esteto.ro

Ce alimentaţie ar trebui să adopte Taurii pentru a fi mereu în formă?

Miercuri, 30.Sep.2015 12:41 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Nativii zodiei Taur, semn de Pământ sunt eminamente selectiv din punct de vedere al alimentaţiei.

Caracteristicile zodiei Taur şi alegerile alimentare ale nativilor

Ce alimentatie ar trebui sa adopte Taurii pentru a fi mereu in forma? 2

Fără a fi prea pretenţioşi la mâncare, Taurii reprezintă totuşi o categorie zodiacală căreia îi este specifică nu atât cantitatea, cât calitatea hranei consumate. Fiind nişte gurmanzi ca şi Racii, dar spre deosebire de aceştia, având o atitudine de tip aristocratic în alegerea hranei, Taurii pot consuma toate tipurile de alimente care le pot susţine constituţia organică şi care le oferă suficientă energie.

De ce Taurilor le este necesară o alimentaţie bogată în calorii?

Nu ne referim aici la necesitatea unui consum crescut de calorii, care evident duce în cele din urmă la creşterea în greutate, ci la alimente care să le ofere Taurilor aportul energetic necesar, pentru că prin însăşi semnul său, zodia spune că nativii  sunt asemenea animalului. Aproape toţi nativii, bineîneţeles depinde şi de locul unde este plasat Ascendentul în horoscopul natal, sunt persoane care se adaptează greu la sarcinile asumate, dar după ce o fac, îşi menţin ritmul constant şi chiar muncesc mai mult decât trebuie. Putem spune astfel că nativii Taur pot munci chiar foarte mult, ceea ce-i solicită într-o măsură mai mare decât alte zodii. Poate doar încăpăţânatul Capricorn şi meticuloasa Fecioară să muncească la fel de mult ca şi Taurii. Dacă la Berbeci sarea necesară unei bune sănătăţi este cea a fosfatului de potasiu, nativilor Taur le este prielnic sulfatul de sodiu, deci tot ce are la bază această substanţă care se găseşte şi în componenţa sării de bucătărie obişnuite.

Desigur, asta nu înseamnă să se consume sare de bucătărie în exces. De altfel sodiul este substanţa necesară unui bun schimb energetic la nivel de celulă, şi dacă ne gândim la faptul că un bun nivel de sodiu şi de sulfat de sodiu în organismul nativului Taur duce la menţinerea sănătoasă a pielii, atunci vom înţelege ce rol are o dietă pentru nativii acestui semn. Planeta care guvernează Taurul este Venus, în domicilul ei diurn, Balanţa fiind cel de-al doilea semn pe care îl guvernează. Semnului de Pământ al Taurului îi corespund pielea, gâtul şi corzile vocale, inclusiv tiroida ca glandă organică (spre deosebire de Mercur care guvernează tiroida pe funcţia ei energetică). Este evident că dacă un nativ Taur nu are în alimentaţia sa sodiul şi derivatele sale, ca sulfatul de sodiu, sănătatea sa, şi a pielii în primul rând, poate avea de suferit. Pentru că este vorba de elementul Pământ, hrana consumată de către nativi trebuie în primul rând să îşi aibă originea în sol, respectiv legume rădăcinoase bogate în sodiu, care asigură funcţionarea eficientă a plasmei din organism, şi în acelaşi timp reţine anumite cantităţi de apă necesare tegumentului – hidratarea pielii pe timpul zilei. Aici trebuie făcută o remarcă foarte importantă de altfel, şi anume că nivelul normal de sulfat de sodiu în organismul Taurilor menţine o stare de sănătate bună, deoarece asigură funcţionarea fără probleme a pancreasului, ce furnizează insulină corpului.

Dacă nivelul sulfatului de sodiu este prea scăzut sau prea ridicat, apar probleme. În cazul în care nu au suficient sulfat de sodiu, Taurii pot avea probleme de metabolism, fiind predispuşi la forme de diabet şi la deformarea corpului prin umflarea spaţiilor dintre celule – edemele, la insomnie şi pierderi de cunoştiinţă sau probleme de memorie. De asemenea, dacă sodiul în combinaţiile sale de sulfaţi se află în exces în organismul nativilor Taur, problemele ce pot apare  sunt hipertensiunea arterială, disfuncţia tiroidei – cazul nativilor Taur cu Mercur retrograd în horoscopul natal sau cu Venus afectată de cuadraturi sau opoziţii, ori probleme de creştere în greutate din cauza disfuncţiei hepatice (acumulare de grăsimi). Un aport insuficient de sulfat de sodiu în organism îi predispune pe nativi la probleme ale veziculei biliare, simptomele ce se manifestă fiind de greaţă, jenă în zona ficatului, gust amar în gură sau dureri de cap precedate de ameţeli.

Taurii sunt gurmanzi înnăscuţi

De obicei gurmanzi cum  sunt Taurii cu greu se pot abţine de la a gusta mîncărurile bune, consistente şi savuroase, iar dulciurile industriale reprezintă pentru ei surse de toxicitate sigură. De aceea o dietă corespunzătoare este necesară oricărui nativ Taur, dar mai ales bărbaţilor născuţi în această zodie, care odată cu trecerea anilor ajung să ia în greutate destul de mult. Având o predispoziţie pentru leneveală, Taurii trebuie să combine dieta lor alimentară cu mişcările fizice şi cu sporturi care să le asigure un tonus corespunzător, deoarece cu timpul, dacă nu  sunt atenţi la starea lor de sănătate, riscă probleme circulatorii ce se pot croniciza. Din punct de vedere al elementelor nutritive necesare Taurilor, ca substanţe de care organismul lor nu se poate lipsi,  sunt vitamina C şi cele din complexul B, iar calciul este indispensabil pentru nativi. Se ştie că vitaminele complexului B asigură buna funcţionare a ficatului, care este răspunzător de asimilarea grăsimilor în corp. Din perspectiva acţiunii planetei Venus în cazul Taurilor, astrul este responsabil de neurohormoni, aceştia asigurând starea de bună dispoziţie şi calmul proverbial specifice nativilor. Consumul exagerat de alimente şi mai ales din cele necorespunzătoare Taurilor le poate bloca activitatea neurohormonilor, ducând la stări de ipohondrie sau scăderea tonusului psihic.

Care  sunt alimentele pe care nativii Taur le pot consuma fără niciun fel de probleme?

Ce alimentatie ar trebui sa adopte Taurii pentru a fi mereu in forma  3Ei pot consuma legume bogate în sodiu, aşa cum am spus, precum ridichiile, spanacul, sfecla roşie, conopida, dovleacul, ţelina, mazărea, roşiile, plantele potrivite în alimentaţie fiind cele aromatice de tipul mărar, pătrunjel (inclusiv rădăcina), mentă sau chimen dulce. Fructele pe care nativii le pot consuma fără probleme  sunt merele, perele zemoase, căpşunile, avocado, curmalele, bananele şi cireşele. De asemenea peştele – cel slab şi bogat în acizi Omega, poate fi consumat de către Tauri, şi bineîneţeles carne de vită slabă, de preferat înăbuşită pentru a putea fi eliminate într-o bună măsură grăsimile din componenţa ei. Iar la capitolul băuturi Taurii pot consuma câte un pahar de vin roşu după meniul de seară, pentru a-şi asigura arderea eventualelor grăsimi în procesul digestiv. Se pot combina în diferite meniuri alimentele prezentate la această dietă a nativilor Taur, pentru a le asigura o sănătate bună şi pentru a-i feri de-a lungul anilor de orice disfuncţie organică.

Contele Incappucciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *