azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Metode de extragere, de aşezare şi de interpretare a runelor

Vineri, 25.Sep.2015 16:25 Divinatie, Rune Lasă un răspuns 1 vizualizari

Cea mai simplă este extragerea unei singure rune. Tipul de întrebare menit pentru acest tip de extragere este cel scurt şi concis. Putem pune o întrebare al cărei răspuns să fie Da sau Nu. După rugăciunea de început, vom extrage o singură rună, cu ochii închişi, şi o vom aşeza în faţa noastră în poziţia verticală care ne vine cel mai la îndemână. Deschizând ochii, vom vedea dacă este întoarsă cu faţa sau cu spatele. Dacă este cu spatele, o vom întoarce lateral, rotind-o pe orizontală, nu vertical.

Metode de extragere, de asezare si de interpretare a runelor 2

Cum interpretăm răspunsurile runelor?

Aici sunt patru posibilităţi.

Prima este runa Wyrd. În fiecare set există o rună goală, neinscripţionată, aceasta reprezintă aspectul karmic. Întrebarea pe care am pus-o este fie prost formulată, fie nu putem afla răspunsul din pricini ce ţin de Planul Divin. Întrebarea se va amâna. Dacă vom extrage prin absurd de trei ori runa Wyrd la aceeaşi întrebare, este bine să nu mai punem această întrebare din moment ce nu trebuie să aflăm răspunsul.

A doua posibilitate este extragerea unei rune aflate în poziţie normală, caz în care răspunsul este afirmativ. O rună în poziţie inversată este un răspuns negativ, asta fiind cea de-a treia posibilitate. În cel de-al patrulea caz, runa extrasă poate fi una din cele nouă rune simetrice. Acestea arată la fel oricum le poziţionăm, ceea ce înseamnă că lucrurile sunt împărţite. Fie întrebarea este prea generală, fie răspunsul depinde de acţiunea pe care o vom face. Spre exemplu, o întrebare mult prea generală ar fi „Voi lua permisul de conducere?” Da şi nu… Poate îl vom lua, însă abia din cea de-a zecea încercare. Dacă nu menţionăm detalii specifice, vom primi răspunsuri corecte, dar inutile.

O femeie poate întreba: „Mă voi căsători în Iulie?” şi poate primi răspunsul Da. Acum, poate fi luna Iulie a anului curent sau luna Iulie a anului 2057! Răspunsul este corect, dar inutil… Întrebarea corectă ar fi inclus şi anul.

Un exemplu de întrebare cu răspuns variabil ar fi „Voi fi bogat?” Acest lucru depinde în întregime de noi, cât de mult muncim sau cât de puţin acţionăm. O altă extragere simplă este aflarea unui detaliu legat de o anumită situaţie sau persoană. Este teribil de general răspunsul, aşa că vom avea grijă să interpretăm corect. Întrebăm lucruri de genul: „Cum va fi ziua de astăzi?” sau „Cum este persoana X?”, pentru a ne putea face o idee despre ceea ce avem înainte.

O extragere puţin mai complexă este extragerea a trei rune. Vom scoate pe rând trei rune, cu ochii închişi, şi vom rosti în gând ce reprezintă. Putem extrage astfel: „Trecut, Prezent, Viitor”, „Motiv, Situaţie, Rezultat”, „Problemă, Manifestare, Rezolvare”, „Afecţiune, Boală, Tratament”, posibilităţile sunt infinite. Este cea mai rapidă şi mai precisă extragere scurtă, iar dacă aprofundăm înţelesul fiecărei rune putem afla lucruri uimitor de precise.

Cum trebuie să acţionăm în urma răspunsurilor pe care ni le dau runele?

Putem înţelege mai bine unele situaţii care ne sunt neclare, putem descoperi motivaţiile ascunse ale anumitor persoane din jurul nostru şi putem afla cheia sau rezolvarea optimă pentru tot felul de probleme. Odată aflată cauza unei probleme, înţelegerea ei sporeşte iar felul în care trebuie să acţionam devine cu mult mai clar.

Există de asemenea şi modalităţi mai complexe de a aranja runele extrase, precum:

  • Căile Destinului

  • Roata Săptămânii

  • Roata Anului sau Roata Caselor.

Roata destinului foloseşte şase rune. Prima este cea mai de jos, a doua se pune deasupra ei, cea de-a treia deasupra celorlalte două, şi a patra la fel. A cincea se va plasa în stânga, iar a şasea în dreapta, modelul semănând cu un copac, cu un trident sau cu runa Eihwaz.

  • Prima dintre rune simbolizează cauzele primare, karmice, ale problemei, sau lecţia de viaţă care îi este rădăcină, ceea ce avem de învăţat din ea pentru a putea trece mai departe.

  • A doua reprezintă trecutul, ceea ce deja s-a petrecut, şi felul în care problema a luat amploare.

  • A treia rună este prezentul, felul în care problema noastră arată acum, în timp ce următoarele trei sunt posibilităţile viitoare.

  • A patra, cea din mijloc, este situaţia la care se ajunge dacă nu intervenim în niciun fel, dacă ne lăsăm pur şi simplu la voia întâmplării, dacă ignorăm sau dacă amânăm rezolvarea problemei. Cea din Stânga este calea negativă, în care acţionăm egoist, distructiv sau delăsător, este cazul în care greşim şi mai mult şi ne afundăm în necaz şi mai tare.

  • Ultima rună este calea pozitivă, în care acţionăm în mod corect, înţelept, raţional şi neamânat. Aplicaţiile sunt practic nesfârşite, în funcţie de natura problemei, de factorii luaţi în consideraţie şi de felul în care privim problema în discuţie. Roata săptămânii este destul de simplă: aşa cum îi spune şi numele, extragem şapte rune şi le poziţionăm fie în cerc, fie liniar, reprezentând fiecare câte o zi din săptămână.

Metode de extragere, de asezare si de interpretare a runelor 3Extragerea se face la răsăritul Soarelui, în prima zi a noii săptămâni. Semnificaţiile pot fi generale („Cum va fi săptămâna aceasta?”) sau precise („Cum va evolua starea sănătaţii lui X săptămâna aceasta?”, „Cum va evolua afacerea mea săptămâna aceasta?”,etc). Următoarele sunt la fel de simple. Roata Anului foloseşte 12 rune, fiecare pentru câte o lună a anului, iar extragerea se face în noaptea Anului Nou, sau în dimineaţa zilei de 1 Ianuarie la răsăritul Soarelui. Roata Caselor se poate face oricând, atribuind fiecarei rune semnificaţia caselor astrologice. Se poate face şi ziua naşterii, pentru a afla detalii despre natura personalităţii sau despre destinul unui om. Până şi cariera, ori viaţa sentimentală sau chiar evoluţia spirituală a unui copil se poate prevedea cu ajutorul runelor, punându-l pe acesta să extragă câte o rună pentru fiecare, după botez, aşa cum la români, la tăierea moţului copilul alege un anumit obiect semnificativ.

Asterion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *