Niciun comentariu

 • lorena says:

  buna seara ,doresc sa stiu ce as putea sa iau ptr.un somn linistit,ptr diminuarea batailor inimii,tremur in corp, depresie

  • Zenivers says:

   Buna seara,

   Uleiul de levantica si tinctura de floarea pasiunii sunt eficiente pentru relaxarea sistemului nervos inainte de a adormi. De asemenea, pe cat posibil evitati contactul cu orice forma de tehnologie precum telefon, televizor, laptop sau tableta. Lumina puternica a ecranelor nu va ajuta sa va relaxati si sa va pregatiti pentru un somn bun. Pentru restul simptomelor recomandam sa apelati la un specialist. O seara cat mai buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *