Ronde.ro

Cum ne calculăm propriul nivel de conştiinţă?

Marți, 17.nov..2015 09:50 Meditatie Lasă un răspuns 1 vizualizari

Fiecare om reprezintă o structură unică prin zestrea sa genetică, după cum a cercetat şi descoperit ştiinţa. Cu toate acestea, într-un mod cât se poate de paradoxal, căci nimeni nu s-a gândit la aşa ceva până acum, toţi oamenii se încadrează în tipare comportamentale specifice, precum este în cazul astrologiei şi a psihologiei.

Cum ne calculam propriul nivel de constiinta 2

Dacă fiecare este unic, atunci de ce există categorii întregi de oameni care corespund unui tipar sau altuia?

Este ceva impus de cineva care s-ar afla undeva în spatele Sistemului? Răspunsul este cu certitudine afirmativ, căci după cum se vede de zeci de generaţii încoace cel puţin, toţi oamenii, chiar dacă sunt diferiţi între ei, învaţă aceleaşi lucruri – tipicuri, tabieturi, obişnuinţe, vicii etc. Conform unor date statistice oferite de către cei care studiază mecanismele funcţionării fiinţei umane, există la ora actuală un salt în conştiinţă al oamenilor care a modificat nivelul de conştiinţă a majorităţii populaţiei pe glob.

Vorbim aici de celebra scală a nivelelor de conştiinţă folosită de către doctorul Hawkins, cu numerotarea care porneşte de la cea mai joasă valoare de 20 şi se opreşte la cea mai înaltă posiiblă – 1000 ce poate fi atinsă de o entitate întrupată pe Pământ. Dintr-o asemenea perspectivă au fost deja realizate conexiuni cu nivelele de energie ale chakrelor, astfel ştiindu-se din esoterism că fiecărei chakre îi corespunde un nivel de conştiinţă. Asemenea nivele de conştiinţă sunt stabilite în raport cu atitudinea individului uman faţă de valori fundamentale ale vieţii, cum ar fi atitudinea şi perspectiva faţă de Dumnezeu.

Nivelele de conştiinţă sunt redate pe culori specifice iar dacă veţi căuta scala nivelurilor de conştiinţă a lui Hawkins, de exemplu nivelul 175 fiind echivalent chakrei plexului solar – ego, mândrie, batjocură, dispreţ şi indiferenţă. Pe când nivelele indicate cu verde sunt cele ale inimii, de la 200 la 540 şi aşa cum veţi observa sunt patru subnivele ale nivelului de conştiinţă corespunzăor unui asemenea nivel. Personaje rămase celebre în toată istoria lumii, cum au fost Buddha, Iisus, Lao Tse şi alţii, au avut între 950 şi 1000, şi nici nu e de mirare având în vedere faptul că învăţătura lor a rămas peste milenii fiind folosite şi astăzi de miliarde de oameni.

Dar nu învăţătura în sine este atât de importantă, cât mai ales dacă ea este aplicată corect, şi spun asta deoareceCum ne calculam propriul nivel de constiinta 3 toate aceste învăţături, chiar dacă au provenit din zone diferite ale lumii, au vorbit despre aceleaşi valori fundamentale ale evoluţiei umane. Este foarte important să cunoaştem pe ce nivel de conştiinţă ne aflăm, deoarece în ultimii ani am putut să văd mii de persoane, în diverse locuri, care afirmă despre ele însele sau pretind că sunt spirituale, cu un anumit nivel care chipurile oricum ar fi superior faţă de mulţi alţii, dar care în realitate fie nu-şi văd „bârna din propriul ochi”, fie sunt agresive cu alţii care nu se laudă cu ce obţin în plan spiritual. De cele mai multe ori o asemenea atitudine vine din infatuare şi dintr-o concepţie limitată, dovadă că n-au înţeles aşa cum trebuie noţiunea de a fi evoluat spiritual.

Contele Incappucciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!