Ronde.ro

Numărul 13 în numerologie – este un număr negativ sau pozitiv?

Miercuri, 13.ian..2016 15:48 Numerologie Lasă un răspuns 1 vizualizari

E cu ghinion? E cu noroc? Unii oameni evită să aibă de-a face cu acest număr, se încuie în casă în zilele de 13, nu cumpără nimic în 13 exemplare, evită scaunul cu numărul 13 la cinematograf şi îl consideră malefic. Alţii dimpotrivă, pun pe biletul de 6 din 49 (care adunat dă tot 13!) numai acest număr, pariază pe jucătorii cu numărul 13 şi îşi planifică voiajele de afaceri tot pe această dată. Depinde de credinţa fiecăruia.

Numarul 13 in numerologie - este un numar negativ sau pozitiv 3

Care este adevărul cu privire la semnificaţiile numărului 13?

Este un număr feminin, deoarece calendarul lunar are 13 luni şi  în consecinţă femeile au 13 menstre în fiecare an. Din credinţa ca femeia este impură în acele perioade derivă credinţa că ar fi cu ghinion, însă de fapt perioadele menstruale sunt deosebit de importante în reglajul hormonal. În tradiţia occidentală la 13 ani copilul devine adolescent, iar în tradiţia iudaică băieţii devin bărbaţi, devenire sărbătorită prin prima citire din Biblie în cadrul ceremoniei Bar Miţva. Ziua de vineri 13, asociată Crucificării lui Iisus, este considerată de unii creştini drept zi sfântă şi norocoasă, iar de alţii o zi de doliu şi ghinion.

Numerologic vorbind, se consideră că 12 este numărul complet, perfect, al ciclului îndeplinit, iar 13 ar fi elementul extern, care aduce dezechilibru în armonie şi ghinion. Din acelaşi motiv se consideră ca Iuda era cea de a treisprezecea persoană aşezată la masa Cinei celei de Taină. în afară de faptul că la Cina cea de Taina nu erau doar apostolii şi Iisus, ci şi rudele acestora, mamele, surorile şi celelalte persoane care împărtăşeau credinţa în Christos în acele vremuri, vedem că numărul 13 nu are nimic de-a face cu Iuda. În plus, se face o mare confuzie: apostolii, inclusiv Iuda Iscarioteanul, erau în număr de 12, precum razele unui cerc, iar cel de-al treisprezecelea punct era deasupra lor, centrul cercului, adică Mantuitorul însuşi.

În tradiţia kabbalistică, numărul 13 este echivalentul cuvântului ebraic „Ahavah” adică Iubire, iar iubirea era elementul central din învăţătura christică. Tot în kabbală numărul 13 este litera Maim şi este asociată celei de-a treisprezecea arcane ale Tarotului, Moartea. După cum ştim, aceasta nu este o carte nefastă, ci simbolizează trasformarea, exact procesul prin care Iisus a trebuit să treacă pentru a atinge Învierea. Adunate 1 şi 3 dau cifra 4, care nu numai că este numărul elementelor sacre din care omul este compus şi în care se reîntoarce, dar reprezintă şi Sfântul Nume al lui Dumnezeu şi crucea pe care Iisus este răstignit. Astfel, fară Moarte nu există Înviere, fără punctul din centru, al treisprezecelea, nu există cercul celor 12 apostoli, nu există sursa radiantă a Iubirii al cărei număr este 13. Luând numărul 12 ca bază a sistemului de numărare, precum îl foloseau cei vechi, 13 este numărul care urmează şi începe un nou ciclu, adică noul Unu. După completarea unui ciclu de 12, se încheie ceea ce este vechi şi începe un nou ciclu de 12, până la 24. De aceea ora 13 este ora 1, pentru a da un exemplu cât mai clar.

Vineri 13 este o zi care trebuie privită ca una plină de ghinion şi întristare?

Motivul pentru care ziua de vineri 13 este percepută aşa vine din faptul Numarul 13 in numerologie - este un numar negativ sau pozitiv 2că aceea a fost ziua în care a murit Iisus. Sau este o zi plină de bucurie, pentru că fără Moarte nu poate exista Înviere? Dumneavoastră decideţi. Este numărul 13 cu ghinion pentru că Iuda Iscarioteanul ar fi fost a treisprezecea persoană la masa Cinei celei de Taină, sau este o cifra sacră pentru că cea de-a treisprezecea persoană era chiar în centrul lor, predicând Legea Iubirii şi vestindu-şi propria moarte pentru a-şi duce la capăt misiunea? Tot dumneavoatră decideţi. La fel puteţi crede că vă aduce ghinion numărul 6, pentru că numărul Anticristului este 666 sau de ce nu, numărul 53 pentru că în anul 1953 s-a născut soacra care vă face zile fripte! Şi numărul 33 al frecvenţei christice poate fi număr sfânt pentru că Iisus a trăit 33 de ani, sau număr cu ghinion, pentru că a murit la 33 de ani!

Mintea umană îşi alege singură superstiţiile în funcţie de cum este înclinată să gândească. Eu vă doresc să aveţi numere norocoase pană la 10000 şi chiar mai mult şi cu ghinion doar cele pe care vi le alegeţi.

Asterion


Un comentariu

  • Teodora says:

    Este 13 mai, am bilet de avion în această zi. Trebuie să merg la poarta 13 pentru a îmbarca, iar la destinație ajung la ora 13.
    Ce credeți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!