azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Chakrele palmelor

Miercuri, 13.Ian.2016 16:53 Chakre, Meditatie Lasă un răspuns 1 vizualizari

După cum ştim, palmele sunt foarte importante în toate disciplinele spirituale care se ocupă cu vindecarea, atât a celorlalţi, cât şi a noastră înşine.

Palmele au jucat un rol crucial în tradiţia spirituală din timpuri imemoriale, fiind folosite la alinarea durerilor, la trasmiterea binecuvantărilor sau la iniţierile sacre, dar şi la practicarea gesturilor magice de mare putere, inclusiv mudrele din tradiţia yoga.

Chakrele palmelor 2

De ce sunt palmele atât de importante?

Pentru că sunt organe absolut speciale care pot transmite sau primi energia, care o pot recepta şi analiza şi care închid sau deschid circuitele corpului nostru. După cum ştim, omul modern foloseşte sistemul numeric în bază 10 tocmai pentru că are la dispoziţie 10 degete pentru a număra. Înainte de căderea în primitivism, marcată de ultimul cataclism al Atlantidei, oamenii foloseau sistemul de numărare divin, în bază 12, dovadă fiind rămăşiţele sale: 12 ore în zi şi în noapte, 12 perioade de câte 5 minute în fiecare oră, 12 perioade de cate 5 secunde în fiecare minut, 12 zodii, 12 case astrologice, 12 patriarhi biblici, 12 apostoli, 12 porţi ale Ierusalimului ceresc, 12 straturi ale ADN-ului divin şi aşa mai departe.

Într-adevăr, sistemul sacru de numărare era derivat din mâna omului şi înainte de căderea Atlantidei, dar nu degetele erau importante, ci centrii de energie ai palmelor. Palmele au câte o chakră principală în centru şi câte o chakră secundară în vârful fiecărui deget, totalizând astfel 12 centri subtili. De aceea palmele sunt atat de importante în ştiinţele spirituale, în yoga, în magie şi în practicile energetice de orice fel. Cele cinci chakre digitale ale fiecărei mâini sunt activate mai mult sau mai puţin în fiecare om, dat fiind faptul că acolo sunt terminaţii nervoase de mare precizie cu ajutorul cărora simţim texturi, forme şi temperaturi.

Cât de importantă este chakra din centrul palmelor?

Chakrele palmelor

Iniţiaţii care ştiu să le deschidă şi să le crească vibraţia pot chiar să simtă straturile aurei şi blocajele energetice, pot simţi obiecte şi culori fără a le atinge sau a le vedea şi pot accesa informaţiile din anumite obiecte doar la o simplă atingere. Secretul este dezvoltarea centrului palmei, care le coordonează într-un anume fel pe celelalte. Chakra din centrul palmei poate fi deschisă prin anumite poziţii sau mudre, prin aplicarea unor simboluri, ca în Reiki, prin exerciţii de Qigong (unde aceste chakre se numesc lao-gong) sau prin utilizarea mâinilor cât mai corect şi cu cât mai multă iubire. Poate părea straniu, dar în momentul în care dăm mâna cu cineva plini de prietenie, în care mângâiem persoana iubită sau pe cineva aflat în suferinţă, în momentul în care ne îmbrăţişăm sau în care scriem câteva rânduri pline de iubire, aceste chakre se deshid!

Chakra din centrul palmelor este direct legată de chakra inimii

Ce e cel mai important la această chackră este că ea funcţionează pe bază de iubire şi căldură sufletească. Omul îşi foloseşte în mod instinctiv mâinile pentru a-şi exprima iubirea faţă de o fiinţă apropiată lui: când vedem un prieten îi întindem mâna pentru a ne uni aceste centre din palmă, când dorim să alintăm un căţel sau o pisică sau cine ştie ce animal care ne stârneşte iubirea il mângâiem pe cap, când dorim să atragem un animal care nu ne cunoaşte ne deschidem palma către el în mod automat pentru a-i arăta că îi vrem binele, iar când vrem să ni-i apropiem şi mai mult pe cei dragi şi nu ştim cum să ne exprimăm verbal, le luăm mâinile într-ale noastre. Palmele au rolul de a lega inimile oamenilor într-un mod plăcut, mai subtil din punct de vedere social decat sărutul sau imbrăţişarea, dar totuşi foarte profund. Palmele unui om care nu are nici un fel de dar supranatural pot alunga durerea dacă sunt puse pe locul dureros cu iubire şi dorinţă de a vindeca. Cand un copil se răneşte, iar părintele său ii pune mana pe rană şi il linişteşte, el nu face decat să indeplinescă un act de magie divină care vindecă sau care ajută copilul să se vindece singur.

Aveţi grijă cum folosiţi mâinile, pentru că la fel vă vor trata şi mâinile celorlalţi

Cei care îşi folosesc mainile să fure, să înşele, să falsifice, să provoace suferiChakrele palmelor 3nţă, răni sau chiar moarte, fie că este vorba de un om, un animal, un păianjen sau o plantă, îşi vor primi de la ceilalţi mai devreme sau mai târziu aceleaşi acţiuni lipsite de iubire. Dacă în schimb vom folosi mâinile noastre pentru a trata pe ceilalţi, pentru a scrie, picta sau a face mâncare în folosul celor din jurul nostru, vom obţine efecte pe măsură. Veţi fi uimiţi, dar cantitatea de lumină şi iubire care se revarsă din mainile unei mame care găteşte mâncare pentru familia ei sau care coase un nasture pentru soţul ei, mâinile unui soţ care oferă o floare soţiei sale culeasă chiar cu riscul de a se înţepa în spini sau care îşi sprijină copilul care face primii săi paşi, depăşeşte chiar şi lumina mâinilor unui geniu care compune o simfonie sau a unui sculptor care creează o capodoperă. Nu subestimaţi puterea mâinilor vostre şi folosiţi-le în acord cu Legea Iubirii.

Vom afla în curând cum ne putem  activa chakrele palmelor şi cum putem exercita puterea lor terapeutică. Până atunci… puneţi mâna şi iubiţi!


Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *