azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Universul plin de mistere şi de farmec al runelor

Joi, 03.Sep.2015 14:27 Divinatie, Rune Lasă un răspuns 1 vizualizari

Universul plin de mistere şi de farmec al runelor se deschide în faţa noastră, de îndată ce dorim să-l explorăm. S-au scris multe rânduri despre aceste simboluri străvechi ale cunoaşterii, mai mult în publicaţiile de peste hotare. Ceea ce vă oferim în seria de articolele care urmează este un mic ghid pentru divinaţia cu ajutorul runelor, cu explicaţii cât mai concise şi mai clare. Vom parcurge roata runelor, explicându-le două câte două, în funcţie de felul în care pot fi aşezate, şi vom afla interpretarea lor.

Universul plin de mistere şi de farmec al runelor 2

 

De ce sunt utile runele şi cărui scop servesc ele?

Vom încerca să răspundem acestor întrebări din mai multe puncte de vedere, şi anume divinatoriu, magic şi ascensional. Le vom lua de la cap la coadă, pentru că spaţiul nu ne permite să elaborăm foarte mult pe fiecare ramură a întrebuinţării lor. Runele au un scop ascensional, adică pot ajuta oamenii aflaţi în procesul de ascensiune sau de evoluţie. Fiecare cultură de pe pământ funcţionează după anumite coduri de informaţie, acele chei vibraţionale de lumină încodate în ADN-ul fiecăruia. Şi fiecare spirit întrupat are în ADN-ul său spiritual aceste chei, în funcţie de originea sa şi de evoluţia sa. Anumite spirite au chei sonore şi colore, iar majoritatea acestora sunt întrupaţi în populaţiile care găzduiesc şamanii. Alte spirite au drept chei vibraţionale sunetele sanskrite, iar acestea se întrupează în zona europeană şi asiatică, găsindu-şi bucuria şi realizarea spirituală în studiul scripturilor hinduse sau buddhiste. Alte spirite au o genă spirituală semitică, şi ADN-ul lor este structurat pe coordonatele limbii ebraice, acestea realizându-se spiritual prin studiul kabbalei. Există câteva familii majore de limbi primordiale sau mai bine zis de coduri luminice, iar studiul lor ne-ar lua mult timp, însă este de ajuns să spunem că runele nordice, sau vechiul alfabet Futhark, este reprezentantul actual al uneia dintre ele, şi multă lume este atrasă de rune tocmai pentru că ele sunt parte din codul lor genetic spiritual, sau cum spuneau vechii poeţi ai Nordului, au „runele în sânge şi în suflu”. Prin utilizarea runelor, anumite persoane au descoperit nu numai un imens interes de a afla cât mai multe despre ele, ci şi un salt evolutiv şi spiritual deosebit.

Ce efect au runele asupra celor care le folosesc?

Universul plin de mistere şi de farmec al runelor 3Folosite cu înţelepciune şi moderaţie, runele redeschid canalele energetice ale persoanelor care sunt în rezonanţă cu ele şi le ajută să îşi reactiveze structurile subtile pierdute sau adormite. Contrar reclamelor sau anunţurilor care se răspândesc din ce în ce mai mult, nu trebuie să fim iniţiaţi pentru a intra în legătură cu energiile runice şi nici nu trebuie să plătim acordaje în tot felul de sisteme reiki sau de biodetecţie care folosesc simbolurile runelor. Toţi cei care au coduri luminice de origine runică vor avea o atracţie naturală faţă de ele, vor putea lucra nestingheriţi şi în mod intuitiv cu ele, fără a avea nevoie de diplome sau liniaje prestigioase. Deşi aparţin Vechii Ere, ele nu aparţin Vechii Energii, decât dacă noi dorim acest lucru. În Noua Energie putem lucra cu runele foarte bine, cu condiţia de a le trata ca mesageri intimi ai limbajului nostru genetic cu noi înşine. Din punct de vedere magic, runele se pot folosi şi se pot aplica pentru diverse scopuri, însă din nou, subiectul este atât de vast încât nu ne putem permite măcar să începem a vorbi despre el, făcând obiectul ştiinţei numite Runologie. Însă vom vorbi despre natura divinatorie a runelor, adică folosirea runelor pentru a obţine informaţii, anume Runomanţia. Ca orice alt sistem de divinaţie, precum tarotul, bibliomanţia, radiestezia, oniromanţia, şi aşa mai departe, runomanţia poate oferi o gamă largă de informaţii, în funcţie de ceea ce dorim să aflăm. Nu este o modalitate de a „ghici” viitorul, deşi poate oferi informaţii despre cele ce vor urma după cea mai mare probabilitate, şi nici nu este o modalitate de a-i „spiona” pe alţii, deşi uneori ne pot scuti de inconvenienţele pe care unii oameni ni le-ar putea produce. Runele sunt pur şi simplu un limbaj prin intermediul cărora putem afla câte ceva din lumea superioară şi nevăzută, dacă ştim să le interpretăm cum trebuie, o unealtă alternativă prin care subconştientul sau supraconştientul ne poate comunica.

De unde vin informaţiile pe care le primim prin intermediul runelor?

Universul plin de mistere şi de farmec al runelor 4De la îngeri, de la diavoli, de la zei, de la Sfântul Duh? Nici una, nici alta. Nu există o sursă precisă sau o entitate care furnizează răspunsurile, decât noi înşine. Există în structura noastră ceva ce se numeşte Sinele Inferior sau Interior. Acesta nu trebuie confundat nici cu Egoul, nici cu personalitatea, nici cu noţiunea de inferior ca ceva negativ. Este contrapartea Sinelui Superior şi se manifestă ca un fel de pilot automat al omului, o esenţă sufletească văzută de clarvăzători cel mai adesea sub forma unui copil. Acesta intervine atunci când trebuie să aflăm o informaţie sau când apelăm la instinct şi la intuiţie. Sinele inferior are acces la toate informaţiile posibile, deoarece face parte dintr-o reţea liberă universală de alte sine inferioare: cele ale mineralelor, vegetalelor, animalelor, persoanelor şi chiar reţeaua energetică a planetei însăşi. Pentru că nu toţi au capacitatea de a lua legătura cu Sinele Superior în mod direct, oamenii apelează la Sinele inferior. Ori de câte ori ne bazăm pe instinct pentru a alege între două căi, ori de câte ori nu facem o acţiune pentru că „simţim” că ceva nu este bine sau ori de câte ori ştim ceva fără a fi aflat acel lucru de la cineva anume, este vorba de acţiunea acestui sine. Cel mai mult este folosită această relaţie de către mame cu copiii lor sau de către fraţii gemeni, fiecare ştiind în mod instinctiv dacă celălalt este în pericol sau dacă are nevoie de ajutor.

Mulţi oameni confundă impulsurile instinctive cu telepatia

Universul plin de mistere şi de farmec al runelor 5Majoritatea oamenilor pun aceste lucruri în aria telepatiei, însă complet eronat: telepatia este mentală, şi consistă din cuvinte, gânduri sau formulări concise, pe când sinele inferior folososeşte întreg arsenalul de simţiri umane, de la senzaţii corporale, emoţii sau sentimente, până la stări de spirit care nu pot fi denumite în cuvinte. Ori de câte ori folosim o tehnică divinatorie, apelăm la sinele inferior. Acesta accesează câmpul informaţional şi alege modalitatea cea mai bună pentru a exprima răspunsul. Dacă folosim tarotul, ne va face să extragem cartea cea mai grăitoare pentru situaţia respectivă. Dacă folosim pendulul sau ansa, va trimite creierului semnale pentru mişcari musculare incredibil de fine, insesizabile, care vor ghida muşchiul în mişcarea obiectului până când vom avea o mişcare pe care o putem interpreta. Dacă folosim runele, vom extrage exact acele rune care se potrivesc, în acele poziţii care exprimă cel mai bine răspunsul. Nimic nu este la întâmplare şi nimic nu se întâmplă fără ştirea Inteligenţei Universale care este un aspect al lui Dumnezeu. Bun, Sinele inferior face toată treaba, veţi spune. Dar cu Sinele Superior cum rămâne? Sinele Superior este ajutorul nostru în arta divinaţiei. Este înţelepciunea la care trebuie să apelăm şi de care trebuie să dăm dovadă. Fără a avea o legătură bună şi curată cu Sinele nostru Superior, divinaţia este dificilă, grea şi lipsită de precizie. Este partea înaltă a conştiinţei care ne face să ne formulăm cu grijă răspunsurile, pentru a nu influenţa pe cei care apelează la divinaţie, sau gardianul informaţiilor oferite în cadrul unei şedinţe. Fiecare şedinţă divinatorie ar trebui să înceapă cu o rugăciune şi o formulare similară cu următoarea: „Doamne, Tată Ceresc, oferă Sinelui meu inferior cunoaştere şi Sinelui meu Superior înţelepciune, pentru binele cel mai înalt al tuturor, Amin.”

Asterion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *