azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Alfabetul runelor – Laguz şi Ingwaz

Luni, 28.Sep.2015 14:38 Divinatie, Rune Lasă un răspuns 1 vizualizari

Runa Laguz

Alfabetul runelor - Laguz si Ingwaz 2

Este cea de-a douăzecişiuna din cele douăzecişipatru de rune ale alfabetului magic nordic, şi cea de-a cincea rună din aett-ul lui Tyr. Sunetul pe care îl reprezintă este L, iar numele său înseamnă „lac” sau „apă”. De obicei, omul modern când se gândeşte la apă, în special corpurile de apă necurgătoare, are invariabil în minte imaginea unui lac liniştit sau unei mări tropicale azurii. Apa înseamnă pentru noi mai mult viaţa, frumuseţea şi liniştea cu care am ajuns să o asociem. Scandinavii cunoşteau însă apa sub cele mai ameninţătoare forme: marea, în tradiţia nordică, este o forţă de nestăpânit, cu greu înduplecată. Poate oferi muncă, refugiu şi hrană, dar în acelaşi timp poate rătăci aventurierii, poate scufunda vase şi poate cere vieţi nevinovate.

 • În poziţie normală, Laguz semnifică intuiţia, instinctul, necunoscutul, visul, ascunsul şi adevărul iniţiatic. Este o rună bună într-un tiraj, anunţând o perioadă de accentuare a trăirilor sufleteşti. În funcţie de întrebarea pusă, sensibilitatea şi instinctualitatea lui Laguz se pot manifesta sub diferite forme. În domeniul social, prevesteşte un anonimat plăcut, în care ne refugiem atunci când dorim liniştea. Dacă toate lucrurile din jurul nostru vuiesc ca un uragan, ne putem refugia în ochiul furtunii şi ne putem bucura de calm, chiar dacă ne sustragem evenimentelor sau nu. Suntem lăsaţi în pace şi ne poate prinde bine un concediu sau o retragere, chiar dacă este vorba numai de câteva zile.
 • În domeniul financiar, această rună aduce succesul obţinut în urma unor achiziţii inspirate. Urmând mai mult instinctul decât raţiunea vom face alegeri de zece ori mai bune în ceea ce priveşte economia personală sau profesională, şi este indicat să achiziţionăm sau după caz, să investim lichidităţile, pentru a profita mai târziu. În domeniul erotic, Laguz arată visarea, misterul şi farmecul. Partenerii se îndrăgostesc, fiecare de aspecte ale celuilalt pe care parcă abia acum le descoperă. Predomină romantismul, visul, senzaţia de uşurime şi de ireal.
 • În domeniul sănătăţii, această rună aduce o sensibilitate crescută la tot ceea ce înseamnă factor extern şi o receptivitate pronunţată în ceea ce priveşte factorii interni. În cazul afecţiunilor de care deja suferim se întrevede alinarea, retragerea, vindecare treptată şi în final, sănătatea.
 • În poziţie inversă, Laguz prevesteşte dezechilibrul, lipsa armoniei, confuzia, ignoranţa şi lipsa perspectivei. În funcţie de întrebarea pusă, boala, plictiseala sau angoasa anunţate de această rună se pot manifesta sub diferite aspecte.
 • În domeniul social, Laguz inversat anunţă uitare, confuzie. Suntem şterşi, nu ne deosebim cu nimic de cei din jurul nostru şi ajungem o simplă rotiţă într-un angrenaj mai mare. Predomină rutina, plictiseala, lipsa de perspectivă, neplăcerea de a interacţiona cu ceilalţi. Nu putem interacţiona cu oamenii veseli şi pozitivi pentru că succesul lor ne deprimă, şi nici cu oamenii trişti, deoarece ne cufundăm şi mai mult în disperare. Ne plângem de milă, chiar dacă situaţia este doar stagnantă, şi nu tragică. În domeniul financiar, această rună arată amorţeală, lipsă de vigoare şi de viziune. Nu ar trebui să investim în nimic, şi ar trebui să ne drămuim bine banii, fiind înclinaţi spre pierderi minore, dar multe, care ne-ar putea destabiliza şi periclita confortul economic. În domeniul erotic, arată nesiguranţă în forţele şi calităţile proprii, lipsă de respect şi de încredere în sine, probleme de imagine şi de optică în ceea ce priveşte atât propria persoană, cât şi partenerul. Sunt lucruri trecute sub tăcere în cuplu, despre care ar fi bine să se vorbească. Se ascund trăiri, dorinţe, nevoi, fantezii şi gânduri, ceea ce duce la un declin al comunicării şi la o răcire a relaţiei. Pot interveni, în cel mai rău caz, adulterul, infidelitatea şi implicit, falsitatea, ipocrizia şi minciuna.
 • În domeniul sănătăţii, Laguz inversat poate indica probleme mentale, psihice, provenite în principal din trăiri şi emoţii reprimate. Tot ceea ce reprimăm şi toate problemele neconfruntate sunt „măturate sub covor”, ascunse în mod superficial, din comoditate sau laşitate, până în momentul în care declanşează angoase, nelinişti şi chiar afecţiuni psihice notabile.

Runa Ingwaz

Alfabetul runelor - Laguz si Ingwaz 3Este cea de-a douăzecişidoua din cele douăzecişipatru de rune ale alfabetului magic nordic, şi totodată cea de-a şasea din aett-ul lui Tyr. Sunetul pe care îl reprezintă este Ng, un sunet specific limbilor nordice. Este oarecum mut, mai mult ecou decât sunet rostit, ca în englezescul „king” sau „ring”, cu un N pierdut, fără să se audă G-ul. Numele său este o variantă a lui Yng sau Inwe, zeu mai mult sau mai puţin identic cu Freyr, considerat a fi strămoşul şi genitorul neamului ingveonilor şi dinastiei suedeze care îi poartă numele, Yngling. Este penultima rună simetrică a alfabetului Futhark. Forma sa exprimă dualitatea, echilibrul, forţele de semn contrar care se întrepătrund, dar şi armonia omului cu natura şi cu tot ceea ce îl înconjoară. Este o rună relativ neutră într-un tiraj, accentuând semnificaţia runelor lângă care stă şi aducându-le vibraţiile la manifestare. Ingwaz simbolizează strămoşul, tatăl, originea, fertilitatea masculină, virilitatea şi vitalitatea (fiind corespondentul masculin al lui Perthro în termeni de simbolism sexual), armonia şi înţelegerea, dar şi munca, efortul şi liniştea sufletească provenită din îndeplinirea îndatoririlor.

Asterion


Niciun comentariu

 • Tenescu says:

  ma bucur ca” navigand” ,am fost indrumata spre acest site extraordinar!Mie imi place
  si ma ajuta la CUNOASTEREA MEA!
  Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *