dehaine.ro

Care este calea către o viaţă împlinită? – I

Joi, 20.Aug.2015 15:09 Fericire Lasă un răspuns 1 vizualizari

Trăim într-o societate modernă în care, pentru aputea avea o viaţă decentă, trebuie să munceşti ca să ai banii necesari. Cu toate acestea, marea majoritate a populaţiei lumii nu are ceea ce-şi doreşte, familiile neavând bani suficienţi pentru îndeplinirea cerinţelor fireşti.

Care este calea catre o viata implinita -I 2

De ce nu suntem bogaţi dacă muncim atât de mult?

Dacă toată lumea munceşte pentru a avea bani, cu care să cumpere cele necesare, atunci ce se întâmplă şi de ce oamenii nu sunt prosperi? Veţi citi în cele ce urmează care este cauza acestor neajunsuri şi de ce dau greş chiarşi cei care aplică tehnici însuşite din cărţi ce descriu cumsă devii prosper şi fericit. La ora actuală societatea planetară în general se bazează strict pe valorile intelectuale, cercetarea lucrurilor şi fenomenelor sociale oferind într-adevăr multe răspunsuri referitoare la ceeace ni se întâmplă. Cu toate acestea, deşi de-a lungul ultimelor două decenii şi jumătate s-au scris foarte multe cărţi în care sunt descrise tehnicile de însuşire a prosperităţii materiale, aproape nimeni din cei care auîncercat astfel de tehnici nu au reuşit mare lucru în acestsens. De ce oare? Unde au greşit? Au uitat ceva din respectivele tehnici? Fără îndoială că nu. Şi atunci în ceconstă problema?

Echilibrul este primul pas către succes

Care este calea catre o viata implinita -I 3Spuneam în alte articole din numere anterioare ale revistei că fiinţa umană este o capodoperă a Creaţiei, fiind înzestrată cu multe chakre, dintre care 7 sunt de bază. Dar toate aceste chakre îşi au obârşia în câmpul personal uman, care este aura sa spiritual-energetică,aceasta la rândul ei fiind alcătuită din cele două marienergii ale Universului, Yin şi Yang, respectiv Energia Feminină care este Blândeţe şi Energia Masculină careeste Tărie. Legea de bază a Universului este Echilibrul,care la ora actuală, când se scriu multe cărţi despiritualitate, este greşit înţeles.În prezent marea majoritate a oamenilor se află în dezechilibru, şi din acest motiv atâtea miliarde depersoane se trezesc în fiecare dimineaţă şi merg laservici, pentru a-şi asigura cele necesare traiului zilnic.Există vreo legătură între dezechilibru şi serviciulzilnic? Bineînţeles! Atâta timp cât Echilibrul interior între Yin şi Yang este dereglat, omul nu poate atrage tot ceea ce-i trebuie către el, şi astfel face zilnic efortul de a merge la serviciu. De aceea revin la ideea prezentării în diferite cărţi a ideii de prosperitate, despre cum să atingi succesul şi să devii independent din punct de vedere material şi financiar. Toţi acei autori ai unor asemenea cărţi uită cu certitudine să mai spună că este necesar Echilibrul interior între Bărbatul Interior şi Femeia Interioară, altfel oricine poate folosi orice formulă a prosperităţii găsită în cine ştie ce carte, însă nu va funcţiona. Sunt convins că mulţi dintre voi aţi încercat diferite metode pe care le-aţi auzit ici-colo, pentru a vă face viaţa mai bună, dar vă spun că înainte de toate acestea Echilibrul Interior este esenţial. De ce muncesc oamenii zilnic?

Pentru că şi-au pierdut abilitatea de a fi în Echilibru, una dintre cele două Energii Interioare fiind dezechilibrată faţă de cealaltă.Ambele tabere sunt în dezechilibru, la barbate manifestându-se prea mult latura Tăriei, iar la femei prea mult latura Blândeţii. Desigur există şi multe alte cazuri în care bărbaţii sunt caracterizaţi de prea multă Blândeţe, deci Yangul lor este dezechilibrat, şi femei care manifestă prea multă Tărie, Yinul lor aflându-se în dezechilibru. Nici bărbaţii,nici femeile nu sunt în Echilibru.

Care este cheia succesului?

sunset in heart handsCare poate fi secretul care să ducă spre adevărata prosperitate şi mulţumire? Există o singură cale prin care se poate ajunge la starea reală abogăţiei materiale, şi anume Calea Inimii. Problema cu care se confruntă,totuşi, la ora actuală majoritate a populaţiei este manifestarea exagerată a mentalului – mai precis a funcţiei acestuia care este intelectul. Cunoaştem atât de multe,ştim să privim cu telescoapele la miliarde de ani lumină în adâncurile Universului, sondăm la fel deadânc în microcosmos cu microscoapele electronice, descifrăm configuraţiile chimice ale atomilor, calculăm tot felul de lucruri, construim dispozitive din ce în cemai performante, şi asta datorită ajutorului oferit de mental. Dar inima noastră unde a rămas…?Majoritatea oamenilor sunt materialişti, o categorie relativ restrânsă fiind aplecată către spiritualitate. Primii îşi folosesc preponderent energiile din primele trei chakre, ultimii îşi activează mult mai mult doar chakra frunţii şi a creştetului. Ambele categorii ignoră chakra inimii.Doar o categorie foarte mică de oameni îşi centrează întreaga existenţă în chakra inimii, şi de obicei aceştia sunt oamenii care devin şi sunt Maeştri Spirituali. Chiar aceştia sunt dispreţuiţi de societate, sunt ignoraţi în tot ceea ce ei spun, fiind consideraţi apractici şi aerieni în comportament, uneori fiind blamaţi că vorbesc prostii sau au o atitudine aiurită. Dar v-aţi întrebat ce s-ar fi întâmplat cu societatea, în general, dacă nu ar fi existat această categorie minoritară, care a susţinut prin emisia din chakra inimii un relativ echilibru în lume? Iată secretul prosperităţii, şi nu neapărat al celei materiale, dar şi aceasta este inclusă.

Cum putem fi fericiţi şi cu inima împăcată?

Care este calea catre o viata implinita -I 5Chakra Inimii este Creuzetul Cristic în care trebuie adusă energia din primele trei chakre de jos ,Muladhara,Swadhistana şi Manipura, şi cea din chakrele gâtului –Vishudda, frunţii – Ajna şi creştetului – Sahasrara. Când cele două tipuri de energii se vor aduna în chakra inimii, atunci se produce o stare de bucurie, căci Anahata se deschide iarăşi către Christ, şi Bucuria inundă corpul fizic şi întreaga fiinţă. Astfel, având la bază Bucuria, inima devine un Magnet Viu care atrage cele două Energii Interioare către Echilibru, consecinţa fiind că Yin şi Yang vor fi egale ca valoare şi calitate, iar în acel moment se va declanşa în fiinţa proprie Calea Inimii. Aceasta duce la manifestarea în mod egal a celor două părţi interioare Yin şi Yang, cele două energii atrăgând din Univers şi din Akasha, în viaţa noastră, toate acele lucruri de care avem nevoie. Trebuie să înţelegeţi că lucrurile, ele însele, aşa cum există în Univers, sunt în echilibru, doar omul este dezechilibrat, şi de aceea chiar dacă se roagă să aibă aia şi ailaltă, lucrurile nu sunt atrase. Un lucru aflat în echilibru poate fi atras doar de către o fiinţă aflată în echilibru (Legea Corespondenţei extinsă). Şi dacă nu v-aţi putut bucura până acum că nu aţi avut ce vă trebuie, măcar bucuraţi-vă în inimile voastre de acum încolo pentru simplul fapt că existaţi, şi astfel cu această stare, lucrurile vor începe să fie atrase către voi.

Contele Incappuciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *