azk.ro -cosmetice profesionale pentru saloane

Interpretarea şi semnificaţia cărţii de Tarot Roata Norocului

Vineri, 05.Iun.2015 13:31 Divinatie, Tarot Lasă un răspuns 1 vizualizari

Care este simbolistica cărţii de tarot Roata Norocului?

Cea de-a unsprezecea arcană de la începutul cărților, însă a zecea carte numerotată (X în grafia latină), este Roata Norocului. Roata este simbolul destinului în mai multe mitologii, fiind asociată întotdeauna cu trei zeități minore (Ursitoare) care supraveghează mersul lucrurilor. Destinul omului este simbolizat de firul care este tors, iar roata este cea a torcătorului, nu cea obișnuită, a carului. În mitologia greacă, roata destinelor era folosită și supravegheată de către cele trei Moire sau surorile destinului: Clotho era cea care torcea firul vieții de pe caier pe fus, Lachesis era cea care măsura lungimea vieții fiecăruia și Antropos era cea care îl tăia atunci când îi venea fiecăruia sorocul. În mitologia romană, cele trei zeițe se numeau Parce (şi anume, Nona, Decima și Morta), în cea slavică erau numite Sudice iar în cea nordică, Norne. Roata Norocului este simbolul providenței, al destinului și al lucrurilor care trebuiesc împlinite. Simbolul este deosebit de bine ales și comportă mai multe aspecte: deși firul vieții este unul singur, liniar, cu un cap, un mijloc și un final, roata este cea care acționează cursul lui, rotație după rotație, ciclu după ciclu. Deși nu ne dăm seama, viața umană se desfășoară în cicluri evolutive, de la ciclul major al întrupărilor succesive până la ciclul zilnic al nopților și zilelor și al bătăilor inimii.

În poziție normală, această carte semnifică prezența unui moment providențial în viața noastră. În funcție de cărțile care o însoțesc, ne putem da seama de implicațiile pe care le comportă și de domeniul în care se manifestă, dar Roata Norocului este un factor care ne indică întotdeauna importanța momentului actual. Este vremea răscrucii, al deciziilor importante, a riscurilor și mișcărilor cruciale din viață. Tot ceea ce facem acum va determina mersul lucrurilor pentru o perioadă dată, fie că este vorba de un an, de zece ani, de toată viața sau de moștenirea pe care o vom lăsa posterităţii.

În poziție inversă, Roata Norocului nu devine nicidecum Roata Ghinionului, însă putem avea de-a face cu circumstanțe care fie ne constrâng, fie ne amână. Cum destinul este compus și din acestea și cum omul învață și folosește și aceste elemente, Roata Norocului în poziție inversată poate anunța frustrarea asociată amânărilor planurilor pe care le facem sau faptul că acestea nu iau cursul dorit de noi. Nu toate amănările sau pierderile sunt rele, în schema generală a lucrurilor. Gândiți-vă la norocul unui tânăr care muncește cinstit, mult și greu și își cumpără un loc pe o croazieră de lux… și pierde vaporul. În perspectivă imediată viața este cât se poate de crudă și de nedreaptă, însă dacă vaporul cu pricina nu ar fi fost altul decât celebrul Titanic, lucrurile ar sta altfel.

Ce semnifică această carte de Tarot din punct de vedere spiritual?

Interpretarea si semnificatia cartii de Tarot Roata Norocului 2În domeniul spiritual, această carte reprezintă ciclul spiritual și evoluția în toate formele sale. Suntem într-un moment cheie al vieții din punct de vedere evolutiv, am trecut hopul sau pragul pe care trebuia să îl trecem, ne-am asumat lecția necesară iar acum suntem la începutul noului ciclu. Se prea poate ca ceea ce trăim să fie rodul acțiunilor trecute, tot binele care se revarsă asupra noastră să fie binele pe care l-am semănat în trecut iar toate rezultatele pozitive obținute să fie fructificarea eforturilor proprii sau colective pe care le-am depus. În poziție inversată, Roata Norocului denotă răscrucea: suntem la sfârșitul unui ciclu de învățare, însă nu am trecut la celălalt. Suntem, dintr-un motiv sau altul, blocați în acest nivel și trebuie să deslușim motivul. Există lecții care trebuiesc asumate, rezultate care trebuiesc obținute, modele învechite care trebuiesc reorganizate sau chiar eliminate și o voință de a evolua dincolo de faza actuală.

Ce înseamnă cartea de Tarot Roata Norocului din perspetivă socială?

În domeniul social este o carte bună, care anunță progres și lucruri bune. Simbolul roții este foarte grăitor și aici, reprezentând importanța fiecăruia în angrenajul social: deși nicio spiță nu este mai mare, mai lungă, mai groasă, mai frumoasă sau mai importantă decât alta, toate creează echilibrul și mențin mișcarea centrată a roții. Ni se arată noi posibilități, ne facem prieteni și avem de-a face cu noi provocări. În poziție inversată, aceasta anunță o stagnare a lucrurilor sau poate un efect de bumerang al vorbelor și faptelor noastre pe care le simțim pe propria piele. Dacă există lucruri neplăcute în viața noastră socială, fie că este vorba de stagnare, lipsă de comunicare sau dușmănii ale anumitor oameni, sursa acestora nu sunt ceilalți, ci noi înșine. Trebuie să ne distanțăm de situație, să fim obiectivi și să judecăm lucrurile detașat pentru a afla cauza.

Care este legătura dintre bani şi această carte de Tarot?

În domeniul financiar această carte arată câștigul. Acesta poate veni sub mai multe măști, iar faptul că această carte conține în numele său cuvântul noroc nu trebuie să ne inducă ideea de câștig la loterie. Bineînțeles, acesta nu este exclus, dar câștigul financiar poate însemna orice de la o creștere de salariu, o atenuare a cheltuielilor, o creștere a profitului din munca pe care o facem sau o oportunitate de a câștiga mai bine sau ceva în plus. Pentru un pescar, câștigul poate fi o plasă mai mare sau un loc mai bun și mai plin de pești în timp ce pentru un hoț, cîștigul este un paznic somnoros sau neatent. În poziție inversă avem de-a face atât cu pierderi, cât și cu câștiguri nefaste. Pierderile pot fi reale, dar și figurate. Putem să ne pierdem portofelul sau putem să avem cheltuieli suplimentare pe care nu le-am planificat, sau poate cheltuieli inutile, pentru lucruri neimportante din punctul nostru de vedere, precum birocrația. Câștigurile nefaste sunt tot un fel de pierderi dar și câștiguri: spre exemplu, dacă primim în moștenire o casă, dar moștenirea aduce cu sine nu numai obligativitatea îngrijirii, întreținerii și consolidării casei, ci și plata datoriilor fostului proprietar, este mai curând o pierdere decât un câștig. În schimb, dacă ne operăm de apendicită, ne pierdem literalmente ceva, apendicele, dar este mai degrabă un câștig decît o pierdere.

Care este semnificaţia pe plan emoţional şi sexual data de cartea Roata Norocului?

În domeniul erotic și emoțional, această carte arată în primul rând predestinarea. De obicei este potrivirea deosebită cu o anumită persoană sau elementul fatidic al acelei relații. Este genul de relație care este menită să fie, nu este nicidecum un flirt trecător sau o pasiune efemeră. Indiferent de natura relației care decurge de aici și de durata, dar mai ales, de deznodământul ei, relația de față este predestinată. În poziție inversă, anunță tot predestinarea, dar mai curând este vorba de o relație de care nu putem scăpa ușor, deși dorim acest lucru.

Ce reprezintă această carte de Tarot Perspectiva în ceea ce priveşte sănătatea?

În domeniul sănătății, această carte este emisarul destinului. În poziție normală arată normalitatea fazei prin care trecem, vindecarea, speranța și optimismul, însă de cele mai multe ori, dacă divinăm starea sănătății o facem din îngrijorare. În poziţie inversă, Roata Norocului anunță aici boala ca agent al destinului. Fie că vrem să o numim plată karmică, smerire întru suferință sau echilibrare energetică, este unul și același lucru.

Asterion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *