esteto.ro

Care este calea către o viaţă împlinită – II?

Vineri, 21.Aug.2015 13:24 Fericire Lasă un răspuns 1 vizualizari

Vechile obiceiuri ne împiedică să ne realizăm visele?

Care este calea catre o viata implinita? - II 2

Atunci când vorbim despre viaţa noastră, o facem de multe ori cu reţinere sau cu certitudinea unui fapt deja împlinit, deşi aproape de fiecare dată vorbim la modul în care ne referim la ce va fi în viitor… După cum am observat de-a lungul vieţii, marea majoritate a oamenilor vorbesc despre cum ar putea trăi ei, ori cum ar vrea să trăiască, iar asta o fac visând mereu înainte, spre viitor. Nu e nimic rău în asta, chiar din contră, este necesar să ştim în ce fel ne putem construi o existenţă fericită. Dar de cele mai multe ori, oamenii se opresc la faza aceasta, şi apoi îşi continuă mai departe viaţa cu obişnuinţele vechi, astfel că ceea ce ei clădesc în visele lor, tot ei năruiesc prin perpetuarea vechilor obiceiuri. Este esenţial în aceste vremuri dificile să regăsim vechile căi de rezolvare a problemelor cu care ne confruntăm, căi pe care Maeştrii Spirituali din străvechime le-au folosit şi au ajutat în acest fel omenirea acelor vremuri să trăiască frumos şi în armonie. Spuneam în numărul anterior al revistei că pentru a reuşi să fi prosper, este necesar echilibrul şi magnetismul personal. În actuala perioadă în care cu toţii traversăm artificiala criză declanşată de Illuminaţi, să vedem pe mai departe care sunt acele aspecte ce ne pot ajuta să nu depindem de factorii economici şi sociali, pentru a deveni prosperi.

Prosperitatea a devenit o noţiune greşit înţeleasă

Care este calea catre o viata implinita? - II 3De multe ori am auzit pe alţii spunând că a fi prosper înseamnă să fi bogat. Iar alţii spun că a fi bogat înseamnă a avea abundenţă. Aici lucrurile sunt înţelese puţin greşit. Este necesar să medităm la sensul acestor termeni prin care definim o viaţă îndestulătoare. Privind prin prisma conştiinţei umane şi a educaţiei slabe primite în acest sens, din partea societăţii, putem spune că marea majoritate a oamenilor nu înţeleg corect asemenea cuvinte. Una este să ai abundenţa, şi alta este să fi bogat, iar cu totul altceva este prosperitatea, deşi aceste trei aspecte sunt indubitabil legate între ele. Însă nu sunt sinonime ca înţeles, deoarece sensul fiecărui termen din cei amintiţi este diferit de al celorlalte. Ce înseamnă în realitate prosperitatea? Şi pe la televizor, şi pe la radio sau în presa scrisă auzim şi întâlnim acest termen – a fi prosper. De multe ori cuvântul este folosit fără a se înţelege măcar o parte a sa. Dicţionarul explicativ al limbii române este destul de sărac în privinţa definiţiei prosperităţii, şi atunci trebuie să căutăm adevărata definiţie în Ştiinţa Iniţiatică. Nu ne referim aici la acei oameni de afaceri care îşi fac averile pe criterii de tip economic, cu speculaţii de piaţă comercială sau aranjamente de culise. Noi ne referim strict la reala prosperitate. Să pornim de la ideea de a fi un om de succes. Ce-ţi trebuie pentru a avea succes? În primul rând idei eficiente, care să fie aplicate corect şi concret. Desigur, asemenea idei au nevoie de capital pentru a se putea concretiza (dar nu întotdeauna personal), mai ales dacă scopul lor serveşte semenilor din jurul nostru. Aminteam în numărul trecut că există autori de cărţi despre prosperitate care au editat asemenea lucrări, dar nici nu explică la modul complet ce necesită prosperitatea, nici ce este ea cu adevărat, şi nici cei care citesc nu găsesc chichiţa care să descuie uşa succesului. Prosperitatea este acel aspect care survine în urma primului succes, şi care asigură – atenţie!!! – creşterea progresivă, ca la matematică, a câştigului acumulat. Deci odată înregistrate primele realizări, este necesar să asiguraţi dezvoltarea lor prin perpetuarea ideii care a avut succes, şi asta la modul practic. O idee bună va avea întotdeauna succes. Chiar dacă nu sunt bani, prin asociere şi cu încredere în forţele proprii, se poate concretiza succesul. Îţi trebuie doar un pic de minte, un pic de şansă (pe care singur ţi-o faci) şi iniţiativă. Dar reţineţi! Mai întâi trebuie să fiţi echilibraţi în interiorul vostru, cele două energii Yin şi Yang în armonie ajutându-vă să extrageţi din Mentalul Universal exact acele idei care vă vor îndrepta către succes.

Cum ne putem încărca energetic din punct de vedere Yin şi Yang?

Care este calea catre o viata implinita? - II 4Respiraţia este un element esenţial, în sensul că este necesar să ştiţi un secret fundamental. Atunci când inspirăm, energia Yang roşie intră în noi, iar când expirăm, energia Yin albastră iese din noi. Iată că prin respiraţie, dacă îi asigurăm ritmul regulat de funcţionare, echilibrăm cele două energii. Astfel ne deschidem calea către a fi magnetici şi echilibraţi. Acesta este primul pas către succes, prin a lăsa Energia Universală, în realitate Dumnezeu Mama şi Dumnezeu Tatăl, să curgă în noi cu fiecare respiraţie. Această Energie Universală are o Inteligenţă superioară nouă, de aceea ne ţine în viaţă, şi ştie ce dorim noi prin simplul fapt că traversează întreaga noastră fiinţă, în interiorul căreia există toate dorinţele noastre pe care le „citeşte” imediat. Al doilea pas este constituit din aplicarea ideii pe care vrem să o transformăm în ceva concret. Fie că este vorba de un profit sau de o situaţie prin care ni se îmbunătăţeşte existenţa, este necesar să aplicăm ideea respectivă. Prin însăşi ideea pe care o prezentăm cuiva, Energia Universală care ne străbate ne determină prin prezentarea acelei idei să devenim magnetici pentru cei în faţa cărora expunem ideea noastră. Ceva se va întâmpla şi ideea va fi acceptată, iar din acel moment lucruri nevăzute se vor pune în mişcare în favoarea noastră, în primul rând, apoi în favoarea celorlalţi semeni. Curând observăm că anumite lucruri se întâmplă şi cineva ne va oferi nişte bani pentru ceea ce am făcut, ori o oportunitate de a îmbunătăţi aplicarea ideii. De aici încolo, fiind conştienţi de Energia Universală care ne străbate fiinţa, putem fi convinşi că vom avea succes. Acesta odată apărut, ne va permite să continuăm cu aplicarea aceleiaşi idei sau a alteia, şi astfel magnetici şi echilibraţi fiind, vom atrage înspre noi alţi oameni şi alţi bani, iar în acest mod primul succes obţinut este înmulţit. Aspectul trebuie înţeles ca un fel de dezvoltare, înmulţire a primului succes, căci aşa cum am spus, prosperitatea înseamnă creşterea cantităţii şi a calităţii succesului. Acest lucru devine posibil datorită faptului că echilibrul şi magnetismul propriu se instalează la nivelul chakrei inimii.

Inima spirituală şi secretul ei

Care este calea catre o viata implinita? - II 5Evident este că chakra inimii este legată de inima spirituală, tot aşa cum rădăcina copacului este legată de cel mai înalt vârf al unei crengi a copacului. Abundenţa şi prosperitatea sunt ca rădăcina şi coroana unui pom. Pentru a avea o reală abundenţă, este necesar să conectăm chakra inimii la inima spirituală, aflată în centrul fiinţei, în dreptul centrului inimii fizice, dar pe un alt plan de existenţă, mult mai subtilă. Vorbesc de acel loc din inimă unde simţim că e sufletul nostru, unde percepem toate sentimentele bune (când iubim pe cineva, de exemplu). Cu atenţia fixată în fiecare zi în acel loc, desigur nu tot timpul, dar măcar o jumătate de oră chiar şi dacă avem ceva de făcut, înţelegând că-l inspirăm pe Dumnezeu Tatăl şi expirăm pe Dumnezeu Mama, de la o zi la alta suntem atenţi la propria persoană cum evoluăm către succes. Secretul inimii spirituale este acela că, odată făcută legătura între ea şi chakra inimii, din fiinţa noastră se declanşează un Câmp de Configurare care determină fără echivoc acele situaţii favorabile care vor veni către noi. Cu alte cuvinte, este ca şi cum ar fi o mână nevăzută care merge mereu înaintea noastră şi dă la o parte tot ce nu ne trebuie, lăsând să vină către noi doar acele situaţii şi persoane prin care vom avea succesul asigurat. Acest Câmp de Configurare este însuşi Matricea Creatorului care acţionează direct şi sigur, îndeplinind pentru noi împlinirea care ni se cuvine. Meditaţi la ce aţi citit în acest articol, şi când credeţi că sunteţi pregătiţi să aplicaţi ce aţi citit în prima parte şi în aceasta a doua, fiţi hotărâţi şi faceţi primul pas.

Contele Incappuciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *