Ronde.ro

Beneficiile şi proprietăţile uleiului volatil de măghiran

Joi, 27.aug..2015 18:22 Ezoterism Lasă un răspuns 1 vizualizari

Beneficiile şi proprietăţile uleiului volatil de măghiran

Beneficiile şi proprietăţile uleiului volati de măghiran sunt numeroase ţinând cont că planeta noastră este o adevărată sursă de bogăţie vegetală şi având sute de mii de specii de flori şi plante de toate mărimile şi cu variate culori ce ne încântă permanent.

Beneficiile si proprietatile uleiului volatil de maghiran 2

Plantele ne vor ajuta întotdeauna atunci când suntem bolnavi sau când nu ne simţim în apele noastre

De ce oare uneori putem iubi florile mai mult decât pe semenii noştri? Doar pentru că sânt viu colorate şi nu au pretenţii? Ori de câte ori avem nevoie de ajutorul surorilor noastre florile şi plantele, imediat le găsim aproape de noi. Fie în starea lor naturală, fie în magazinele de profil de unde le putem procura sub forma ceaiurilor, uleiurilor volatile sau esenţelor florale, ele ne sunt de mare folos atunci când viaţa noastră este umbrită uneori de diferite neplăceri. Una dintre plantele mai deosebite, ca să spunem aşa, aflată în vasta panoplie a lumii vegetale, este şi măghiranul.

Măghiranul este simbolul fertilităţii

Beneficiile si proprietatile uleiului volatil de maghiran 3Cântat în melodiile populare şi utilizat în remediile de la sate în secolele trecute, această plantă era şi încă este considerată simbol al fertilităţii, fiind purtată de către cei care se căsătoresc sub forma unor cununiţe aşezate pe cap. Numele plantei despre care vorbim aici – măghiranul, provine de la termenul din limba arabă „marjamiei” care tradus în româneşte este înţeles ca „cel fără de asemănare”. Planta conţine ulei volatil, varietăţi de taninuri în procente foarte mici, precum şi principii amare şi pentozan – substanţă a compuşilor din clasa gliceridelor. Substanţele naturale din gama pentozanelor conţin cinci atomi de carbon în moleculă, având legătură cu cele cinci simţuri naturale. Rolul principal al măghiranului este acela de a întări sistemul imunitar, ştiindu-se că un om cu o capacitate imunitară scăzută nu se poate relaxa în faţa stressului zilnic şi nu se poate bucura de viaţă. De aceea aceşti pentozani atunci când intră în procesul de transformare pentru a deveni parte componentă a uleiului volatil de măghiran, trec într-o stare mai densă, ce permite descompunerea în particule eterice atunci când esenţa volatilă este pusă în lampa de aromoterapie.

La ce este bun uleiul de măghiran?

Beneficiile si proprietatile uleiului volatil de maghiran  4După ce punem suficiente picături în lampa de aromoterapie, ne vom decupla de la orice activitate cotidiană timp de 30 de minute. Aroma de măghiran acţionează foarte eficient contra: rinitelor alergice, stărilor de nervozitate, bronşitei, migrenelor şi insomniilor, reumatismului şi gripei, acestea fiind simptome alimentate de o energie Yin rece parazită, din exteriorul organismului fizic. Efectul aromei de măghiran este de tip Yin cald şi dislocă cheagurile de energie Yin rece fixate pe diferite zone ale meridianelor de energie, precum şi cele aflate la suprafaţa pielii şi la nivelul încheieturilor, cum este în cazul reumatismului. De asemenea aroma măghiranului combate cu succes depresia prin faptul că moleculele eterice de pentozani intră pe căile nazale, odată cu respiraţia, şi produc prin impactul cu neurotransmiţătorii cerebrali o descărcare masivă de substanţe de tip polizaharide, care influenţează în doar câteva minute starea întregului organism, inclusiv starea mentală şi dispoziţia psihică. Aşadar putem folosi măghiranul în tratarea simptomelor cu care ne confruntăm zi de zi, mai ales că una din proprietăţile minunate ale acestei esenţe volatile este şi aceea că, prin inhalarea aromei în fiecare seară, toxinele adunate în corp din diferite cauze sânt eliminate fără niciun dubiu, şi în acest fel ne vom simţi mai curaţi şi mai capabili din multe puncte de vedere.

Contele Incappucciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!