dehaine.ro

Cum să te reinventezi în 7 pași

Marți, 16.Mai.2017 00:00 Fericire, Psihologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Când suntem copii avem impresia că putem deveni orice ne punem în cap, însă pe măsură ce creștem pierdem din vedere esențialul. Și anume, că ne putem transforma și reinventa oricând ne dorim acest lucru.

Din păcate, responsabilitățile și viața aglomerată nu ne ajută deloc. Vrem să ne reinventăm, dar copleșiți de problemele vieții cotidiene amânăm momentul până când nu mai avem ce amâna. Acum câțiva ani mă întrebam cum aș putea să devin o versiune mai bună a mea, și nu găseam  nici o soluție. Mă simțeam ca și cum nu aș mai avea timp să fac nimic, eram mult prea obosită, nu mai aveam nici un chef de muncă; dar visam să devin ”mai bună”.

Am dat vina pe job, pe responsabilitățile de fiecare zi, pe faptul că eram obosită , dar de fapt toate lucrurile astea erau niște scuze. Nimic nu ne împiedică să facem ceea ce ne dorim! Noi suntem singurii care stăm în calea fericirii noastre.

Tot ceea ce vreau să spun de fapt, este că nu mai trebuie să  ne mințim : ” mai aștept puțin, mai aștept să mă eliberez la muncă, să mă odihnesc”, nimic nu n stă în cale.

Vrei să îți schimbi înfățișarea, coafura, ce vrei tu… tot ceea ce trebuie să faci este să iei decizia ACUM!

7 modalități de a te reinventa

  1. Decide cine vrei să fii – până nu decizi acest lucru nu poți face nimic. Trebuie să-ți recunoști meritele și să nu te mai vezi ca o sumă de atribute fixe. Prietenii, casa, banii, job-ul sunt lucruri care pot fi schimbate, mai ales dacă îți distrug viața. Află ce îți aduce bucurie, întâi și întâi, și apoi care sunt cele mai puternice calități ale tale. Fă o listă și vezi ce se intersectează cu ce! Care este țelul tău în viață? Și astfel, ai un plan. Începutul este mai greu, dar dacă îți dorești, dacă vrei, atunci totul este posibil.
  2. Schimbă-ți stilul– dacă vrei să te simți altfel, atunci începe de la garderobă. Nu te interesează ce zic ceilalți, te interesează să te simți tu bine. Indiferent că vrei să fii sexy, elegantă sau sport, fiecare stil te va face să te simți într-un anume fel. Exprimă-te prin stilul vestimentar pe care îl adopți! Aparențele întotdeauna vor conta, dar cel mai important lucru este felul în care haina respectivă te face să te simți pe TINE!
  3. Schimbă-ți mentalitatea – da, poți schimba și modul în care gândești! Simți că ești un suflet bătrân? Nu are nimic, poți fi un suflet bătrân care se simte și arată tânăr! Este doar un exemplu, dar care te poate ține pe loc. Schimbă-ți tabieturile. Mie personal nu îmi place să mă trezesc dimineața, nu știu cui îi place, ani la rând m-am trezit fără chef de viață; până am decis că trebuie să schimb ceva pentru că îmi afecta tot restul zilei. Astfel, am decis că dimineața este cea mai bună perioadă a zilei, păsările cântă, cerul este senin ( chiar dacă nu era). Ușor, ușor, am început să văd altfel lucrurile. Sunt niște exemple puerile, dar funcționează!
  4. Schimbăți job-ul – ești prea obosit/ă, stresată, muncești prea mult, nu îți recunoaște nimeni meritele! Schimbă-ți job-ul! Este greu în ziua de azi să găsești un job care să îți aducă și avantaje materiale și să îți satisfacă și spiritul, știu. Dar este posibil, crede-mă! Nu toți vrem să ne îmbogățim peste noapte, majoritatea dintre noi muncim pentru ceea ce avem. Dacă vrei să schimbi ceva în viața ta, atunci recunoaște  că ești unic/ă, că ești mai mult decât CV-ul tău!
  5. ți prieteni noi – comportamentul  fiecăruia dintre noi este influențat de prietenii pe care îi avem. Așa că, este bine să  să ne alegem prietenii cu atenție!  Cu cât ne influențează negativ , cu atât este mai bine să ne distanțăm de astfel de persoane. Este bine să nu păstrezi alături de tine oameni bârfitori, răi, invidioși, geloși!
  6. Învață ceva nou – o să zici că după o anumită vârstă este greu ( știu pentru că și eu la rândul meu am zis la fel), dar nu este adevărat. Omul este capabil să asimileze informații noi la orice vârstă, important este să își dorească. Fie că este vorba de o limbă strină, de un curs de dans sau orice altceva ne face plăcere, totul este posibil! Faptul că vrei să înveți lucruri noi, te face să te reinventezi mai ușor.
  7. Îmbunătățește-ți sănătatea – nu te oblig să mănânci mai sănătos sau să faci sport, ci pur și simplu vreau să devii mai atent la ceea ce îți face rău ca hrană și să devii conștient că viața sedentară nu te ajută la nimic, ba din contră! Nu trebuie să te duci la sală, dar poți să te plimbi într-un parc. Nu trebuie să devii vegan, dar poți elimina din alimentație alimentele care îți fac rău.

Fii perseverent! Nu este suficient doar să ai un plan, trebuie să îl și urmezi!

Alexandra Dănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *