Care este alimentaţia potrivită zodiei Scorpion?

Joi, 01.Oct.2015 10:28 Astrologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Semn de toamnă încărcat de emotivitate şi pasiune, Scorpionul reprezintă o zodie ale cărei caracteristici definesc zona abisală a subconştientului, cu întreaga cohortă de reacţii ale acestuia.

Scorpionii au o personalitate magnetică înnăscută

Care este alimentatia potrivita zodiei Scorpion 2

Fiind semn de Apă, de data aceasta apă rece spre deosebire de apa caldă a Racului, Scorpionul oferă nativilor acestui semn posibilitatea de a intui foarte repede detaliile unei probleme sau modalitatea de rezolvare a unei chestiuni. Deși au o atitudine preponderent retrasă și relativ misterioasă prin faptul că nu se implică decât în ceea ce vor ei, nativii acestui semn dispun de un bun potențial de a atrage multe persoane în jurul lor, devenind la un moment dat asemenea unui magnet care exercită o influență majoră.  

Este de înțeles acest aspect deoarece Pluton, astrul care-i guvernează pe acești nativi, le imprimă un fel de vibrație electrică ce se transmite cu o forță care face de altfel ca Scorpionul, chiar dacă se așează undeva într-o adunare și nu spune nimic, este totuși remarcat. Această capacitate derivă din forţa plutoniană care în astrologia de tip esoteric echivalează cu principiul Tatălui, deci vorbim de o Prezenţă care se exercită oricum şi este percepută dinspre individul Scorpion chiar dacă acesta nu spune sau nu face ceva important. Scorpionul este semn de Apă rece, precum am spus anterior, şi spre deosebire de nativul Rac – semn de Apă caldă, care este predispus la îngrăşare deoarece este gurmand, nativul din zodia Scorpionului are alte caracteristici.  

Scorpionii sunt foarte pasionaţi de mâncărurile fierbinţi şi condimentate

De cele mai multe ori putem vedea nativi ai acestui semn care mănîncă foarte puţin, uneori chiar neregulat, deşi o asemenea atitudine vizavi de modul lor de alimentaţie le poate dăuna. Pluton este patronul mecanismului de degenerare şi regenerare celulară şi hormonală, şi dacă nativii se obişnuiesc cu un regim alimentar neregulat şi cu obiceiul de a sări peste micul dejun sau prânz, riscă în timp să aibă parte de unele dereglări hormonale ce duc la boli ale corpului, prin acumulare de toxine ce nu  sunt eliminate la timp sau prin scăderea capacităţii sîngelui de a procesa substanţele nutritive. De altfel nativilor Scorpion le este recomandată întotdeauna curăţarea sîngelui de eventuale toxine rezultate din modul dezordonat în care se alimentează, ceaiul din frunză de urzică fiind foarte indicat.

Metabolismul corpului uman are regulile sale exacte şi a le da peste cap reprezintă pentru nativii Scorpion un obicei ce le afectează sănătatea. Pentru că Pluton patronează substanţele lichide aflate în straturile mai adânci ale Pământului, cum ar fi petrolul (rezultat din amestecul pădurilor preistorice cu pământul şi apa) sau magma vulcanică, rezultă că nativilor Scorpion le plac din punct de vedere alimentar acele sosuri obţinute prin combinaţia mai multor ingrediente culinare. Aceste sosuri trebuie să fie neapărat consistente şi fierbinţi, altfel nativul nu le consumă cu plăcere. Am putea spune printre altele că pentru nativii acestui semn a consuma mîncarea fierbinte reprezintă un fel de pasiune culinară care altora le-ar produce neplăcere. O altă trăsătură a nativilor Scorpion este pasiunea pentru condimente şi pentru băuturile tari.  Acestea din urmă pot fi inamici adevăraţi pentru Scorpioni deoarece le declanşează reacţii emoţionale care-i pot pune în situaţii foarte neplăcute chiar pentru ei înşişi. În privinţa condimentelor, acestea nu lipsesc din meniul nativilor, indiferent dacă mănîncă puţin sau mult. De exemplu hreanul, usturoiul şi ardeiul iute  sunt preferatele nativilor, precum şi acriturile care conţin şi ceva iute în ele. Dacă tot am vorbit despre băuturi, nativii pot consuma fără probleme şampanie şi vin din soiul tămîioasă, desigur în cantităţi moderate, evitând alcoolul ce prezintă multe grade.  

Alimentele benefice nativilor Scorpioni

Cele mai indicate alimente pe care le pot consuma nativii Scorpion  sunt:

 • peştele de orice fel
 • guliile
 • sfecla
 • varza
 • morcovii
 • ceapa albă şi roşie
 • ridichiile inclusiv cea neagră
 • salata verde şi ţelina – toate acestea preparate şi combinate cu peşte sau eventual carne slabă de vită

Care este alimentatia potrivita zodiei Scorpion 3De asemenea orezul brun le este recomandat în dietă combinat cu sosuri uşoare   lipsite de grăsimi saturate (adică trecute prin foc) şi cu legume preparate prin coacere sau înăbuşire la foc mic şi nu mai mult de 15 minute. În plus pentru menţinerea unui tonus adecvat nativii pot consuma de 2-3 ori pe săptămînă lactate cu conţinut scăzut de grăsimi, pentru a evita creşterea în greutate şi eventuale probleme de hipertensiune. Pentru Scorpioni sulfatul de calciu este elementul de bază în alimentaţie. Fără el nativii pot avea probleme de sănătate şi riscă să le scadă capacitatea de vindecare naturală care o au din naştere şi imunitatea în faţa bolilor.

De altfel sulfatul de calciu se găseşte în legumele menţionate şi în lactate, precum şi în fructe cum  sunt nucile, sucul de citrice natural, fructele de pădure, mere, banane şi ananas. Iar în ceea ce priveşte pâinea, pe care cu toţii o consumăm zilnic, în cazul nativilor Scorpion ei trebuie să consume de preferinţă sortimentul de pâine din cereale cu grăunţe, care să nu conţină glutenul atât de periculos pentru greutatea corporală.

Contele Incappucciato


Niciun comentariu

 • Madeleine says:

  Nici o stea.
  Daca as fi cautat ceva opus gusturilor mele, nu as fi gasit un articol mai „potrivit” ca acesta.
  O mare balbaiala.
  Cum am si ascendent in Balanta, m-am uitat si acolo.
  Articole pentru PROSTI.

  • Zenivers says:

   Buna dimineata doamna Madeleine,

   Va inteleg frustrarea, insa gusturile personale si dieta potrivita zodiilor, din pacate nu au nimic in comun. Dumneavoastra sunteti o persoana unica, v-ati dezvoltat (in functie de zona, mediul in care ati crescut) gusturi personale si personalizate in acelasi timp, care da, la prima vedere nu au nici o legatura cu dieta structurata aici. Modul si rationamentul dupa care au fost gandite aceste diete tin de legaturi astro-nutritive si au la baza numeroase concepte psihologice, nu statistici antropologice pe tema preferintelor culinare.
   Sa zicem ca acest articol nu ar fi existat: va asteptati ca toti nativii unei zodii (cateva sute de mii de oameni adica) sa aiba fix aceleasi gusturi si sa manance fix acelelasi lucruri, si eventual exact ce scrie in acest articol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *