arleto.ro

Consultatii Acupunctura

Miercuri, 30.Sep.2015 11:53 Consultatii Lasă un răspuns 1 vizualizari

Despre acupunctură

Acupunctura este un tip de medicină alternativă, originară din China şi care datează aproximativ din secolul 2 î. Hr. Acest tip de tratament alternativ are la bază teorii şi proceduri provenite din medicina tradiţională chineză, însă acupunctura nu poate fi considerată o medicină de bază, deoarece în ciuda rezultatelor spectaculoase pe care le are, nu poate fi verificată şi clasată drept o ştiinţă exactă. Din aceste motive acupunctura este considerateă o pseudo-ştiintă şi o practică foarte larg răspândită atât în Orient cât şi în Europa.

Ce tratează acupunctura?

Acupunctura este o metoda holistică de tratament şi în cadrul ei pot fi tratate mai multe tulburări concomitent. De exemplu, vă puteţi trata durerile de spate şi alergia, sau durerile de cap şi problemele digestive în cadrul aceluiaşi tratament. De asemenea, tulburările hormonale şi cele emoţionale, sau durerile ce ţin de sistemul osos şi respirator. Prin asta înţelegem că acupunctura este o metodă de tratament versatilă şi nu are efecte adverse asemenea medicamentelor şi în niciun caz nu i se pot neutraliza efectele în combinaţie cu un tratament medicamentos sau homeopat prin interferenţă. Se pot trata afecţiuni de la cele mai simple până la cele mai grave, iar cele mai bune rezultate se găsesc în domeniul profilaxiei, unde puteţi preveni anumite boli sau vă puteţi scuti de o operaţie chirurgicală, precum este cazul herniei de disc, acupunctura având un real succes în tratarea durerilor musculare.

Cum funcţionează acupunctura?

Acupunctura ţine cont de meridianele energetice prin care circulă informaţie vie, atât la nivel celular, cât şi la nivel structural în organism. Astfel, punctele de acupunctură au potenţial electric şi la nivelul lor se produce schimb de informaţie. Ele reprezintă expresia unei inteligenţe naturale a materiei vii din corpul nostru, o joncţiune între materie şi energie, între trup şi partea subtilă care ne animă. La nivelul punctelor de acupunctură are loc un schimb fantastic de informaţie ceea ce duce la reglarea naturală a corpului nostru în ceea ce priveşte dezechilibrele neuro-hormonale şi imunitare. 

Cine poate fi tratat prin intermediul acupuncturii?

Oricine, de la bebeluşi la oameni vârstnici poate apela la ajutorul acupuncturii, deoarece nu există contraindicaţii de vârstă. Este important de menţionat, în acest sens că acupunctura se poate dovedi a fi foarte benefică pe termen lung atâta timp cât pacientul decide să se trateze de timpuriu şi că durata tratamentului nu poate fi stabilită exact de la început. Şedinţele se acupunctură se fac mai des în faza acută a bolii (o data la 2 zile maximum) şi apoi se ajunge în etapa de menţinere, când o singură şedinţă pe săptămână poate fi suficientă. Durata şedinţelor şi eficienţa acupuncturii depinde foarte mult de afecţiunea în cauză şi deschiderea pacientului tratat.

Dor acele de acupunctură?

Acele în sine nu provoacă durere,cnumai dacă zona în care este introdus acul este străbătută de un blocaj energetic sau avem anumite dureri care ne supără, atunci vom simţi o înţepătură mică, dar nicidecum durere. Acele sunt din argint şi de maxim 1 mm grosime, asemeni unui fir de păr. Ele sunt dezinfectate după fiecare utilizare, iar fiecare pacient dispune de propriul set de ace individual.

Consultaţie de acupunctură în Bucureşti

Zenivers pune la dispoziţie specialişti în acupunctură şi homeopatie, la cabinetul cărora puteţi beneficia de o schemă de tratament holistic, îmbinând homeopatia cu acupunctura pentru nişte rezultate miraculoase. Beneficiile acestui tip de tratament constau în faptul că aveţi şansa să alegeţi între două practici alternative care sunt la mare căutare: homeopatia şi acupunctura. Indiferent pentru care optaţi, şansele de reuşită sunt cu atât mai mari cu cât sunteţi deschis la aceste forme de tratament alternative.

Pentru mai multe detalii, accesaţi formularul de mai jos.

Înscrie-te acum!

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *