Ronde.ro

Interpretarea şi semnificaţia cărţii de Tarot Împăratul

Vineri, 05.iun..2015 11:00 Divinatie, Tarot Lasă un răspuns 1 vizualizari

Care este însemnătatea cărţii de tarot Împăratul?

Cea de-a cincea arcană de la începutul cărților, însă a patra carte numerotată este Împăratul. În timp ce Împărăteasa simbolizează stăpânirea prin blândețe, Împăratul reprezintă stăpânirea prin forță. Este o carte tipic bărbătească, reprezentând suma virtuților și modelelor de polaritate pozitivă, solară și masculină.

În poziție normală, semnifică stăpânirea și controlul. În om, de cele mai multe ori aceste lucruri sunt de domeniu mentalului, astfel, mintea sau rațiunea este Împăratul care ne conduce viața, în timp ce Împărăteasaeste instinctul și emoția pură. Este o carte care exprimă dinamism, extrovertire, curaj și cutezanță.

În poziție inversă, acesta semnifică mintea care lucrează împotriva noastră, controlul abuziv sau voința prost folosită, dar și mândrie, aroganță, nesocotință și încăpățânare.

Care este semnificaţia spirituală a cărţii de Tarot Împăratul?

În domeniul spiritual, această carte reprezintă Spiritul, așa cum Împărăteasa desemna Sufletul. În psihanaliză, ei doi sunt Anima, respectiv Animus.  Împăratul este în primă instanță voința omului, la care trebuie să apelăm atunci când semnalele ne spun că nu suntem destul de dinamici și nu avem hotărârea necesară deciziilor importante. În genere, poate semnifica un om matur din punct de vedere spiritual, iar în cazuri foarte speciale, ne trimite la ideea de Dumnezeu ca Rege al Regilor și Stăpân absolut al întregii creații. În poziţie inversă, acesta arată orgoliul spiritual și mândria inutilă cauzată fie de anumite capacități pe care considerăm că le avem, fie de cunoașterea de care dispunem. Mai poate semnifica orgoliul uman, egoul sau sinele inferior, și în cazuri extrem de rare, demonul tentației și iubirii de sine.

Ce înseamnă din perspectivă socială această carte de Tarot?

În domeniul social indică nevoia dominației și controlului. Poate semnifica propria noastră poziție socială elevată, sau plasarea într-un post cheie, de conducere, sau ajutorul unui om cu putere considerabilă. În poziție inversată, determină căderi din poziții, rușine, scandaluri care ne lezează imaginea sau chiar intervenția negativă a unui om influent. Anunță piedici în domeniul social, vorbe și zvonuri negative, manipulare și proasta gestionare a responsabilităților.

Care este legătura dintre bani şi cartea de Tarot Împăratul?

În domeniul financiar, Împăratul anunță o creștere semnificativă și o îmbunătățire a stării materiale. Trebuie ținut minte că Împăratul nu are bani de la sine, aceștia aparținând imperiului său, iar bunăstarea sa depinde de bunăstarea și mulțumirea supușilor. Și în cazul nostru lucrurile stau la fel, trebuie să facem pe cât posibil ca banii de care avem acum parte să lucreze atât pentru noi, cât și pentru ceilalți, asigurând un flux financiar sănătos și egal, profitabil pentru noi și cei din jurul nostru. Se cere înțelepciune în gestionarea fondurilor, depozitarea lor cu mare băgare de seamă și investirea acestora în lucruri productive sau care își pot mări valoarea. În poziție inversă avem de-a face cu sacrificiul de sine sau de valori proprii pentru bani, eventual compromisuri neonorabile pentru câștig. Acestea trebuiesc evitate deoarece vor aduce bani pe moment, fără proiecte durabile și fără abundență constantă. Avem de-a face cu manipulare, înșelătorie și în cele din urmă, pierdere.

Ce reprezintă această carte de Tarot pe plan emoţional şi sexual?

În domeniul erotic și emoțional, Împăratul reprezintă în genere bărbatul și prin extensie, dominarea. Avem de-a face cu o persoană care iubește să controleze și să cunoască toate datele celuilalt, o persoană îndrăzneață, curajoasă și impetuoasă, indiferent că este vorba de un bărbat sau o femeie. Persoana în cauză va fi un partener de cuplu foarte bun, autoritar și impunător dar în același timp generos, protectiv și galant. În poziție inversă anunță o persoană care abuzează de control, caracterizată de posesivitate și gelozie. Deși este protectiv cu partenerul, poate fi extrem de posesiv și foarte gelos, lucru care va aprinde multe certuri. Persoana poate folosi violența, fizică, psihică sau verbală, atunci când este pus în situații stresante. Adoră controlul însă îi lipsește controlul de sine, cere foarte multe de la partener fără a da dovadă de reciprocitate și are idei învechite în ceea ce privește domeniul relațiilor. În problemele de familie sau de cuplu mai poate arăta opoziția sau dezaprobarea tatălui unuia dintre parteneri.

Care este semnificaţia cărţii de Tarot Împăratul în ceea ce priveşte sănătatea?

În domeniul sănătății, Împăratul este emblema sănătății și vitalității. Avem de-a face cu o vigoare deosebită, un tonus foarte bun și o sănătate mentală și psihică perfectă. În cazul bolnavilor se anunță o însănătoșire sigură. În poziție inversă anunță manipulare pe fond emoțional sau afectiv, inducerea fricii de boală și slăbiciune. Mare atenție cui ne dăm sănătatea pe mână și cine ne îngrijește. Anunță o perioadă de slăbiciune și de vulnerabilitate, în care nu este recomandat să luăm decizii importante. De asemenea, indică boli cauzate de vicii.

Asterion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!