Ronde.ro

Interpretarea şi semnificaţia cărţii de Tarot Forța

Joi, 28.mai.2015 18:43 Divinatie, Tarot Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ce înseamnă Forța?

Interpretarea si semnificatia cartii de tarot Forta 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cea de-a noua arcană după Nebun, însă cartea numerotată cu 8 (VIII) este Forța. Cu toate că suntem obișnuiți să vedem forța ca pe ceva extern și de cele mai multe ori, inutil și brutal, Forța este o carte cu înțelesuri mai profunde și mai variate decât ne putem închipui. Forța brațului este cea la care ne gândim de cele mai multe ori, a pumnului care lovește, dar este în același timp forța mâinii care ne ridică și ne susține. Poate fi forța care distruge, dar și forța care creează, ridică și consolidează. Forța este cea care predomină într-un uragan dezlănţuit și într-un războinic pus pe cucerire, dar tot ea împinge primii colți ai seminței care germinează prin pământ, nisip, gunoi, pietriș și murdărie spre lumină. Este puterea din pieptul leului care domină o pădure întreagă și rezistența unui călugăr aflat față în față cu ispita. Nu tot ce este brutal este forță și nu tot ce e forță este putere. Înțelepciunea cunoașterii propriilor forțe cântărește cu mult mai mult decât utilizarea lor în mod nesăbuit, iar de cele mai multe ori, o lovitură plasată într-un loc vulnerabil, lipsit de putere, face cât o ploaie de lovituri date fără discernământ.  

Care este semnificația particulară cărții de tarot Forța?

În poziție normală, semnifică puterea de a trece peste ceea ce trăim acum, sau prefigurarea unei situații care cere perseverență, caracter, anduranță și tenacitate.

În poziție inversă, acesta semnifică pericolul plafonării, al mulțumirii cu puțin sau al resemnării, al lenei și slăbiciunii. Suntem avertizați că ceea ce poate noi considerăm bunătate este un altruism bolnăvicios care ne seacă puterile, fără a fi de un real ajutor celorlalți, sau că suntem mult prea moi și permisivi cu cei care nu merită.

Ce reprezintă din perspectivă spirituală această carte de Tarot?

În domeniul spiritual, această carte îl reprezintă pe om în deplinătatea funcțiilor sale spirituale, omul care este puternic pe interior și poate face față tentațiilor menite să îl tragă înapoi. Forța spirituală nu stă în diplome, în pumni sau în vorbe, ci în multele încercări trecute și suferințe din care spiritul își trage tăria. În plan suprauman, inversată, anunță apatia față de planul spiritual, grijile mărunte care ajung să ne acapareze viața și tendința de a inversa valorile adevărate cu cele false.

Ce înseamnă din punct de vedere social cartea de Tarot Forţa?

În domeniul social indică o stare bună și situații concordate. Putem spune că persoana în cauză se bucură de un succes deosebit în toate cercurile sociale cu care se asociază și nu duce lipsă de popularitate. Poate fi un membru de vază al societății sau cel puțin un individ cu putere și influență. În poziție inversată arată claustrare, alienare, nepotrivire cu lumea din care dorim să facem parte. Nu suntem luați în seamă atât de mult pe cât am dori și nu suntem priviți cu echitate de către cei cărora dorim să le atragem atenția și favorurile. Suntem anonimi, necunoscuți, șterși, trecuți cu vederea, cu alte cuvinte, piese dispensabile ale mecanismului.

Care este legătura dintre bani şi cartea de Tarot Forţa?

În domeniul financiar anunță siguranță și stabilitate. Nu numai că nevoile noastre imediate sunt pe deplin satisfăcute, însă avem rezerve financiare solide și un flux financiar sănătos. Știm să ne gospodărim în mod eficient veniturile, iar acest lucru se manifestă în bunăstare și mulțumire. De multe ori această carte semnifică tatăl familiei, persoana cu rol pivotal în întreținerea casei (care însă poate fi la fel de bine și mama), sau filantropul, persoana înstărită care ajută și pe ceilalți din preaplinul său fără a fi nevoit să se gândescă la propria sărăcie. În poziție inversă avem de-a face cu o stare financiară șubredă, venituri rare, mici sau nesigure. Nu știm sigur de unde va veni următorul câștig și nu putem acoperi de multe ori cheltuielile de bază. Apelăm la împrumuturi pe care de puține ori le putem onora la timp, lucru care poate crește și mai mult propria nesiguranță. Într-o întrebare de ordin al afacerilor suntem avertizați să nu ne implicăm deoarece putem pierde. Riscurile sunt mari și putem fi chiar ținuți în ignoranță privind aspectele majore cu care afacerea este deficitară. Se recomandă prudența, atenția sporită, refuzul politicos și tactica prevăzătoare.

Cum ne influenţează din punct de vedere emoţional şi sexual această carte de Tarot?

În domeniul erotic și emoțional, Forța reprezintă armonia și împlinirea. Fie că este vorba de un cuplu sănătos, fie de succesul unei serii de aventuri în mod reciproc plăcute cu sexul opus, suntem împliniți și obținem ceea ce dorim. Există pericolul orgoliului și egoismului, astfel încât este recomandat să ne gândim și la partener în momentul în care ne urmărim scopurile, pentru a avea parte de experiențe pozitive întru totul. În poziție inversă anunță nesiguranță, sigurătate, o încredere scăzută în noi înșine și drept urmare, o lipsă a vigorii interioare. Că este vorba de lipsa dorinței de a găsi pe cineva potrivit, de stări depresive asociate decepțiilor sau de libidoul scăzut în relațiile de durată dintre doi parteneri, lipsește resortul interior care ne motiva cândva. O căutare aprofundată a cauzelor este cea mai recomandată, putând obține schimbări radicale și rapide odată ce acestea au fost descoperite și analizate.

Ce semnificaţie are cartea de Tarot Forţa în ceea ce priveşte sănătatea?

În domeniul sănătății, Forța aflată în poziție normală este o carte cât se poate de benefică, lucru care de altfel se poate explica de la sine și care nu cere neapărat o explicație expertă. Fiind vorba nu numai de forța fizică, ci și de tot ceea ce înseamnă cultivarea sănătoasă a tuturor energiilor și câmpurilor care ne compun, putem spune că dăm dovadă de o vitalitate de invidiat, de tinerețe, prospețime și echilibru în tot ceea ce facem. În poziție inversă anunță carențe energetice, lipsuri de natură elementară (minerale, vitamine, nutrienți) sau dezechilibre de diverse naturi. Suntem vulnerabili din punct de vedere al sănătății și este recomandat un control, o cură de purificare (energetică, psihică, mentală și fizică) și o remodelare a regimului de viață în conformitate cu carențele care sunt necesare a fi suplinite.

Asterion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!