azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Care este ritualul de programare a unui cristal?

Joi, 08.Oct.2015 13:33 Pietre si cristale Lasă un răspuns 1 vizualizari

Am văzut în articolul trecut motivele pentru care ar trebui să purificăm şi să curăţăm, atât fizic cât şi energetic, cristalele cu care vom lucra.

Acum că ştim cum să formulăm programul ales pentru cristalul nostru, vom trece la implementarea propriu-zisă a acestuia. Implementarea are patru paşi: contactul, transferul, vizualizarea şi sigilarea. Fiecare dintre aceşti paşi este la fel de important ca şi celelalte, astfel că trebuie să fim atenţi cu fiecare şi să nu ne grăbim.

Cum realizăm contact cu cristalul pe care îl deţinem?

Care este ritualul de programare a unui cristal? 2

Contactul este primul, legătura pe care noi o realizăm cu cristalul. Acest contact poate fi mental, afectiv sau verbal, adică putem vorbi cu cristalul nostru în minte, în inimă sau cu voce tare. Aşa cum deschidem calculatorul pentru a-l putea folosi, la fel trebuie să „deschidem” şi cristalul pentru a putea lucra cu el. Nu trebuie uitat că acestea sunt fiinţe vii, fiinţe deosebit de vechi care trebuie tratate cu respect şi cu iubire. Imaginaţi-vă că orice cristal are o vârstă de milioane de ori mai mare decât a noastră. Dacă ar trebui să purtăm respect unui bătrân, care are o vârstă de trei sau patru ori cât a noastră, o experienţă de viaţă inimaginabilă pentru noi, care a văzut în timpul vieţii sale probabil vremuri de pace şi de război, invenţii şi revoluţii care au schimbat lumea şi au făcut-o aşa cum o ştim, să ne gândim la cristal.

Cristalele sunt printre cele mai vechi formaţiuni pline de vibraţii de pe Terra

El are o vârstă de milioane de ani, s-a născut în condiţii de căldură şi presiune pe care nici nu ni le putem imagina şi a crescut odată cu Pământul. El era înainte de apariţia majorităţii speciilor care populează acum Pământul iar în ultimii săi ani de viaţă a fost martorul scurtei istorii a omului. Pe lângă cristal, suntem mici copii. Ele sunt totuşi răbdatoare cu noi şi cooperează cu mare bucurie. Trebuie să ne gândim la toate acestea în momentul în care contactăm cristalul. Acesta trebuie pus între palme, ca atunci când spunem o rugăciune, şi apropiat de piept. În momentul în care ne rugăm, mintea noastră devine mai clară şi vibraţia noastră se ridică. Asta ne ajută şi mai mult să accesăm vibraţia cristalină şi să intrăm în contact cu fiinţa cristalului. Unii lucrători cu cristale sunt destul de avansaţi încât pot interacţiona mental cu inteligenţa cristalului, îi pot cere numele şi pot dialoga cu ea. Noi nu vom aprofunda acest subiect. Este de ajuns să vorbim cu el şi să îi expunem problema în care avem nevoie de ajutor, înainte de implementarea programului.

Programarea cristalului trebuie să includă date şi cerinţe precise

Începem printr-o rugăciune în care să fim cuprinşi de iubire şi în care să includem cristalul nostru Sună ciudat, însă atunci când ne rugăm pentru cineva, atât noi ne ridicăm din punct de vedere al parametrilor energetici cât şi persoana respectivă. Putem folosi orice rugăciune, indiferent de crezul nostru, atât timp cât ne adresăm lui Dumnezeu. Apoi ne vom adresa cristalului în sine, conştiinţei sale, pentru a facilita accesul: „Fiinţă a cristalului, te consacru în numele lui Dumnezeu, în virtutea iubirii sale care cuprinde toate regnurile de viaţă şi puterii sale care a creat aceste regnuri, pentru a primi sarcina cu care doresc să te investesc.” Cuvintele pot fi diferite, pot chiar varia de la moment la moment şi de la cristal la cristal. Odată realizat contactul, vom trece la transfer şi vizualizare. Cele două se fac simultan. Având programul bine formulat, putem crea în mintea noastră imaginea care să reprezinte programul. Să zicem că vom încărca un cristal pentru grădină, menit să faciliteze creşterea unui pom în condiţii neprielnice. Programul va fi: „Acest cristal transformă energiile pământului şi mineralele disponibile în nutrienţi, pentru ca pomul meu să crească sănătos şi puternic, până în data de 21 martie 2100.”

Spuneam că factorul temporal este extrem de important, şi trebuie inclus. Am ales o dată foarte îndepărtată pentru a fi siguri că pomişorul nostru va deveni în timp destul de puternic şi sănătos pentru a se întreţine singur.

Există câteva metode simple de vizualizare şi transfer

 Prima necesită crearea unei sfere de lumină. Vom pune cristalul jos şi ne vom freca palmele bine timp de un minut sau două, până simţim mici furnicături în centrul lor şi în degete. Când acest lucru are loc vom depărta uşor palmele şi le vom apropia, din ce în ce mai depărtat de fiecare dată. Între ele se va crea un câmp de energie pe care noi o putem vizualiza ca luminoasă. În timp ce facem acest lucru, sau după ce simţim că sfera de energie este destul de concentrată, vom vizualiza sarcina cristalului.

Îl putem închipui în pământ, la rădăcina puietului, lucrând cu energiile pământului, transferându-le, purificându- le şi amplificându-le, pătrunzând în rădăcini  şi urcând prin trunchi înspre ramuri şi frunze. Vom  vizualiza pomul crescând încet-încet, frumos şi sănătos,  dând fructe şi făcând flori, şi îl vom vedea la apogeul  dezvoltării sale la data propusă, anume echinocţiul de  primăvară al anului 2100.

Toate aceste informaţii le vom vizualiza în minte şi în acelaşi timp, printr-un efort  imaginativ, în sfera de lumină creată. În momentul în  care ne vom îndrepta atenţia înspre sferă, vom avea impresia  unui glob de lumină în care se arată aceste imagini.  Vom rosti de trei ori sau de cinci ori fraza programului  şi o vom reţine.  Transferul se va face extrem de simplu: vom lăsa încet  mâinile în jos, cuprinzând cristalul cu mânile astfel încât  să fie integrat în sfera noastră.

Apoi vom apropia încet  mâinile pe lângă cristal, şi vom observa că imaginea se  va micşora până va fi cu totul absorbită în cristal. Putem  chiar strânge cristalul între palme la fel ca la început,  cu intenţia clară de a imprima programul nostru în el.  Sigilarea este următorul pas, şi asigură buna  funcţionare a programului. După ce toate acestea vor fi  îndeplinite, vom asocia acestui program un simbol, un  sunet sau un cuvânt care să reprezinte parola programului.  De fiecare dată când vom atinge pământul în care se află îngropat cristalul sau pomul căruia îi este  destinat, gândindu-ne la cristal, putem vizualiza acest  simbol sau pronunţa această parolă. Ideal ar fi zilnic  pentru o perioadă de o lună, şi odată pe săptămână în  aceeaşi zi pentru un an de zile, fiind de ajuns odată pe  lună pentru restul timpului. Simbolul poate avea  legătură cu scopul sau poate fi aleator. Poate fi o rună  asociată pomilor sau vegetaţiei, sau un copac stilizat,  sau un triunghi, o cruce şi aşa mai departe. Ceva care  să fie ştiut numai de noi şi de cristal. Parola ne poate  veni în minte pe moment, inspiraţi fiind de cristal, sau  o putem gândi noi, de exemplu acronimul cuvintelor care  compun programul: „Acest cristal transformă energiile  pământului şi mineralele disponibile în nutrienţi, pentru  ca pomul meu să crească sănătos şi puternic, până în  data de 21 martie 2100” devine astfel ACTEPŞMDÎNPCPMSCSŞP. Mai departe putem reduce  literele care se repetă, având ACTEPŞMDÎNS. Putem  rearanja vocalele pentru o pronunţie mai uşoară, adică  putem anagrama cuvântul, obţinând, de exemplu, din  literele ACTEPŞMDÎNS, o parolă de genul PED-ŞÎMSANCT.  Acesta este un exemplu ilustrativ, strict legat de programul ales ca exemplu. Se înţelege că fiecare  program poate avea o cu totul altă parolă, fie extrasă  precum am arătat, fie aleasă într-o clipă de inspiraţie. Aceasta este una dintre metodele aplicabile pentru programarea  unui cristal.

Îl putem închipui în pământ, la rădăcina puietului, lucrând cu energiile pământului, transferându-le, purificându-  le şi amplificându-le, pătrunzând în rădăcini  şi urcând prin trunchi înspre ramuri şi frunze. Vom vizualiza pomul crescând încet-încet, frumos şi sănătos,  dând fructe şi făcând flori, şi îl vom vedea la apogeul  dezvoltării sale la data propusă, anume echinocţiul de  primăvară al anului 2100. Toate aceste informaţii le  vom vizualiza în minte şi în acelaşi timp, printr-un efort  imaginativ, în sfera de lumină creată. În momentul în  care ne vom îndrepta atenţia înspre sferă, vom avea impresia  unui glob de lumină în care se arată aceste imagini. 

Vom rosti de trei ori sau de cinci ori fraza programului  şi o vom reţine 

Care este  ritualul de programare a unui cristal? 3Transferul se va face extrem de simplu: vom lăsa încet  mâinile în jos, cuprinzând cristalul cu mânile astfel încât  să fie integrat în sfera noastră. Apoi vom apropia încet  mâinile pe lângă cristal, şi vom observa că imaginea se  va micşora până va fi cu totul absorbită în cristal. Putem  chiar strânge cristalul între palme la fel ca la început,  cu intenţia clară de a imprima programul nostru în el.  Sigilarea este următorul pas, şi asigură buna funcţionare a programului. După ce toate acestea vor fi  îndeplinite, vom asocia acestui program un simbol, un  sunet sau un cuvânt care să reprezinte parola programului.  De fiecare dată când vom atinge pământul în  care se află îngropat cristalul sau pomul căruia îi este  destinat, gândindu-ne la cristal, putem vizualiza acest  simbol sau pronunţa această parolă. Ideal ar fi zilnic  pentru o perioadă de o lună, şi odată pe săptămână în  aceeaşi zi pentru un an de zile, fiind de ajuns odată pe  lună pentru restul timpului. Simbolul poate avea  legătură cu scopul sau poate fi aleator. Poate fi o rună  asociată pomilor sau vegetaţiei, sau un copac stilizat,  sau un triunghi, o cruce şi aşa mai departe. Ceva care  să fie ştiut numai de noi şi de cristal. Parola ne poate  veni în minte pe moment, inspiraţi fiind de cristal, sau o putem gândi noi, de exemplu acronimul cuvintelor care  compun programul: „Acest cristal transformă energiile  pământului şi mineralele disponibile în nutrienţi, pentru  ca pomul meu să crească sănătos şi puternic, până în  data de 21 martie 2100” devine astfel  ACTEPŞMDÎNPCPMSCSŞP. Mai departe putem reduce  literele care se repetă, având ACTEPŞMDÎNS. Putem  rearanja vocalele pentru o pronunţie mai uşoară, adică  putem anagrama cuvântul, obţinând, de exemplu, din  literele ACTEPŞMDÎNS, o parolă de genul PED-ŞÎMSANCT.  Acesta este un exemplu ilustrativ, strict legat  de programul ales ca exemplu. Se înţelege că fiecare  program poate avea o cu totul altă parolă, fie extrasă  precum am arătat, fie aleasă într-o clipă de inspiraţie.  Aceasta este una dintre metodele aplicabile pentru programarea  unui cristal.

Asterion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *