esteto.ro

Chakra Puterii Personale guvernează Plexul Solar

Joi, 20.Aug.2015 11:29 Chakre, Meditatie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ce rol are chakra Manipura în organismul uman?

Chakrele omului reprezintă în fiinţa umană adevărate portaluri energetice, ce asigură menţinerea vieţii în organism.

În structura organică a omului există pentru fiecare dintre cele 6 chakre principale, 6 plexuri nervoase prin care circulă energiile eterice şi psihice, oferind corpului fizic vitalitatea necesară.

Unul dintre cele mai importante plexuri nervoase este cel de la nivelul stomacului, numit popular plexul solar. Chakra asociată acestui nod nervos este Manipura, aceasta fiind numită în esoterism şi „creierul energetic” de a cărui bună funcţionare depinde în mod direct creierul mare. Ştiinţa Iniţiatică atribuie chakrei Manipura o funcţie deosebit de importantă, având în vedere că la nivelul ei energiile vieţii modelează în individul uman atât tipul de personalitate manifestată, cât şi nivelul de evoluţie spirituală necesar îndeplinirii menirii pe Pământ.

 

Ce rol are charka Manipura ?

Pentru a ne face o imagine asupra acestei chakre de care depinde în mare parte vitalitatea noastră, să facem referire doar la două aspecte legate de funcţia Manipurei.

  • Primul aspect are legătură cu alimentaţia. Dacă se întâmplă să consumăm un aliment ale cărui caracteristici nu mai corespund termenului de garanţie, stomacul nostru se va revolta, iar chakra Manipura, vehiculând şi Energia Inteligenţei Divine, va percepe imediat şi va reacţiona, trimiţând în corpul fizic un semnal de alarmă. Energia şi tonusul scad repede şi deseori în doar o jumătate de oră se instalează starea pe care o numim indigestie. Aceasta poate fi însoţită şi de durere de cap şi greaţă cu vărsături, căci chakra însăşi acţionează pentru a curăţa contrapartea sa organică – stomacul. Dacă se consumă ceai de mentă, sunătoare şi gălbenele, fluidele eterice existente în ceai refac stratul eteric al plexului solar.
  • Al doilea aspect se referă la sensibilitatea acestei zone, căci ştim cu toţii că dacă suntem loviţi în stomac, respiraţia ni se taie şi creierul intră, pentru scurt timp, într-o stare de panică. De ce se întâmplă aşa ceva? Că doar abdomenul este un perete musuclar destul de rezistent şi flexibil. Problema constă în impact. Dacă primim o lovitură uşoară, aşa în joacă, consecinţa nu e negativă, dar în cazul unei lovituri tari, stratul eteric al Manipurei, care asigură legătura între nervii plexului solar şi chakră, este deplasat parţial de la locul său, iar o uşoară rupere de corzi eterice ale chakrei se produce. Rezultatul, în cazul unei lovituri dure în stomac, poate fi o rupere a corzilor eterice şi refacerea acestora, într-o astfel de situaţie, necesită aproximativ 3-4 zile pentru refacere integrală.

Cum ne manifestăm Centrul de Putere Personală cu ajutorul chakrei Manipura?Chakra Puterii Personale 3

Ştiinţa Iniţiatică face o referire foarte interesantă despre Manipura, şi anume că reprezintă Centrul de Putere Personală. Este evident faptul că această chakră are o astfel de funcţie spirituală, deoarece vorbim aici de cele două aspecte: omul obişnuit care se impune prin egoism şi aroganţă, şi omul evoluat care ştie să se impună prin răbdare, înţelepciune şi calm.

În situaţia omului obişnuit, care are un nivel de evoluţie spirituală relativ mediu, preocuparea pentru partea materială a vieţii are o importanţă majoră. Astfel zi de zi, lună de lună şi an de an un asemenea individ va trăi doar pentru a aduna haine, bani, obiecte, îngrămădindu-le şi fălindu-se cu ele, şi mâncarea este un fel de hobby pentru el.

În plan profesional va căuta să parvină prin a considera că toţi colegii ar fi potenţiali rivali şi inamici. Dacă vorbim de omul evoluat spiritual, care înţelege natura lucrurilor prin care trece, acesta va ştii să-şi echilibreze latura materială cu cea spirituală, păstrându-şi mentalul în armonie cu sufletul. Pentru un astfel de om bunurile materiale sunt necesare doar ca elemente de care se foloseşte pentru a învăţa şi evolua.

Trecând acum în partea esoterică a chakrei Manipura, putem spune că este alimentată energetic de elementul Foc, trimiţând energie ficatului, veziculei biliare, splinei şi intestinului subţire. Chakra este direct conectată cu mentalul inferior – intelectul, în care ajung gândurile trecute prin filtrul raţiunii, adică înţelese şi aplicate. Uneori prea multă informaţie asimilată de intelect poate bulversa mentalul inferior al unui om mediu evoluat spiritual, care poate cade în capcana care-l face să se creadă mai deştept decât alţii, şi astfel crede că impunându-se prin explicaţii în faţa altora, îi poate face să se simtă inferiori sau are impresia că e cel mai capabil şi ceilalţi fac greşeli. Într-un asemenea caz conul anterior al Manipurei se strâmbă către dreapta – aspectul Yang agresiv şi individul devine infatuat.

Cum se manifestă dezechilibrele legate de chakra Manipura?

Dezechilibrele generate de disfuncţia chakrei Manipura sunt: teama nejustificată; lipsa de încredere în propriile forţe şi lipsa autocontrolului; lipsa de respect pentru alte persoane sau faţă de propria persoană; emotivitate şi timiditate; tulburări digestive – gastrită, ulcer gastric şi duodenal, diabet, hipoglicemie; insuficienţă hepato-biliară; artrită; depunerea de strat adipos în partea de mijloc a corpului; scăderea memoriei. Dacă aveţi măcar una dintre aceste descrieri, meditaţi în fiecare seară pe Floarea Sufletului, pe Flacăra Galben Aurie din mijloc şi după 14 zile chakra va funcţiona din nou corect.

Mahatma


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *